Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Mαύρα μαντάτα από τη Μόσχα

Ως γνωστόν πρέπει να προσέχουμε πού βάζουμε την υπογραφή μας (και άλλα πράγματα), κάτι που φαίνεται πως αγνόησε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Δεν εξηγείται διαφορετικά η έκπληξη στελεχών της κυβέρνησης, για την πιθανή απαγόρευση εξαγωγών φρούτων και λαχανικών προς τη Ρωσική Ομοσπονδία.


Προφανώς όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός έβαζες την υπογραφή του στις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας, νόμιζε πως η Ρωσία είναι Σουδάν και ο Πούτιν Μιλόσεβιτς. Για να γίνουν πιο σαφή τα πράγματα, από τον πρώτο γύρο των αμερικανικών κυρώσεων τις οποίες αντέγραψε το ψυχοπαίδι τους η ΕΕ, σύμβουλοι του προέδρου Πούτιν είχαν μιλήσει δημόσια για ασύμμετρη απάντηση στα δυτικά χτυπήματα. "Χθες" λοιπόν ήταν τα φρούτα, αύριο μπορεί να είναι το ελαιόλαδο-να δω κύριε Σαμαρά πως θα πας στην Καλαμάτα- και στη συνέχεια ίσως και όλα τα ελληνικά προϊόντα, τα οποία ύστερα από αγώνα δεκαετιών κατόρθωσαν να βρουν μια αξιοπρεπή θέση στην ελληνική αγορά.
Αυτές φυσικά δεν θα είναι και οι μοναδικές κυρώσεις, καθώς ύστερα από την πληροφόρηση της Μόσχας για τα καψόνια που δέχονται οι Ρώσοι τουρίστες που προσπαθούν να επισκεφτούν την Ελλάδα και η επιστροφή της τακτικής του Γενικού Προξενείου Μόσχας στις μαύρες μέρες του παρελθόντος, δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον η μείωση των αφίξεων που έχουμε φέτος να φτάσει σε ακόμα μεγαλύτερα νούμερα. Επειδή μιλήσαμε για μείωση, αυτή επαληθεύεται από τα επίσημα στοιχεία που έδωσε η Υπηρεσία Ενημέρωσης του ΥΠΕΞ στους ανταποκριτές Θανάση Αυγερινό και Αχιλλέα Πατσούκα, τα οποία για πρώτη φορά στα χρονικά αρνήθηκε να δώσει η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στη Μόσχα σε επίσημο αίτημα των ανταποκριτών.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτά η μείωση φτάνει το 10%, ενώ ορισμένοι υπάλληλοι του Γενικού Προξενείου Μόσχας κάνουν λόγο για μείωση στη Ηigh Season η οποία αγγίζει το 30% ! Όλοι λοιπόν μπορούμε να καταλάβουμε για πόσο σοβαρό χτύπημα μιλάμε στην ελληνική οικονομία, αλλά και στις ελληνικές αερομεταφορές. Επειδή πρέπει να λέμε και τα καλά όπου αυτά υπάρχουν, η απόφαση της Αθήνας να επιταχύνει την αλλαγή Πρέσβη στη Μόσχα και να τοποθετήσει τον κ. Χριστόδουλο Λάζαρη δείχνει ότι έγινε κατανοητό πως υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στις ελληνορωσικές σχέσεις, που πρέπει να κοιταχτούν με νέο μάτι.
Οι πάντες εκφράζουν την ελπίδα βέβαια αυτή( η μετάθεση) να μην καθυστερήσει στη γραφειοκρατία, επειδή οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται σε οριακό σημείο και δεν σηκώνουν ούτε δευτερόλεπτο καθυστέρησης.

crashonline

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου