Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

Ακούω, βλέπω, γράφω... αδέσμευτα Του Γιάννη Κανελλάκη


                                       

●      «Σαμαράς- Βενιζέλος. Τα καρντάσια του Βορρά και του Νότου. Όπως λέμε, παιδιά της Σαμαρίνας γιατί είστε... λερωμένα, γιατί είστε στη λίστα Λαγκάρντ... χρεωμένα.» Πολύ καλός ο στίχος σου φίλε μου, αλλά η ιστορία θα σου δώσει σύντομα απαντήσεις. 


                                              



●      Βρε, βρε, βρε, επιτέλους μπήκαμε στις διεθνείς αγορές... Ω, ρε, τι θα πουλάμε από δω και πέρα. Δεν θα μείνει πατάτα για πατάτα,  δεν θα μείνουν σκόρδα, δεν θα μείνουν κρεμμύδια, δεν θα μείνουν αγγούρια, δεν θα μείνουν ντομάτες (όσες περισσέψουν γιατί χρειαζόμαστε για πολιτικούς απατεώνες), δεν θα μείνουν μαρούλια, δεν θα μείνουν μπρόκολα και όλα τα καλά που βγάζει αυτή η χώρα. Άντε, ξεκινάμε... Εδώ λαϊκές αγορές η μπανανία...





●      Αχ, κι’  αυτή η Μέρκελ... Τι θέλει και μας τα... ζαλίζει ανοιξιάτικα. Δεν μας αφήνει στους ερωτές μας μέσα στην φύση; Γιατί μας την χαλάει με την... παραφύση επίσκεψη της; Κι΄ όπως ακούγεται στην πιάτσα στο βάθος χρόνου διαφαίνεται ειδύλλιο Αντώνη- Άγκελα(ς), με τροικανικής προέλευσης.





●      Κύριε πρωθυπουργέ, στο έχω γράψει χιλιάδες φορές, με κάποια νούμερα- υπουργούς που έχεις στην κυβέρνησή σου δεν πρόκειται να δείς... άσπρη μέρα! Δεν είναι τυχαίο που ο λαός, αυτούς  τους υπουργούς (Χατζηδάκη, Βαρβιτσιώτη, Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και κάποιους άλλους που δεν θυμάμαι τώρα), τους αποκαλεί βαρίδια, κηφήνες και κρατικοδίαιτους, χωρίς να προσφέρουν απολύτως τίποτα στο τόπο. Δεν έχεις καταλάβει ακόμα, κ. πρωθυπουργέ, τι ζημιά σου κάνουν αυτοί.





●      Και μην νομίζετε, κ. πρωθυπουργέ ότι ο κόσμος δεν έχει πάρει χαμπάρι ότι αυτά τα υπουργάκια τα βάλατε, στα συγκεκριμένα υπουργεία, ως εκτελεστικά όργανα της τρόικας, ώστε να κάνει η Μέρκελ την δουλεία της και μετά να τους πετάξετε ως στημένες λεμονόκουπες στους κάδους απορριμμάτων. Έχετε, φυσικά και εσείς τις αδυναμίες σας. Χωρίς συμβιβασμούς, υποχωρήσεις, υποκλίσεις, συνθηκολογήσεις και ειδικές συμφωνίες, η πρωθυπουργική καρέκλα, στην αρχή θα έτριζε και στην συνέχεια θα έσπαγε!





●      Για να ισχύουν, όμως, κ. πρωθυπουργέ, σε μια χώρα, η εθνική αξιοπρέπεια, η ειλικρίνεια, η αξιοπιστία, το εθνικό γόητρο, ο σεβασμός, η δυναμική, η σοβαρότητα και η διεθνής αναγνώριση, πρέπει και ο ηγέτης της χώρας να διαθέτει τα ανάλογα προσόντα. Συμφωνείτε ή όχι; Κάθε απάντηση δεκτή. Και δεν ισχύει αυτό μόνο για εσάς.





●      Με εβδομήντα πέντε κιλά εκρηκτική ύλη είχε παγιδευτεί το ι.χ. αυτοκίνητο που εξερράγη στην οδό Αμερικής, στο κέντρο της Αθήνας και τράνταξε την γύρω περιοχή. Ευτυχώς, δεν υπήρχαν ανθρώπινα θύματα παρά μόνο υλικές ζημιές. Ευχόμαστε να μην ακολουθήσουν κι΄ άλλες γιατί έρχεται καλοκαίρι και οι οχτροί μας παραμονεύουν... Αλλά και αν ακολουθήσουν κι άλλες γιατί τίποτα δεν αποκλείεται στη ζωή – «ας κάνουν άλλες επιλογές στόχων», όπως είπαν διερχόμενοι από το σημείο της έκρηξης. Κι όταν ρωτήθηκαν τι εννοούν, απάντησαν «ο νοών νοείτω...».





●      Για να πάμε λίγο τώρα στον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλο. Δεν μου λέτε κ. υπουργέ, είναι γεγονός και αληθές ότι έχετε υποσχεθεί σε ξενοδόχους, ανά την Ελλάδα, ότι στα μέσα της σχολικής σεζόν θα κάνετε μια «λευκή εβδομάδα», δηλαδή αργία στα σχολεία, για να πηγαίνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες στα όρη και τα βουνά, στους κάμπους και τις ρεματιές, στα χιόνια και τις καταιγίδες, να κάνουν σκι και άλλα αθλήματα και να τα παίρνετε εσείς από τους επιχειρηματίες, όπως καθημερινά ακούγεται στην πιάτσα από καθηγητές, καθηγήτριες, υπαλλήλους του υπουργείου σας, αλλά και από το Μέγαρο Μαξίμου; Απαντήστε κ. υπουργέ και μην ντρέπεστε... Γιατί, όπως έντονα επίσης ακούγεται, παίρνετε πρωτοβουλίες ως υπουργός, «που δεν συνάδουν με την Παιδεία και την κυβερνητική πολιτική.» Και το ερώτημα πολλών είναι: «Μήπως κάνετε μπίζνες;»





●      Ξέρετε κ. υπουργέ Παιδείας, γιατί σας τα λέω αυτά; Γιατί, προκειμένου να καθιερώσετε την «λευκή εβδομάδα», ως αργία για τα σχολεία, σχεδιάζετε να καταργήσετε την γνωστή αργία των Τριών Ιεραρχών, την αργία της γιορτής του Αγίου Ιωάννου και να αρχίζει η σχολική περίοδος από τις πέντε Σεπτέμβρη, αντί για τις δέκα του ίδιου μήνα που ισχύει μέχρι τώρα. Καταλάβατε κ. Αρβανιτόπουλε τι παιχνίδι παίζετε, όπως λένε στο υπουργείο σας και όχι μόνο; Μην τολμήσετε, λοιπόν, όπως διαμηνύουν καθηγητές, μαθητές και υπάλληλοι του υπουργείου σας, να πάρετε τέτοιες αποφάσεις, γιατί ο κ. πρωθυπουργός θα σας δώσει την απόλυση μεσάνυχτα και κάτι...





●      Και κάτι ακόμα κ. Αρβανιτόπουλε: Γιατί καταργείτε, όπως λένε, τα ιδιωτικά επαγγελματικά Λύκεια και αναγκάζετε τους μαθητές να πηγαίνουν στα Ι.Ε.Κ.; Τι συμβόλαια, όπως επίσης ακούγεται, έχετε υπογράψει με τους ιδιοκτήτες αυτών των σχολών; Επίσης, γιατί θέλετε να στείλετε στο υπουργείο Εργασίας κάποια ιδιωτικά σχολεία; Τρελαθήκατε, τελείως, εκεί στα γραφεία του υπουργείου Παιδείας, εσείς και οι εμπνευστές όλων αυτών των... πονηρών σχεδίων σας, όπως λένε καθημερινά  δικοί σας άνθρωποι;



●      Μήπως, από δω και στο εξής, την σύνθεση των εκάστοτε εκλεγμένων κυβερνήσεων πρέπει να αποτελούν αδιάφθοροι, άσπιλοι και έντιμοι τεχνοκράτες, παρά σάπιοι και διεφθαρμένοι πολιτικοί; Μήπως, έτσι θα μπορέσουμε να σωθούμε, σαν χώρα και λαός από την χρεοκοπία, την φτώχεια, την σήψη, την διαφθορά, την φοροδιαφυγή, την διαπλοκή και από πολλά άλλα;





●      Νάτην, πετιέται... Για την Μέρκελ μιλούσε ο άνθρωπος, όταν την είδε να βγαίνει μέσα από την λιμουζίνα της και παραλίγο να τον συλλάβουν... Γλίτωσε λόγω... βροχής.





●      Άμα δεις τα παιδιά, πες ένα γεια από κάποιον που ήτανε μόνος...





●      Κοίτα συγκεντρώσου, πρόσεξε καλά, δεν θα συγχωρέσω λάθη δεύτερη φορά...





●      «Γορτυνία», η εφημερίδα των απανταχού Αρκάδων και όχι μόνο. Η μηνιαία εφημερίδα, του Κώστα και της Πέννυς Καλύβα, με άποψη, με φωνή, με τόλμη, με παρουσία, ασυμβίβαστη, αδέσμευτη, ανεξάρτητη, πλουραλιστική, δημοκρατική και με συνέπεια. Όσο περισσότερους συνδρομητές αποκτά τόσο πιο δυνατή γίνεται και η πένα των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Το μήνυμα είναι σαφές...





●      Γιώργο Χριστόπουλε, με την έκδοση του βιβλίου σου, για την ιδιαίτερη πατρίδα σου, το «Βελημάχι Γορτυνίας Αρκαδίας», τίμησες και την καταγωγή σου και τους συμπατριώτες σου και την ιστορία του τόπου σου! Φίλε Γιώργο, και το δικό μου χωριό, το Βούτσι Γορτυνίας Αρκαδίας, αλλά και πολλά ακόμα χωριά και οι κάτοικοι τους σε συγχαίρουν για το έργο σου αυτό. Συγχαρητήρια, και εις ανώτερα κ. καθηγητά της φιλολογίας!





●      Τι θα γίνει μ΄ αυτό το Ναύπλιο μικρή άνοιξη; Υπάρχει κανένα δρομολόγιο προς τα εκεί; Εκτός και χαραχτεί δρομολόγιο για Κρήτη μέσω οδοντωτού Καλαβρύτων. Τι απ΄ όλα προτιμάτε για απόλαυση...της  φύσης;





●      Μπαλτάκος, ίσον...ομοίωμα της κυβέρνησης. Το έλεγαν και το ξανάλεγαν προχθές στην πορεία χωρίς να υπάρχει καμία απορία...ούτε δικαιολογία.





●      Νάτη και η Γιαννάκου...Ήθελε, σώνει και καλά, να μείνει ισόβια ευρωβουλευτίνα! Και αφού την πέταξε στο περιθώριο της ιστορίας ο πρωθυπουργός, αγενέστατη και θρασύτατη άρχισε να επιτίθεται εναντίον του λες και είχαν υπογράψει συμβόλαιο ισόβιας ευρωβουλευτικής αποζημίωσης. Και δεν φτάνει μόνο αυτό, τα έβαλε και εναντίον υποψήφιων ευρωσυναδέλφων, τους οποίους αποκάλεσε άσχετους, ανίκανους και ακατάλληλους για το ευρωκοινοβούλιο, επειδή θα εκλεγούν με σταυρό,  ενώ η ίδια, ως «διορισμένη», από την Ν.Δ., ήταν κατάλληλη. Μάλλον για να  σφουγγαρίζει τις σκάλες ήταν κατάλληλη  όπως είπαν συνάδελφοί της.  





●      «Το δίδυμο, Πορτον Σάλτεν (σκαι) και ψυχοθεροπάσχοντα, Αδωνάκη Γεωργιακόφσκι, αποτελεί ούνα φάτσα ούνα ράτσα του καθοδηγητή προπαγάνδας, επί χούντας, Γεωργαλά!» Φίλε μου καλέ, δική σου άποψη είναι αυτή και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.





●      Με σταμάτησε στο δρόμο ένας κύριος (Απόστολος Γιακουμής) και μεταξύ άλλων μου είπε: «Γράψτε και καμιά φορά εσείς οι δημοσιογράφοι για τους ανθρώπους που πνίγηκαν στο ναυάγιο στην φαλκονέρα, κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης, στις 6 Δεκέμβρη το 1966. Είναι κρίμα να ξεχνιούνται και αυτοί οι άνθρωποι που έχασαν άδικα  την ζωή τους. Ανάμεσα σ΄ αυτούς  που πνίγηκαν, ήταν και ο εικοσάχρονος τότε αδελφός  μου Αντώνης. Αιωνία τους η μνήμη!» Φίλε μου, να ζείτε να τους θυμόσαστε.





●      Καιρός: Καλό Πάσχα! Σουβλίστε αυτούς που μέχρι τώρα σας σουβλίζουν και επιστρέψτε τους τον Σταυρό του Μαρτυρίου, που σας φόρτωσαν εδώ και τέσσερα χρόνια...

  











  

    



  





  



 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου