Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Στο Ευρωκοινοβούλιο παρουσιάστηκε το σενάριο για μια «βιώσιμη Ευρώπη» της κοινωνίας των πολιτών

Στο Ευρωκοινοβούλιο παρουσιάστηκε το σενάριο για μια «βιώσιμη Ευρώπη» της κοινωνίας των πολιτών

Τις δικές τους προτάσεις για μια «βιώσιμη Ευρώπη» παρουσίασαν σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Η Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) είναι μία κοινή προσπάθεια αρκετών Ευρωβουλευτών από τρεις πολιτικές ομάδες (Ευρωομάδα της Ενωμένης Αριστεράς, Σοσιαλιστές και Πράσινοι), με σκοπό να αναζητηθούν κοινές λύσεις για μία διαφορετική Ευρώπη που θα έχει στο επίκεντρο τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και την ανάπτυξη χωρίς διακρίσεις.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση διανύει μία περίοδο επαναπροσδιορισμού της ταυτότητάς της και των στόχων της. Η οικονομική κρίση, η κρίση αντιπροσώπευσης και η αποτυχία των υφιστάμενων πολιτικών σε μία σειρά από τομείς, απομάκρυναν τους πολίτες από την ευρωπαϊκή ιδέα, διεύρυναν τις οικονομικές και περιφερειακές ανισότητες και τελικά ενίσχυσαν τις ξενοφοβικές ακροδεξιές τάσεις στην Ευρώπη» επισήμανε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας, Δημήτρης Παπαδημούλης, εξηγώντας ότι προκειμένου να διαμορφωθούν «κοινές λύσεις» για μια «εναλλακτική Ευρώπη», είναι σημαντική η συμβολή της κοινωνίας των πολιτών, των κοινωνικών οργανώσεων και των κινημάτων.

Ο Δ. Παπαδημούλης σημείωσε επίσης ότι τα «πέντε σενάρια για το μέλλον της Ευρώπης» που παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δείχνουν ότι «δεν έχουν λάβει το μήνυμα που στέλνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες», καθώς «η κοινωνική δικαιοσύνη, η εμβάθυνση της δημοκρατίας, ο κοινός βηματισμός, η πολιτική ένωση, η διαφάνεια και η λογοδοσία προς τους πολίτες απουσιάζουν πλήρως από αυτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου