Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Στο μουσείο της ιστορίας πλέον οι Κυπριακές Αερογραμμές

Στο μουσείο της ιστορίας πλέον οι Κυπριακές Αερογραμμές

Η ιστορία δεν διαγράφεται ούτε πουλιέται στους πάγκους και στα σαλόνια μεγάλων ευρωπαϊκών ή και κρατικών αιθουσών. Οι Κυπριακές Αερογραμμές ήταν και είναι το καμάρι μας, η υπερηφάνεια μας το δικό μας αγρινό που για δεκαετίες διέσχιζε τους αιθέρες.
Ακόμα μια κομματική αποτυχία των κομμάτων ΔΗΚΟ, ΑΚΕΛ, ΔΗΣΥ που κυβέρνησαν διαχρονικά αυτόν τον τόπο και με την ανοχή τους, την ανικανότητα τους, τις παραλείψεις τους, το ρουσφέτι τους, οδήγησαν τις Κυπριακές Αερογραμμές στα σημερινά τραγικά γεγονότα.
Θερμή παράκληση προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά και τους αρχηγούς των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων να διαφυλάξουν τουλάχιστο αυτή την ιστορία δημιουργώντας ένα ιστορικό μουσείο των Κυπριακών Αερογραμμών. Είναι το λιγότερο το οποίο πρέπει και έχει καθήκον και υποχρέωση η Κυπριακή Πολιτεία να πράξει.
Οι Κυπριακές Αερογραμμές είμαι σίγουρος και θέλω να πιστεύω ότι έχουν το δικό τους πλούσιο αρχειακό υλικό. Καιρός λοιπόν να το αξιοποιήσει το κράτος και η πολιτεία δημιουργώντας ένα θεματικό μουσείο. Οι Κυπριακές Αερογραμμές είναι ένα τεράστιο κομμάτι της περιουσίας του κυπριακού λαού και των αερομεταφορών του τόπου μας και αυτό δεν το αμφισβήτησε ποτέ κανείς.
Ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης και προς το προσωπικό που υπηρέτησε αυτή την εταιρεία ας βάλουμε το ''mouflon'' στο μουσείο για να θυμόμαστε εμείς και να μαθαίνουν οι νεότεροι την ιστορία των Κυπριακών Αερογραμμών ούτως ώστε στο μέλλον να αποφεύγονται τα εγκληματικά λάθη που έχουν τέτοιου είδους τραγικά αποτελέσματα.
Σταύρος Χατζησάββας
Ειδικός σε θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής
ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ και ΑΛΗΘΙΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου