Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Τι πραγματικά θα διαχειριστεί ο νέος ΥΠΟΙΚ!

«Ηλεκτρική» η καρέκλα του υπουργού Οικονομικών … το δίχως άλλο: Πόσο μάλλον την δεδομένη στιγμή. Όχι μόνον επειδή θα έχει να διαχειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα του χρέους, αλλά και μια ...
διαπραγμάτευση με την τρόικα που καραδοκεί για νέα μέτρα –ελέω δημοσιονομικού κενού- ούτε επειδή εάν τα καταφέρει να τους πείσει και να πάει το πράγμα εκεί που θέλει το Μαξίμου, θα σηματοδοτήσει ένα νέο κεφάλαιο για την Ελλάδα που θα περιλαμβάνει και μειώσεις φόρων, έπειτα από 4 χρόνια επιβαρύνσεων.
Αλλά κυρίως γιατί από κοινού με τον νέο Γενικό Γραμματέα Εσόδων θα κληθεί να διαχειριστεί το παρόν: Και τι μας επιφυλάσσει το παρόν; Η 31 Ιουλίου είναι πολύ κοντά και τα εκατομμύρια των νοικοκυριών θα πάρουν δύο εκκαθαριστικά «φωτιά». Το ένα αφορά τον φόρο εισοδήματος, που με πετσοκομμένες φοροαπαλλαγές αναμένεται να ..έρθει «φουσκωμένος».
Ειδικά στους ελεύθερους επαγγελματίες, με την Κυβέρνηση να έχει αποτύχει να ελέγξει όσους πραγματικά φοροδιαφεύγουν και καταφεύγοντας στην εύκολη λύση του «φοροεπιβαρύνσεις για όλους», θα πέσει πραγματική «κεραμίδα».
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα ασφαλιστή , ο οποίος δηλώνει κάτι παραπάνω από 7.000 ευρώ : Πόσο φόρο θα πληρώσει; 4.800 ευρώ!!! Γιατί; Επειδή, πληρώνει φόρο από το πρώτο ευρώ και επιπλέον φορολογείται με βάση τεκμαρτά εισοδήματα. Τι έχει στην κατοχή του; Ένα ακίνητο 90 τμ στην «μαγευτική» Αγ. Βαρβάρα και ένα αυτοκίνητο μεταχειρισμένο του 1999 που αγόρασε πουλώντας το παλιό. Αλλά πέρα από τα τεκμήρια (μαζί με τις δαπάνες διαβίωσης) πρέπει να πληρώσει και την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, το τέλος επιτηδεύματος και την προκαταβολή φόρου!!
Βαρύ φόρο θα πληρώσουν όμως και μισθωτοί και συνταξιούχοι. Και ενώ θα βλέπουν τα εκκαθαριστικά και δεν θα τα… πιστεύουν, θα έρθει και το «ραβασάκι» με τον νέο ενιαίο Φόρο Ακινήτων. Και αν για όσους έχουν ένα σπιτάκι στην πόλη, σε σχέση με το «χαράτσι» μέσω ΔΕΗ ο Φόρος θα είναι μειωμένος κατάτι, δεν θα συμβεί το ίδιο για εκείνους που έχουν κληρονομήσει και κάποιο κτήμα στο χωριό ή έχουν ένα εξοχικό!!
Και ενώ όλα αυτά έρχονται, η τρόικα θέλει Γενικό Γραμματέα που να μαζεύει έσοδα.. Πώς να «μαζευτούν» όμως όταν οι φόροι είναι πλέον κάτι παραπάνω από δυσβάσταχτοι και δουλειές δεν υπάρχουν;
Και πως μπορεί να τα βγάλει πέρα κάποιος που έχει πάρει με δάνειο σπίτι; Τι θα πρωτοπληρώσει; Την δόση στην Τράπεζα; Την δόση για τον Φόρο Ακινήτων; Ή την δόση για τον φόρο εισοδήματος; Και όχι τίποτε άλλο. Δεν έχει πλεόν και φοροαπαλλαγές!
Αυτά είναι που θα κληθεί λοιπόν να διαχειριστεί το νέο «δίδυμο». ΥΠΟΙΚ και ΓΓΔΕ: Και δεν χρειάζονται οι «κουβέντες» για νέα μέτρα. Τα «παλιά» είναι κάτι παραπάνω από αρκετά.. 
Πηγή: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΟΥΡΑΚΗΣ, matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου