Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

Ο IDF κατηγορεί τη Χαμάς ότι "διεξάγει τον πόλεμο από τα νοσοκομεία" της Γάζας

 


Ο IDF κατηγορεί τη Χαμάς ότι "διεξάγει τον πόλεμο από τα νοσοκομεία" της Γάζας

Ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε σήμερα το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς ότι "διεξάγει τον πόλεμο από τα νοσοκομεία" της Λωρίδας της Γάζας και ότι χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της Γάζας ως "ανθρώπινη ασπίδα".

"Υπάρχουν καύσιμα μέσα στα νοσοκομεία και η Χαμάς τα χρησιμοποιεί για την τρομοκρατική υποδομή της", κατηγόρησε ακόμη ο εκπρόσωπος του στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι. "Οι τρομοκράτες μετακινούνται ελεύθερα" μέσα στα νοσοκομεία του παλαιστινιακού εδάφους, πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας την κατηγορία του Ισραήλ σύμφωνα με την οποία η Χαμάς χρησιμοποιεί τον πληθυσμό της Γάζας ως "ανθρώπινη ασπίδα".

"Οι τρομοκράτες κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στο νοσοκομείο αλ-Σίφα" της πόλης της Γάζας, το μεγαλύτερο του παλαιστινιακού εδάφους, πρόσθεσε. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, το ισλαμιστικό κίνημα χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία "ως κέντρα διοίκησης και ως κρησφύγετα" με προσβάσεις στο δίκτυο των υπόγειων σηράγγων που διαθέτει. Οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, που άρχισαν μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στο έδαφός του, έχουν σκοτώσει 7.326 ανθρώπους εκ των οποίων 3.000 παιδιά, σύμφωνα με τον απολογισμό των θυμάτων που ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Οι ανθρωπιστικές οργανώσεις προειδοποιούν καθημερινά για την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα και στους 2,4 εκατομμύρια κατοίκους του. Η Λωρίδα της Γάζας τελεί υπό πλήρη αποκλεισμό από τις 9 Οκτωβρίου. Μόλις λίγες αυτοκινητοπομπές με ανθρωπιστική βοήθεια μπόρεσαν να προωθηθούν στο παλαιστινιακό έδαφος -- κάτι που αντιπροσωπεύει μικρή βοήθεια, σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις.

Η Χαμάς διαψεύδει ότι χρησιμοποιεί τα νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο κατά του Ισραήλ

Η παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς που έχει την εξουσία στη Γάζα διέψευσε σήμερα ότι χρησιμοποιεί νοσοκομεία στη Γάζα στον πόλεμο που διεξάγει με το Ισραήλ, όπως την κατηγόρησε ο ισραηλινός στρατός.

"Οι ισχυρισμοί του εκπροσώπου του στρατού του εχθρού στερούνται οποιασδήποτε βάσης", δήλωσε σε ανακοίνωση ένα ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, ο Εζάτ αλ-Ρίσεκ, διαψεύδοντας ότι "ηγέτες της Χαμάς βρίσκονται στο υπόγειο του νοσοκομείου αλ-Σίφα" του μεγαλύτερου της Λωρίδας της Γάζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου