Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Μ. Σουλτς: Αποκλειστική ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης τα σκληρά μέτρα λιτότητας

«Δεν τα επιβάλλαμε εμείς»
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς  είπε ότι, τα σκληρά μέτρα λιτότητας που ελήφθησαν στην Ελλάδα ήταν «αποκλειστική επιλογή της ελληνικής... 
κυβέρνησης», προσθέτοντας μάλιστα πως πολλά από αυτά πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι ανυπόφορα. «Δεν ήμασταν εμείς που τα επιβάλλαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο δίκτυο Canal Plus συμπληρώνοντας: «Δεν πρέπει βέβαια να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει χρέος 180% του ΑΕΠ της, αλλά πολλά από αυτά τα μέτρα πρέπει να αλλάξουν γιατί είναι ανυπόφορα».
Σε ερώτηση για το αν τον τρομάζει η ιδέα «να κυβερνήσει η άκρα αριστερά σε μια ευρωπαϊκή χώρα», απάντησε«καθόλου».
Οι δηλώσεις αυτές «επιβεβαιώνουν πως τα μέτρα λιτότητας αποτέλεσαν σαφή επιλογή των ελληνικών κυβερνήσεων. Ήταν αποτέλεσμα της εθελουσίας και πρόθυμης συνεργασίας τους με τους πιστωτές. Ο μύθος της "υπεύθυνης εθνικής διαπραγμάτευσης" καταρρέει. Οι συντάκτες των καταστροφικών μνημονίων της υποταγής στους πιστωτές δεν μπορούν παρά να εγγυηθούν μια επαχθέστερη συνέχεια τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για το αδιαπραγμάτευτο πρόγραμμά του υπέρ της κοινωνικής πλειοψηφίας αποτελεί τη δημοκρατική προοπτική για να βρεθούμε στο ασφαλές και γόνιμο έδαφος της ανασυγκρότησης, της ανάπτυξης, της αξιοπρέπειας», υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει «πως μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν φοβίζει παρά μόνο το μνημονιακό κατεστημένο, δεν είναι πρόβλημα αλλά ρεαλιστική λύση». 
Πηγή: matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου