Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Αν επιχειρήσουν να εισβάλουν οι Τούρκοι στο Κουρδιστάν-Ιράκ, δεν θα επιστρέψουν ξανά στην Τουρκία.

Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net« Οι πολιτικοί της Τουρκίας ανοίξουν δύο μέτωπα ταυτόχρονα, αυτό θα είναι αυτοκτονία για αυτούς»

Ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ελληνοκυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων Vouli.net και συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο Βασίλειο Μπέτα. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε σε θερμό κλίμα και του εκφράσαμε τα συλληπητήριά μας, για τον θάνατο του αδελφού του πρωθυπουργού του Κουρδιστάν, κύριο Μπουρζανί.
Με την ευκαιρία ρωτήσαμε τον κύριο Sarbast και κάποια καίρια ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα.

Πώς βλέπετε τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας; Υπάρχουν πιθανότητες να έρθουμε σε σύγκρουση;

Όχι, ποτέ οι Τούρκοι δεν θα τολμήσουν να ανοίξουν δύο μέτωπα, ένα με τους Κούρδους και ένα με την Ελλάδα. Αν οι πολιτικοί της Τουρκίας ανοίξουν δύο μέτωπα ταυτόχρονα, αυτό θα είναι αυτοκτονία για αυτούς, γιατί οι Κούρδοι θα πάρουν τα μισά εδάφη της Τουρκίας. Η Ελλάδα εδώ και τώρα να υπογράψουν μια στρατιωτική συμφωνία με τον πρόεδρο Μπαρζανί. Η συμφωνία αυτή θα είναι υπέρ των ελληνικών συμφερόντων. Ποτέ δεν είναι αργά, γιατί Έλληνες και Κούρδοι έχουν κοινό εχθρό. Ζήτω η Ελληνοκουρδική φιλία!

Πιστεύετε ότι μπορούν οι Τούρκοι να επιτεθούν στο Κουρδιστάν-Ιράκ;

Αν επιχειρήσουν να εισβάλουν οι Τούρκοι στο Κουρδιστάν-Ιράκ, δεν θα επιστρέψουν ξανά στην Τουρκία. 

Βασίλειος Μπέτας
Email:voulinet@gmail.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου