Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Ακούω, βλέπω, γράφω αδέσμευτα…



Ακούω, βλέπω, γράφω αδέσμευτα…
Του Γιάννη Κανελλάκη


       Είναι 68 χρόνων. Τον συνάντησα σ΄ ένα στέκι κοντά στην Ομόνοια. Μέσα από την τσάντα του έβγαλε ένα πάκο έγγραφα από δημόσιες υπηρεσίες. Ήταν για 42 χρόνια ασφαλισμένος στο ΤΣΑΥ ως αυτοκινητιστής. Στις 12-11-2013, από τον δήμο Βόλου, διεύθυνση δημόσια Υγείας, με έγγραφο τον ενημερώνουν ότι «δεν δικαιούται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από την υπηρεσία (κατάγεται από τον Βόλο), λόγω χρεών στον Ο.Α.Ε.Ε.». Από τότε ο άνθρωπος αναγκάζεται να ζητάει βοήθεια από φίλους και γνωστούς για να παίρνει φάρμακα, αφού το κράτος τον «πέταξε στα περιθώρια της ζωής».

       Και δεν φθάνει μόνο αυτό, αλλά όταν προσέφυγε στο υπουργείο Εργασίας και στο Τμήμα Αλληλεγγύης για έκδοση βιβλιαρίου « νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», η απάντηση ήταν η ίδια: «Δεν δικαιούται νοσοκομειακής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω χρεών!» Ο συμπολίτης μας, λόγω του άκαρδου και σκληρού κοινωνικού κράτους αναγκάζεται, όπως είπε, να «ζητιανεύει» να κοιμάται στα παγκάκια και να «κινδυνεύει» να χάσει την ζωή του, αφού «πάσχει» από διάφορες αρρώστιες (καρδιά, ζαχαρώδη διαβήτη κ.α.).

       Αυτό το κράτος παρέδωσε ο κ. Σαμαράς στην νέα κυβέρνηση. Τα στοιχεία του συμπολίτη μας είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου.

       Και δυστυχώς, δεν είναι η μόνη περίπτωση συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει αυτό το φαινόμενο του ανάλγητου κράτους. Είναι πολλές περιπτώσεις και πολλοί άνθρωποι «πεθαίνουν στους δρόμους» γιατί «έτσι το θέλει» ο κάθε καρεκλοκένταυρος και χαρτογιακάς που υπηρετεί στο Δημόσιο.
       Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εξετάζει προσεκτικά η «νέα κυβέρνηση» ώστε να σωθούν από την ταλαιπωρία, την έλλειψη κοινωνικής πρόνοιας, αλλά και «τον θάνατο» συνάνθρωποι μας που για δεκαετίες εργάστηκαν σκληρά και σήμερα δεν έχουν χρήματα ούτε για ασπιρίνη, όπως χαρακτηριστικά λένε.

       Πάμε τώρα στα οικονομικά, την τρόικα, την Μέρκελ και όλη την συμμορία της Ευρώπης και όχι μόνο…

       Ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αλλά και ο νέος υπουργός Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκης, αμέσως μετά την λαϊκή εντολή που πήραν, άρχισαν έναν ατελείωτο μαραθώνιο στην Ευρώπη, ώστε να συζητήσουν το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και ο λαός μας…

       Ιδιαίτερα ο κ. Τσίπρας συναντήθηκε με πρωθυπουργούς και υπουργούς Οικονομικών χωρών του Γιουροκρούπ. Άλλοι του έδειξαν κάποια συμπαράσταση, άλλοι όχι. Και ο αγώνας συνεχίζεται.

       Το φαινόμενο Μέρκελ είναι αυτό που, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα ταράξει τις ισορροπίες στα ευρωπαϊκά λημέρια.

       Ο μεν Τσίπρας επιμένει για νέες συμφωνίες σχετικά με το χρέος, η δε Μέρκελ επιμένει να εφαρμοστούν αυτές που υπέγραψαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Δηλαδή, τα πιόνια της.

       Έλα όμως που οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπέκυπταν αμαχητί σε ότι πρότειναν και σερβίριζαν μερκελιστές και τροικανιστές. Που σημαίνει ότι οι κύριοι και κυρίες του Βερολίνου και κάθε Βερολίνου, θέλουν ένα λαό να τον ματώνουν, να τον εξαθλιώνουν και να τον εξοντώνουν οικονομικά όπως αυτοί γουστάρουν.

       Αυτές τις αιματηρές συμφωνίες θέλει να «αμβλύνει» ο Αλέξης Τσίπρας αλλά το μερκελιστάν ούτε που το συζητάει. Άρα, οδεύουμε ολοταχώς σε άγρια ρήξη στην άγρια… Δύση, κι όποιος αντέξει.

       Αν η Ελλάδα, με την σημερινή κυβέρνηση, συνεχίσει την ίδια πολιτική υποταγή, με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, τότε είναι προτιμότερο να παραιτηθούν και να οδηγηθούμε και πάλι σε εκλογές για άλλο κυβερνητικό σχήμα. Η κυβέρνηση Σαμαρά και όχι μόνο, ταπείνωσε σε μεγάλο βαθμό την χώρα μας και τον λαό μας με τις άνευ όρων συμφωνίες που υπέγραψαν με την Μέρκελ, η οποία από την πλευρά της δεν απέχει μακριά από την πραγματικότητα. Αλλά είπαμε όχι και «στύψιμο», όπως είπε και ο αμερικανός πρόεδρος κ. Ομπάμα, του κάθε λαού που αντιμετωπίζει την καταιγίδα των οικονομικών προβλημάτων.

       Πάμε τώρα στις συντάξεις, τους μισθούς, την ανεργία. Θα τηρήσει, άραγε, η νέα κυβέρνηση την υπόσχεση της να σταματήσει το κατρακύλισμα των συντάξεων και των μισθών; Θα πατάξει με νέα μέτρα, Ανάπτυξη και επενδύσεις την ανεργία; Γιατί επενδύσεις και Ανάπτυξη έχουμε χρόνια να δούμε σ΄ αυτή τη χώρα. Αλλά είναι νωρίς  για να κρίνουμε την κυβέρνηση Τσίπρα, αλλά όπως λέει και ο λαός, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται!

      Πάμε τώρα στις υπερδυνάμεις. Ένθερμα  και ανοιχτά Αμερική και Ρωσία εξέφρασαν ενδιαφέρον για την Ελλάδα από την πρώτη κιόλας ημέρα. Σίγουρα, τα ενδιαφέροντα και για τις δυο χώρες είναι τεράστια, σε σχέση με την χώρα μας. Και το ενεργειακό και τα πετρέλαια και πολλά άλλα είναι σε ημερήσια διάταξη. Ευκαιρία, λοιπόν, για την χώρα μας να τα εκμεταλλευτούμε και πιστεύω η νέα κυβέρνηση να μην χάσει αυτήν  τη ευκαιρία και για επενδύσεις και για Ανάπτυξη και για πολλά άλλα. Ναι, μεν να δώσουμε, άλλα και να πάρουμε από τα ενεργειακά και όλα τα υπόλοιπα.

       Και φυσικά μην ξεχνάτε ότι το μερκελιστάν θέλει να παίξει παιχνίδι με τα ενεργειακά της Ελλάδας, γι αυτό και επιμένει να μας έχει υπό οικονομική ομηρία… Όσο για τους γείτονες τούρκους, ας καθίσουν ήσυχα γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα…  Καλημέρα στη Κρήτη… Αχ, και να γινότανε να πεταγόμουν μια βόλτα… Αλλά που θα πάει; Κοντός ψαλμός Αλληλούια.

      Καιρός: Φύσηξε νέος αέρας… Από την υποταγή και την ξεφτίλα των προηγούμενων, στο ελάτε να… αναμετρηθούμε των τωρινών.  Καιρός ήταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου