Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Γιατί ο Σαμαράς (ενώ η Ντόρα τον βρίζει) υποκλίνεται στην οικογένεια Μητσοτάκη

Γιατί ο Σαμαράς (ενώ η Ντόρα τον βρίζει) υποκλίνεται στην οικογένεια Μητσοτάκη 
και "τρέχει" άρον-άρον στην Στερεά Ελλάδα... 


Γράφει ο Κώστας Στεριανός. 


Περιοδείες ετοιμάζεται να αρχίσει σε όλη την Ελλάδα ο Αντώνης Σαμαράς εν όψει των εκλογών. Αύριο Τρίτη ο κ. Σαμαράς αναμένεται να μιλήσει σε εκδήλωση του ελληνογερμανικού επιμελητηρίου για την ενέργεια, με τίτλο «The future of Greek Gas and Power Markets: Looking ahead with optimism and realism».

Αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι επισκέψεις του κ. Σαμαρά στην περιφέρεια για τη στήριξη των υποψηφίων της ΝΔ, με πρώτες τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία ενώ θα ολοκληρωθούν με τις κεντρικές ομιλίες σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Ποιο είναι το ενδιαφέρον;
Ο κ. Σαμαράς ξεκινά από τη Στερεά Ελλάδα όπου υποψήφιος περιφερειάρχης είναι ο Κώστας Μπακογιάννης.
Η γνωστοποίηση της περιοδείας πότε έγινε; Την επομένη της δριμύτατης επίθεσης που εξαπέλυσε κατά του κ. Σαμαρά η (μητέρα του υποψηφίου) Ντόρα Μπακογιάννη με την πολύ φαρμακερή δήλωση  ότι "η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που γνώρισε η ίδια". 
Άρα, από την μία πλευρά η οικογένεια Μητσοτάκη του επιτίθεται και από την άλλη ο ίδιος ο κ. Σαμαράς αναγκάζεται να πάει να την υποστηρίξει.
Για ποιον λόγο άραγε;
Μήπως δεν έγινε έξαλλος με την επίθεση της Ντόρας; Έγινε και με το παραπάνω... 

Θέλει να εξευμενίσει την οικογένεια Μητσοτάκη για να μην τον αμφισβητήσει ανοικτά μετά τις 25 Μαΐου; Γνωρίζει ότι αν υποστεί μεγάλη ήττα η ΝΔ, η Ντόρα δεν θα κρατηθεί με τίποτε ακόμη κι αν εκλεγεί ο γιος της περιφερειάρχης. Έσπευσε άλλωστε προχτές να πει με νόημα ότι "στις περιφερειακές εκλογές δεν κρίνονται τα κόμματα, αλλά τα πρόσωπα".
Κατά συνέπεια οι "σαμαρικοί" και οι άλλοι παραδοσιακοί κεντροδεξιοί ψηφοφόροι κινδυνεύουν να πάθουν το εξής: Να ψηφίσουν τον Κ. Μπακογιάννη αλλά παρά ταύτα η οικογένεια Μητσοτάκη να προσπαθήσει να τους πάρει το κόμμα την επομένη των εκλογών. Άρα, δυο φορές κορόιδα θα δεχτούν να πιαστούν;;

Για ποιον λόγο, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς "τρέχει" άρον-άρον στην Στερεά Ελλάδα;
Μήπως επειδή δεν φέρθηκε μπεσαλίδικα στον Θανάση Γιαννόπουλο, φοβάται ότι το ρεύμα που αναπτύσσεται και η πιθανή επικράτηση του γιατρού θα τσαλακώσει το πρωθυπουργικό του γόητρο; Κι αυτό, όμως, σαν εξήγηση δεν είναι ιδιαίτερα πειστική αφού ο Θ. Γιαννόπουλος λειτουργεί με καθαρά πολιτικούς όρους και θέλει να εκλεγεί Περιφερειάρχης όχι για να "κερδίσουν" κάποιοι εις βάρος άλλων αλλά για να πάει μπροστά η Ρούμελη με τη συνεργασία και την αλληλεγγύη όλων.

Τι απομένει να σκεφτεί κανείς; Ότι ο κ. Σαμαράς υποκλίνεται στην οικογένεια Μητσοτάκη -που κάποτε την πολεμούσε με δύναμη και σθένος- επειδή θέλει να δώσει διαπιστευτήρια σε άλλους. Αν είναι έτσι, το "ποιους" το γνωρίζει μόνο ο  ίδιος. 

Σε κάθε περίπτωση, ένα ίσως δεν έχει σκεφτεί ο κ. Σαμαράς: Ο,τι όπως έβλαψε, εκ του αποτελέσματος, με την κάθοδό του στον Πειραιά τον εκλεκτό του, Βασίλη Μιχαλολιάκο, ο οποίος καταβαραθρώνεται και όψιμα υποδύεται τον "ανεξάρτητο", κάτι ανάλογο μπορεί να συμβεί με τον Κ. Μπακογιάννη στη Στερεά καθώς ο κ. Σαμαράς θα ανεβεί στην προεκλογική εξέδρα και θα ζητήσει από τους φτωχοποιημένους και θυμωμένους πολίτες της Ρούμελης να τον ψηφίσουν. 

Από αυτή την άποψη, ο Θ. Γιαννόπουλος μάλλον ως δώρο βλέπει την εμφάνιση Σαμαρά στα λημέρια του...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου