Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Νίκος Βούτσης: Το «Ελληνικό ολοκαύτωμα» και η δικαίωση

Νίκος Βούτσης: Το «Ελληνικό ολοκαύτωμα» και η δικαίωση

Για κυνική και απροσχημάτιστη η άρνηση της επίσημης Γερμανίας να «τακτοποιήσει τους λογαριασμούς της με την ιστορία», κάνει λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, σε άρθρο του για τις γερμανικές επανορθώσεις, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα RealNews, επισημαίνοντας ότι η άρνηση αυτή «συντηρεί μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα που υπονομεύει ευθέως την όποια εταιρική σχέση στο πλαίσιο της ΕΕ αλλά και τις διακρατικές σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες».
Ο κ. Βούτσης προσθέτει ότι τα βήματα διεκδίκησης που προτείνει το πόρισμα της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα, ενώ εκτιμά πως σε αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η πρόταση της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) για δημιουγία κοινής κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το θέμα, και καταλήγοντας υπογραμμίζει:
«Η θετική έκβαση θα αποτελεί και για όλους αυτούς μια μεγάλη δικαίωση. Πρώτα από όλα όμως θα είναι δικαίωση για τα χιλιάδες θύματα, που είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των στερήσεων που επιβλήθηκαν στη χώρα μας συναποτελούν το "ελληνικό ολοκαύτωμα"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου