Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

«Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ...»


Ο Γκίκας Χαρδούβελης ήρθε, ο Γιάννης Στουρνάρας έφυγε. Ο λόγος; Η εκτόνωση... Η λαϊκή δεξιά επανήλθε με «εφαλτήριο» τη Β' Αθηνών, ενώ οι «φιλελεύθεροι» αποσύρθηκαν, με στόχο «μικροδιορθώσεις»...


Οι σαμαρικοί ενισχύθηκαν και, καλού-κακού, η κυβέρνηση είναι έτοιμη και για εκλογές. Η κυβέρνηση έδωσε χρόνο στον... εαυτό της, ενώ καραμανλικοί και μητσοτακικοί «κοιτάζονται» με... απορία γι' αυτό που συνέβη! Οι δε «απομακρυθέντες» αντιλαμβάνονται ίσως με διαφορετικό τρόπο αυτό που τους είπε στο τηλέφωνο ο κ. Σαμαράς: «Το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ»... Οντως. Για πολλούς τώρα μόλις αρχίζει! Ολα αυτά συναποτελούν τη μικρή εικόνα της χώρας. Τη μεγαλύτερη, περιγράφει ο Πολ Τόμσεν στην έκθεση προόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, που περίμενε να γίνουν πρώτα οι ευρωεκλογές και ο ανασχηματισμός, και μετά να τη γνωστοποιήσει.
Εδώ δεν υπάρχουν εκπλήξεις ή... εκτόνωση. Ούτε προσμετράται η... Β' Αθηνών κ.λπ. Αρκούν ο Γκίκας, ο Στουρνάρας και ο Παπασταύρου για τη διαπραγμάτευση του χρέους, του δημοσιονομικού και χρηματοδοτικού κενού. Τα πρόσθετα μέτρα για την επόμενη τριετία είναι σύμφωνα με την έκθεση περίπου 5,7 δισ. Ενώ το χρηματοδοτικό κενό μετά το 2015 12,6 δισ. Πώς θα καλυφθεί; Δάνειο με νέα συμφωνία;
Οσο για τη βιωσιμότητα του χρέους, αναφέρεται... κομψά ότι «παραμένει οριακή». Συνυπολογίστε νέο ασφαλιστικό με περικοπές συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, απολύσεις στο Δημόσιο κ.λπ. και έχετε μια επανάληψη των γνωστών πολιτικών. Η έκθεση του ΔΝΤ κινείται στον αντίποδα των κυβερνητικών εξαγγελιών και του πνεύματος αισιοδοξίας που θέλει να εμφυσήσει. Εχουμε από πλευράς ΔΝΤ επανάληψη της ίδιας λογικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, η οποία είναι προφανές ότι έχει εξαντλήσει τα όριά της. Είναι ένα «κακό μήνυμα».
Ο πρωθυπουργός φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι, αν δεν αλλάξει το περιβάλλον, (τρόικα, μνημόνια, συνέχιση της λιτότητας κ.λπ.) και δεν υπάρξει σοβαρή μείωση του χρέους, δεν υπάρχουν άλλες κοινωνικές και πολιτικές αντοχές. Δυστυχώς ο κ. Τόμσεν δεν έχει την ίδια άποψη... Αρα «το ταξίδι δεν τελειώνει εδώ»!
panpan@pegasus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου