Ενα ρίγος διαπερνά τη σπονδυλική στήλη του προσεκτικού ξένου παρατηρητή
των εξελίξεων στο εσωτερικό της Γερμανίας, όταν διαπιστώνει την
εκπληκτική και ταυτόχρονα ανησυχητική διαφορά των αντιδράσεων των
Γερμανών πολιτικών και του γερμανικού Τύπου σε δύο ανάλογα γεγονότα.
Ηταν μόλις πριν από τέσσερα χρόνια, τον Μάιο του 2010, όταν ο τότε πρόεδρος της Γερμανίας Χορστ Κέλερ δήλωσε πως μια χώρα τόσο μεγάλη όσο η Γερμανία και εξαρτώμενη από το εξαγωγικό εμπόριο, πρέπει να είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία «προκειμένου να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, όπως για παράδειγμα τους ελεύθερους δρόμους του εμπορίου»! Ξέσπασε πολιτική θύελλα μέσα στην ίδια τη Γερμανία. Ο Κέλερ, ο οποίος είχε διατελέσει διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ακριβώς πριν εκλεγεί πρόεδρος της Γερμανίας, αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των σφοδρότατων επικρίσεων που δεχόταν μέσα στην ίδια του τη χώρα. Την άνοιξη του 2010 όμως η Γερμανία δεν είχε ακόμη κυριαρχήσει σε ολόκληρη την Ευρώπη μέσω της διαχείρισης εκ μέρους της της κρίσης του ευρώ και της κρίσης δημόσιου χρέους των χωρών της Ευρωζώνης και ολόκληρης της ΕΕ.
Υπενθυμίζουμε ότι ακριβώς τον Μάιο του 2010 υπήγαγε ο Γιώργος Παπανδρέου την Ελλάδα στο επονείδιστο μνημονιακό καθεστώς υποτέλειας, το οποίο όμως ακόμη δεν είχε προλάβει να εκδηλωθεί. Καμία άλλη χώρα της ΕΕ δεν βρισκόταν υπό μνημονιακό καθεστώς. Στο δε Βερολίνο, κυβερνούσε η Δεξιά της Μέρκελ μόνη της, με «τσόντα» τους Ελεύθερους Δημοκράτες. Δεν υπήρχε «μεγάλος συνασπισμός» δεξιών - σοσιαλδημοκρατών στην εξουσία.
Πριν από δέκα περίπου ημέρες, ο πρόεδρος της Γερμανίας, που διαδέχθηκε τον Κέλερ, ο Γιοαχίμ Γκάουκ, πιο έξυπνος πολιτικά από τον προκάτοχό του, επανέφερε το θέμα των στρατιωτικών επεμβάσεων της Γερμανίας σε ξένες χώρες. «Στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή για την επιβίωση αθώων ανθρώπων, είναι πολλές φορές αναγκαίο να πάρουμε τα όπλα!» δήλωσε ο Γκάουκ. Αυτή τη φορά τέσσερα μόλις χρόνια αργότερα, που ισοδυναμούν όμως με δεκαετίες λόγω της κρίσης που έχει κάνει τη Γερμανία επικυρίαρχο όλης της Ευρώπης, αυτή τη φορά που συγκυβερνούν οι δεξιοί με τους σοσιαλδημοκράτες στο Βερολίνο, μόνο η Αριστερά αντέδρασε μέσα στη Γερμανία! Κανένας άλλος, ούτε καν οι Πράσινοι! Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μέσα στο γερμανικό ομοσπονδιακό κοινοβούλιο. Ενας αριστερός βουλευτής στο τοπικό κοινοβούλιο του Βρανδεμβούργου ονόματι Νόρμπερτ Μίλερ, τόλμησε να χαρακτηρίσει τον πρόεδρο Γκάουκ «αηδιαστικό υποκινητή πολέμων». Φρύαξε ο επικεφαλής της ομάδας των... σοσιαλδημοκρατών (!!!) Τόμας Οπερμαν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο: «Αυτή ήταν η στρατηγική των ναζί στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης εναντίον του προέδρου του Ράιχ, Εμπερτ!» δήλωσε βαθυστόχαστα. Πριν από τέσσερα χρόνια δηλαδή ο πολεμοκάπηλος πρόεδρος Κέλερ υποχρεώθηκε από τους Γερμανούς να παραιτηθεί από το ύπατο αξίωμα της χώρας, αλλά τέσσερα χρόνια μετά, το 2014, όποιος τολμήσει να μιλήσει εναντίον του εξίσου πολεμοκάπηλου προέδρου Γκάουκ, χαρακτηρίζεται ως... «ναζί» και μάλιστα από τους σοσιαλδημοκράτες!!!
Είναι απίστευτη η πολιτική απόσταση που έχουν διανύσει σε τέσσερα μόλις χρόνια η γερμανική πολιτική ηγεσία, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης και ίσως η γερμανική κοινωνία. Στη σημερινή Γερμανία, οι αριστεροί συγκρίνονται με τους ναζί επειδή αντιτίθενται στο να εξαπολύει το Βερολίνο τις γερμανικές στρατιές εναντίον όποιας χώρας θέλει και να την υποδουλώνει! Πρέπει, βεβαίως, να επισημάνουμε ότι οι δήθεν «ανθρωπιστικοί λόγοι» που επικαλείται ο πρόεδρος Γκάουκ είναι πολύ πιο επικίνδυνοι και επιδέχονται πολύ ευρύτερης ερμηνείας από τους «ελεύθερους δρόμους του εμπορίου» που ανάγκασαν τον πρόεδρο Κέλερ να παραιτηθεί!
Για του λόγου το αληθές, ιδού πώς απαντά η δεξιά γερμανική εφημερίδα «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» με πρωτοσέλιδο σχόλιό της στον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομάδας της Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι, ο οποίος είπε στο γερμανικό κοινοβούλιο ότι «όλοι οι πόλεμοι των τελευταίων χρόνων δεν έλυσαν τα προβλήματα της ανθρωπότητας, αλλά τα όξυναν»: «Ξεχάστηκαν ήδη η Κροατία, η Βοσνία, το Κόσοβο, η Ρουάντα, η Γεωργία;» γράφει το συντηρητικό έντυπο, θεωρώντας αυτονόητο και πέραν πάσης συζητήσεως ότι π.χ. καλά έκανε το ΝΑΤΟ και οι Γερμανοί που βομβάρδισαν τους Σέρβους και διάλυσαν τη Γιουγκοσλαβία! Μα ούτε το... 5% (!) των Ελλήνων δεν συμφωνούσε με τις επιθέσεις των πολεμικών αεροπλάνων των Ευρωπαίων και των Αμερικανών εναντίον των Σέρβων, όπως έδειχναν τότε οι δημοσκοπήσεις. Αυτόν τον κόσμο των στρατιωτικών επιδρομών ονειρεύονται οι Γερμανοί. «Με τα δόντια κρατιούνται» να μην το διαλαλήσουν ανοιχτά!
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου