Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Εκρηξη απελπισίας από τον Βενιζέλο μετά τις κατηγορίες που δέχεται για την ενδοτική στάση του στο Κυπριακό

Σε εμφανή απελπισία βρίσκεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.Συνεχίζοντας την πάγια τακτική του, να ταυτίζει εαυτόν με τον κ. Σαμαρά, με αφορμή το θέμα σχετικά με την Κύπρια ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους και κατόπιν ερώτησης του Νικήτα Κακλαμάνη, με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή

, υποστηρίζει ότι κάποιοι κύκλοι επιμένουν «στην περίεργη θεωρία περί αποκλίσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών». Με άλλα λόγια, ο κ. Βενιζέλος συνεχίζει να επικαλείται τον πρωθυπουργό για να γλιτώσει από τις ευθύνες για τις δικές του απαράδεκτες θέσεις.

«Από το κείμενο της ερώτησης του κ. βουλευτή προκύπτει και η αναπαραγωγή της περίεργης θεωρίας περί αποκλίσεων μεταξύ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών στα θέματα αυτά. Δημοσιογραφικά, αυτή αναπαράγεται από μικρούς κύκλους, που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη συνεργασία Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ και δηλώνουν την προτίμησή τους σε μια συνεργασία Ν.Δ. και διάφορων εκδοχών της Ακροδεξιάς. Είναι αδιανόητο ότι κάποιοι εμπλέκουν σε αυτό το πολιτικό παιχνίδι και την εξωτερική πολιτική της χώρας» σημειώνει χαρακτηριστικά ο υπουργός Εξωτερικών στο απαντητικό έγγραφο.


Μάλιστα, ψέγει τον ανεξάρτητο βουλευτή διότι, όπως λέει, είναι λυπηρό το γεγονός ότι ο βουλευτής υπέβαλε την ερώτηση χωρίς να έχει λάβει υπόψη ούτε τις σχετικές δηλώσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη ούτε τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας ούτε τη δική του δήλωση αλλά ούτε και το κείμενο της ρηματικής διακοίνωσης του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών που είδε το φως της δημοσιότητας. «Ο κ. βουλευτής θεωρεί ότι υπήρξε δήθεν κρίση στις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου. Αυτό είναι παντελώς ανυπόστατο και ψευδές. Καλλιεργείται δε μόνο από κύκλους που, δυστυχώς, επιδιώκουν τη δημιουργία προβλημάτων στις σχέσεις των δύο χωρών, γιατί στην πραγματικότητα διαφωνούν με τη γραμμή του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη στήριξη που προσφέρει σ' αυτήν και στους χειρισμούς του η ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών.
Φθάνει δε στο σημείο να κατηγορήσει την κυρία Θεοχάρους ότι επιχείρησε να διαταράξει τις αρμονικές και αδελφικές σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, ενώ εν είδει απολογίας διευκρινίζει ότι «αυτό που ζητήθηκε ήταν να γίνει σαφές ότι οι απόψεις της κυρίας ευρωβουλευτού, που τυχαίνει να ανήκει στο κυβερνών κόμμα, σε ένα τόσο επίσημο forum, δεν είναι οι απόψεις της Κυπριακής Δημοκρατίας».


Οταν η Ελένη Θεοχάρους έριξε στα σχοινιά τον υπ. Εξωτερικών

Η Ελένη Θεοχάρους έγινε ευρύτερα γνωστή στο πανελλήνιο στις αρχές Ιουλίου, όταν στρίμωξε για τα καλά τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, κατηγορώντας τον για εθνικά εγκληματική αδράνεια, επειδή αποδέχθηκε επίσημο τουρκικό έγγραφο περί «εκλιπούσας Κυπριακής Δημοκρατίας». Οπως είπε η Κύπρια ευρωβουλευτής, «κατανοώ ότι ο Ελληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε» σημείωσε.
Ως απάντηση, ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε, με μια πρωτοφανή αντίδραση, να προβεί σε ρηματική διακοίνωση προς τη Λευκωσία, με την κυρία Θεοχάρους να του απαντά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Να θυμίσω ή να γνωστοποιήσω στον κάθε κ. Βαγγέλη ότι ούτε η χούντα των φασιστοειδών του 1967 δεν μου έκλεισε το στόμα, ειδικά όταν έπρεπε να εκφράσω τις απόψεις μου, ότι δεν είμαι διορισμένη νομάρχης για να με πάψει, ούτε και είμαι αναρριχητικό που σκαρφάλωσα επάνω στον στιβαρό κορμό του για να μου κόψει τις ρίζες». Ακόμα και σήμερα περιμένει απάντηση στο ερώτημά της, που αφορούσε την «έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης της προεδρίας του Συμβουλίου και της Ε.Ε. προς ένα κράτος-μέλος τελών υπό την στρατιωτικήν κατοχήν μιας υπό ένταξιν χώρας».


Αλέξανδρος Διαμάντης


 www.dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου