Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τρίτη 4 Ιουλίου 2017

Σαν πας στον πηγαιμό για το νεκροταφείο Ζωγράφου, όρθιος εννοώ, είναι ο δρόμος δύσκολος, ανηφόρες-κατηφόρες.


Αλίμονο, αν είσαι ηλικιωμένος δεν θα τα καταφέρεις, όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, και να φανταστείτε ότι πέρασαν τόσοι μεγάλοι άρχοντες και αρχόντισσες στο αξίωμα του δημάρχου.
Φαίνεται πως κανένας τους δεν έκανε καμία βόλτα στο εσωτερικό του νεκροταφείου, άντε μέχρι τα παγκάρια πήγαιναν και τα κλείδωναν και τα άνοιγαν.
Ένα καγκελάκι, κύριοι άρχοντες, δεν το προσέχατε ότι είναι σωλήνας από την εποχή του Ζωγράφου. Κακόμοιρε δημότη, που μέχρι και τα δημοτικά τέλη είναι περισσότερα από τη ΔΕΗ. Φαίνεται ότι όποια παράταξη πολιτική και να περάσει, το νεκροταφείο μένει ίδιο παρά τον πακτωλό χρημάτων που καρπώνεται ο Δήμος Ζωγράφου.
Ενδεικτικά, παραθέτω:
*Δικαίωμα παραχώρησης τάφων
*A’ ζώνη: 15.000 ευρώ, Β’ ζώνη: 9.500 ευρώ, Γ’ ζώνη: 7.800 ευρώ.
*Κτιστοί τάφοι: 3.200 ευρώ,
*Αγορά οστεοθήκης: 700 ευρώ.
α παραπάνω είναι μερικά από όσα καλούμαστε να πληρώσουμε στο κοιμητήριο Ζωγράφου, ενώ υπάρχουν και άλλα ακόμη πολλά κανείς να πληρώσει, όταν υπάρξει αυτή η ανάγκη, τα οποία δεν θα αναφερθούν για λόγους συντομίας.
κατάσταση είναι απαράδεκτη και προφανώς δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο, πόσω μάλλον αυτήν την περίοδο της κρίσης που διανύουμε.
πίσης, όποια εγκατάσταση λειτουργεί στο κοιμητήριο φαίνεται ότι εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο τους υπαλλήλους του Δήμου, με βρύσες και τουαλέτες κλειστές, όταν οι υπάλληλοι απουσιάζουν, παρά ότι το κοιμητήριο λειτουργεί.


Τελικά ό,τι χρώμα και να έχει η παράταξη της δημοτικής αρχής το ίδιο μένει. Δύο χρόνια τώρα η νέα δημοτική αρχή και φως δεν είδαμε, ούτε ένα κάγκελο για να ανεβαίνουν οι ηλικιωμένοι την τεράστια ανηφόρα. Ως προς τα δημοτικά τέλη ανταποδοτικότητα μηδέν…

Β. Μπέτας
email:voulinet@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου