Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΤΑΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΟΓΡΑΦΩΝ





|
Μέρισμα Ζωής σε όλους
πρέπει να δώσει η ΕΣΗΕΑ

Με δεδομένη την οικονομική αλλά και ανθρωπιστική κρίση αυτό που προέχει είναι να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους. Πριν και πάνω από όλα είναι η αλληλεγγύη .
 Σε όλους όμως, δίχως διακρίσεις.
Αυτό ωστόσο απαιτεί και κάποιες επισημάνσεις επί της αρχής για να είναι καθαροί οι λογαριασμοί. Μιλάμε για αλληλεγγύη και όχι για ψηφοθηρία , όχι για δημόσιες σχέσεις και σε καμία περίπτωση για ελεημοσύνη.
Πρόταση λοιπόν άμεση και εφαρμόσιμη στο κλίμα των ημερών των Χριστουγέννων είναι:

Η ΕΣΗΕΑ παράλληλα με το βοήθημα για τους ανέργους,
να φροντίσει ,να καταβληθεί  και το  δώρο των Χριστουγέννων στους συναδέλφους που μένουν απλήρωτοι και  η εργοδοτική αυθαιρεσία τους το στερεί μαζί με  τα δεδουλευμένα τους (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ – ΕΡΤ- ΚΕΡΔΟΣ κα.)

Στην περίπτωση που δεν καταβληθεί μέσα στην προθεσμία που λέει ο νόμος να χειρισθεί το ζήτημα η Ένωση με εκχώρηση της απαίτησης για τα οφειλόμενα και εξουσιοδότηση από τους συναδέλφους στην ΕΣΗΕΑ.
Στην περίπτωση των δεδουλευμένων  στους εργαζόμενους της ΕΡΤ να απαιτηθεί η άμεση καταβολή οφειλομένων από το 2010 ( παράνομες μειώσεις μισθών και δώρων 10-30%) και όσα υπολείπονται μέχρι το 2013.
Η ΕΣΗΕΑ, εκτός των άλλων  να καλύψει τις δικαστικές δαπάνες.

Είναι θέμα βούλησης Εμείς το έχουμε προτείνει αλλά η πλειοψηφία αρνείται, με αποτέλεσμα να προκληθεί επεισόδιο στην  προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ.
  Οφείλουμε να  επαναλάβουμε ότι τα προτείναμε και στο τελευταίο   συνέδριο της ΠΟΕΣΥ και για τα οποία έχουμε δεσμευτεί και συγκεκριμένα:
Βέβαια όλοι γνωρίζουν  ότι τα αδιέξοδα που έχουν προκληθεί στο συνδικαλιστικό δημοσιογραφικό κίνημα τα τελευταία χρόνια από συνεργασίες, συνδιαλλαγές και ιδεολογικούς συνασπισμούς, αξιοποιούνται πλέον  από  περιστασιακές ηγεσίες στην ΕΣΗΕΑ για αλλαγή πλεύσης.
Το σωματείο  μοιάζει με ΑΕ και η συνδικαλιστική δράση απλή γραφειοκρατική διεκπεραίωση.
  Οι συνδικαλιστικές ελίτ των πλειοψηφιών της τελευταίας εξαετίας, χρησιμοποιούν την κρίση, ως οδό προσωπικής διαφυγής και σπεύδουν να  επικαλούνται την αλληλοβοήθεια για να θολώσουν τα νερά και να δείξουν πρόσωπο με έργα  βιτρίνας και αλληλοβοήθεια αλά – καρτ.
  Οφείλουμε να επαναλάβουμε τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕΣΥ:
Oχι  στη νέα απόπειρα συγχώνευσης του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ με άλλα ταμεία. Θέλουν να μας πάρουν ό, τι έχει απομείνει από τα αποθεματικά Να μην το επιτρέψουμε.
Κάτω τα χέρια από τον EΔΟΕΑΠ  και το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (πρώην TΣΠΕΑΘ), απ΄ όπου χρηματοδοτείται και ο λογαριασμός αλληλοβοηθείας της ΄Ενωσης.
Εργοδότες, διαφημιστές και ΔΕΚΟ οφείλουν εκατομμύρια στα Ταμεία και τις Ενώσεις και φυσικά στην ΕΣΗΕΑ.
   Διεκδικούμε από όλους τα λεφτά μας τώρα. Ο νόμος υπάρχει και οι προτάσεις μας έχουν, από καιρό, κατατεθεί στην ΕΣΗΕΑ, την ΠΟΕΣΥ και  τον ΕΔΟΕΑΠ.
  Είναι κεφάλαιο για το λογαριασμό αλληλοβοηθείας.
1.  Να εισπράξουμε τα εκατομμύρια που χρωστούν ΔΕΚΟ και εργοδότες  από το αγγελιόσημο και τις εργοδοτικές εισφορές στα Ταμεία και στις Eνώσεις.
2. Να διεκδικηθούν από το ΤΑΙΠΕΔ πριν τις ιδιωτικοποιήσεις (πχ ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΣΕ κλπ) περιουσιακά στοιχεία του Δημοσίου ή των ΔΕΚΟ που μας οφείλουν αγγελιόσημο από τις διαφημίσεις και τους ισολογισμούς τους.
  Και όλα αυτά
Να τα διεκδικήσει για λογαριασμό όλων η ΠΟΕΣΥ αλλά τον πρώτο λόγο έχει η ΕΣΗΕΑ.
Ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα κοινωνικό  μέρισμα ζωής  για όλους: εργαζόμενους, απλήρωτους, άνεργους, συνταξιούχους. Διαδικασία με εγγυήσεις και διάρκεια.

Συνταξιούχοι
Διεκδίκηση  από τα Ολυμπιακά Ακίνητα, ως αντιπαροχή στις απαλλαγές του «Αθήνα 2004» από  το αγγελιόσημο, κτιριακού χώρου για να δημιουργηθεί «Στέγη του Δημοσιογράφου» για πολιτιστικές και δημοσιογραφικές δράσεις και δραστηριότητες ζωής.
     Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων - Ανοιxτή ΕΡΤ
www.styx.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου