Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

* Του Γιάννη Κανελλάκη


 

Έλληνες πολίτες μιλούν για την επιλογή Π. Παυλόπουλου από  Τσίπρα
«Προσβολή για την Δημοκρατία
 ο νέος Πρόεδρος»
                          * Του Γιάννη Κανελλάκη
   


    Την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τον λαό, ζητούν έλληνες πολίτες μετά το «φιάσκο» του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, να προτείνει για την θέση αυτή τον «αχυράνθρωπο», όπως είπαν, «υδροκέφαλο», εκπρόσωπο του κατεστημένου και «ανδρείκελο» της πολιτικής ζωής του τόπου, Προκόπη Παυλόπουλου. Η πρόταση του κυρίου Τσίπρα, για Πρόεδρο της Δημοκρατίας το συγκεκριμένο πρόσωπο προκάλεσε σοκ τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και την Ελληνική Κοινή Γνώμη.

    Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ονόματος από τον έλληνα πρωθυπουργό, τα σχόλια, οι κρίσεις, αλλά και οι χαρακτηρισμοί πολιτών σε βάρος του Προκόπη Παυλόπουλου ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο. Άλλοι μιλούσαν για «προσβολή της Ελληνικής Δημοκρατίας», άλλοι χαρακτήριζαν τον κύριο Παυλόπουλο «ακατάλληλο για την θέση αυτή» και άλλοι τον παρομοιάζουν με «φερέφωνο του κατεστημένου», «υπηρέτη του συστήματος», «άνθρωπο της συναλλαγής».

    Βέβαια δεν είναι και λίγοι αυτοί που μεταξύ άλλων είπαν ότι «έμειναν άφωνοι» όταν άκουσαν από το στόμα αριστερού πρωθυπουργού να προτείνει για Πρόεδρο Δημοκρατίας «ένα τραμπούκο της Δεξιάς, ένα φασιστοειδές πρόσωπο των μεγαλοαστών – νάνο της Ελληνικής Δημοκρατίας και αχθοφόρο των  αφεντικών της σήψης και της σαπίλας». Μάλιστα, αρκετοί ανέφεραν ότι αν γνώριζαν ότι ο σημερινός πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας θα πρότεινε τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο, δεν θα τον ψήφιζαν στις πρόσφατες εκλογές. Θεωρούν ότι είναι μεγάλη προσβολή για τον ελληνικό λαό η επιλογή αυτή του κυρίου Τσίπρα. Τέλος, το μήνυμα από έλληνες πολίτες  προς τον  πρωθυπουργό είναι: « Να τον χαίρεστε κύριε Τσίπρα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που προτείνατε και που επιλέξατε!»
   
   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου