Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Στην Παλιά Βουλή ο...Χριστόπουλος


     Δύο καθηγητές Πανεπιστημίου, οι Νικόλαος Χρονόπουλος και Νικόλαος Γιαννίτσας έχουν κληθεί από εκατοντάδες κατοίκους ορεινών χωριών της Αρκαδίας, στην περιφέρεια Γορτυνίας, μέσω του βιβλίου «Το Βελημάχι Αρκαδίας, Ιστορία και Λαϊκός Πολιτισμός,» του καθηγητή Γεωργίου Θεοδ. Χριστόπουλου
, να μιλήσουν για τα προβλήματα, την εγκατάλειψη, την ανεργία, την παιδεία, το Σύστημα Υγείας (ιατρική περίθαλψη στη περιοχή) και πολλά άλλα θέματα, στη Παλιά Βουλή, την  προσεχή Κυριακή, 16 Μαρτίου και ώρα 11.30.
Οι εκατοντάδες κάτοικοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους καθηγητές, (κατάγονται από Χωριά της Αρκαδίας), για τα προβλήματα και τις προοπτικές ανάπτυξης, καθώς μέσα στις 474 σελίδες του βιβλίου αναφέρονται πολλά και σημαντικά στοιχεία, αλλά και πληροφορίες για παραδόσεις, έθιμα, τρόπους διαβίωσης και επιβίωσης. Ο συγγραφέας του βιβλίου και καθηγητής, Γεώργιος Θεοδ. Χριστόπουλος (από το Βελημάχι, Γορτυνίας Αρκαδίας), μέσα από τις 474 σελίδες του βιβλίου του, αναδεικνύει την ιστορία, τον Λαϊκό Πολιτισμό χωριών και περιοχών, αλλά και τον τρόπο που έζησαν (και ζουν) χιλιάδες κάτοικοι για πολλές δεκαετίες. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία! Γ. ΚΑΝ.
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου