Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

«Μας έκαναν ερείπια ζωή, ελπίδες, όνειρα! » Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ




«Μας έκαναν ερείπια
ζωή, ελπίδες, όνειρα! »


Του ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΝΕΛΛΑΚΗ




        Είμαστε όλοι διψασμένοι για Δημοκρατία, για Ελευθερία, για Δικαιοσύνη, για Δημιουργία, για Ανάπτυξη. Είμαστε όλοι διψασμένοι για Ανατροπές, για Αλλαγές, για Ισότητα, για ΄Ισα Δικαιώματα, για μια Ελλάδα με προοπτικές, για μια Ελλάδα με νέους ορίζοντες, για μια Ελλάδα  με επενδύσεις, παραγωγή, ισοδύναμη με άλλα ευρωπαϊκά κράτη, ανταγωνιστική, με θέσεις εργασίας, με καλύτερη παιδεία, με καλύτερη υγεία, με αναπτυγμένη περιφέρεια και με ισχυρά θεμέλια, για μια χώρα εφοδιασμένη με όλα αυτά που της αξίζουν. Από τον πολιτισμό της, την ευημερία της, την προκοπή της, την ασφάλειά της, την σταθερότητά της και την ισχυρή Οικονομία της.
        Με αυτά και πολλά άλλα όνειρα, νέοι και νέες, ηλικιωμένοι και ηλικιωμένες, αγκαλιάσαμε αυτή την χώρα από την μεταπολίτευση και την σηκώσαμε στους ώμους μας, να την οδηγήσουμε σε κορυφές που της άξιζαν και της αξίζουν. Σαν μια οικογένεια, μικροί και μεγάλοι «πακετάριζαν» σε μια...βαλίτσα οράματα, ελπίδες, στόχους και προοπτικές και όλοι μαζί συναντιόμαστε στα πεδία των αγώνων, απ΄όλες τις γωνιές της χώρας, για νέες κατακτήσεις, για πάλη, για ένα διαφορετικό αύριο. Για αλλαγές και «νέο ξεκίνημα».
        Σαστισμένος, ταλαιπωρημένος και μουδιασμένος ακόμη ο ελληνικός λαός, από την εφτάχρονη δικτατορία, γαντζωνόταν στα «φτιασιδωμένα» και «ευάρεστα» λόγια των αρχηγών πολιτικών κομμάτων και πιστά τους ακολουθούσαν για τα μεγάλα οράματα. Ήταν αρχηγοί συντηρητικοί, με αμαρτωλό ή όχι παρελθόν, σοσιαλιστές, αριστεροί, προοδευτικοί και κάποιοι άλλοι, που κι αυτοί διεκδικούσαν μερίδιο δόξας, πλούτου και εξουσίας.
        Γέμιζαν οι πλατείες, οι δρόμοι, τα καφενεία, τα πάρκα, τα λιμάνια με εκατομμύρια πολίτες, οι όποιοι πήγαιναν με πάθος και πίστη, αλαλάζοντας συνθήματα, προκειμένου ν΄ακούσουν από το στόμα του δικού τους αρχηγού, ότι «θα κάνουν όλοι μαζί, μια Ελλάδα ισχυρή, με ισχυρή οικονομία κι ένα λαό με ευημερία». Οι χιλιάδες πολίτες, από τους οποίους, άλλοι κάπου βολεύονται, κάποιοι άλλοι  «εξυπηρετούνται» και κάποιοι άλλοι ονειρεύονται την «εύκολη ζωή» ακολουθούσαν «τυφλά» τον αρχηγό τους και «προσκυνούσαν» τις εξαγγελίες του ότι «τα προβλήματα θα λυθούν όλα, ότι κανείς δεν θα είναι άνεργος και ότι θα τρώνε όλοι με χρυσά κουτάλια».
        Οι ποιο «κολλητοί» ως τρωκτικά-αυλικοί, πλούτιζαν, έκαναν σπίτια, βίλες, απέκτησαν κότερα, εξοχικά, καταθέσεις σε τράπεζες, πισίνες «εν ονόματι» της Δημοκρατίας, των ολίγων και εκλεκτών του «κομματικού καιροσκοπισμού και της ευνοιοκρατίας». Η εξουσία εναλλασσόταν από το ένα κόμμα στο άλλο και οι υποσχέσεις «για ευημερία, καλούς μισθούς, δώρα, δάνεια, χρηματιστήρια, σπίτια, αυτοκίνητα, εξοχικά και διάφορα άλλα», έδιναν κι έπαιρναν. Κι ο λαός ως «αγέλη» ζούσε και ...ταξίδευε «στα απατηλά όνειρα» ότι όλοι θα γίνουν κροίσοι».
        Οι αυλές, όμως, των εκάστοτε πρωθυπουργών – βαρόνων της εξουσίας, άλλα «πρέσβευαν και άλλα φιλοδοξούσαν». Πως θα ληστέψουν την χώρα και τον λαό και πως θα θησαυρίσουν σε βάρος του και σε βάρος των εθνικών συμφερόντων. Επεδίωκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, να καταλάβουν υπουργεία και θέσεις κλειδιά, ώστε να μπορούν ανυποψίαστα, και αδίσταχτα να λειτουργούν και να φροντίζουν περισσότερο για τον δικό τους πλουτισμό, παρά για τα συμφέροντα της χώρας. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι πρωθυπουργοί στάθηκαν αδύναμοι και ανίκανοι να προστατεύουν τα συμφέροντα του λαού και της χώρας από τους διεφθαρμένους και δυστυχώς οδηγηθήκαμε εδώ που οδηγηθήκαμε ! Σε οικονομική συντριβή και κοινωνική κατάρρευση !
        Κι αντί να «πάρουν, σήμερα, πίσω τα κλεμμένα από τους κλέφτες της διαφθοράς και της σαπίλας, εξαθλιώνουν με αβάσταχτα και αιματηρά οικονομικά μέτρα τα μεσαία λαϊκά στρώματα, που μοιάζουν με βραδυφλεγές φιτίλι το οποίο φθάνει στο τέλος για την ανάφλεξη!».  Κι όπως, συχνά – πυκνά ακούγεται τριγύρω μας, «η κοινωνία μας μοιάζει με βραδυφλεγή βόμβα» και ότι «είναι θέμα χρόνου η έκρηξή της!». Δεν είναι τυχαίο που σε συγκεντρώσεις λένε: «Μας έκαναν ερείπια, ζωή, ελπίδες, όνειρα!».  Και ότι «θα πληρώσουν για όλα αυτά τα δεινά αυτοί που τα προκάλεσαν !».  Λέτε να είναι θέμα χρόνου ; Οψόμεθα !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου