Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ο υπουργός Δημ. Τάξης και η κουστωδία του

Ο υπουργός Δημ. Τάξης και η κουστωδία του

«Αγνόησαν κανόνες ασφαλείας στο Αεροδρόμιο»

Του Γιάννη Κανελλάκη



Πανδαιμόνιο έγινε τις πρωϊνές ώρες της Μ. Παρασκευής στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στο χώρο όπου ελέγχονταν τα εισιτήρια των επιβατών, που ταξιδεύουν, όταν έφθασε ο υπουργός Δημ. Τάξης Νίκος Δένδιας και η πολυμελής κουστωδία του, οι οποίοι δεν ακολούθησαν τους «κανόνες ασφαλείας αγνοώντας τους αστυνομικούς στον έλεγχο».
Ήταν ακριβώς 8.17 π.μ. και στον έλεγχο των εισιτηρίων στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αστυνομικοί «τσεκάριζαν» τους επιβάτες, οι οποίοι ταξίδευαν με αεροπλάνα προς διάφορους προορισμούς, και περίμεναν στην ουρά. Αυτή την ώρα έφθασε στο σημείο αυτό και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Δένδιας με την κουστωδία του.
Αντί να περάσει, όπως όλοι οι επιβάτες, από τον έλεγχο των αστυνομικών, στα εισιτήρια, προτίμησε να τους «παραβλέψει και με την πολυμελή συνοδεία του πέρασε, χωρίς να τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας» όπως είπαν και υπάλληλοι του Αεροδρομίου. Ο κ. Δένδιας, εκτός από την προσωπική του φρουρά, στο αεροδρόμιο συνοδευόταν και με αστυνομικούς που ήταν βάρδια στον χώρο αναχωρήσεων.
Μόλις οι επικεφαλείς της αστυνομικής δύναμης, στο Αεροδρόμιο, αλλά και οι αστυνομικοί που ελέγχουν τα εισιτήρια των επιβατών, διαπίστωσαν ότι μαζί με τον υπουργό Δημ. Τάξης, πέρασαν και άλλα άτομα χωρίς έλεγχο, «μόνο συναγερμό δεν σήμαναν» όπως είπαν και υπάλληλοι. Ανάμεσα στην κουστωδία του κ. Δένδια ‘ήταν και άτομα που δεν είχαν σχέση με την προσωπική του φρουρά, αλλά άλλοι συνεργάτες του, οι γυναίκες τους και κάποια ακόμη άγνωστα πρόσωπα».
Αστυνομικοί πανικόβλητοι αναζητούσαν τα άτομα αυτά σε καφετέριες, σε καταστήματα του Αεροδρομίου και σε χώρους όπου θα μπορούσαν να κινούνται μαζί με τον υπουργό. Κάποια στιγμή ακούστηκε από αστυνομικό να φωνάζει σε συνάδελφό του: «Αυτή εκεί με την τσάντα και η διπλανή της, που αγοράζουν αρώματα πέρασαν λάθρα μαζί με τον υπουργό. Πιάστες και φέρτες εδώ να τσεκάρουμε ποιες είναι». Άλλος αστυνομικός έλεγε σε συνάδελφό του : «τρέξε στη καφετέρια και ρώτησε αν είναι κάποιος που πέρασε χωρίς έλεγχο εισιτηρίων με τον υπουργό».
Επιβάτες, που παρακολούθησαν όλο το σκηνικό του πανικού των αστυνομικών, αλλά και την διέλευση του υπουργού Δημ. Τάξης με την κουστωδία του, χωρίς έλεγχο, έλεγαν σε αστυνομικούς : «Να τον χαίρεστε τον υπουργό σας. Σας αγνόησε, τόσον εσάς όσο και τους κανόνες ασφαλείας του Αεροδρομίου και πέρασε με τους αυλικούς του από άλλη είσοδο, χωρίς έλεγχο, ενώ εμείς σαν γαϊδούρια περιμένουμε στην ουρά να έρθει η σειρά μας».
Κάποιοι, πιο «τολμηροί» όταν είδαν τον υπουργό να περνάει, με την συνοδεία του, από άλλη είσοδο χωρίς έλεγχο φώναξαν : «Έτσι θα εντοπίσετε τους παράνομους, κ. Δένδια, όταν εσείς ο ίδιος και κάποιοι «κολλητοί» σας περνούν στην αίθουσα αναχωρήσεων χωρίς έλεγχο. Ποιοι, λοιπόν, είναι οι παράνομοι κ. υπουργέ;». Ο κ. Δένδιας, σιωπηλός, συνέχισε την πορεία του προς τον χώρο του Αεροσκάφους, που θα τον μετέφερε στην προορισμό του, μαζί με την πολυμελή συνοδεία του η οποία κι αυτή απέφυγε να περάσει από τον έλεγχο των εισιτηρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου