Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Μία πόλη… Χιλιάδες κεριά… Χιλιάδες δάκρυα… Για τον Βαγγέλη.. Για τα χαμόγελα που σβήνουν..

Μία πόλη… Χιλιάδες κεριά… Χιλιάδες δάκρυα… Για τον Βαγγέλη.. Για τα χαμόγελα που σβήνουν....ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μία πόλη... χιλιάδες κεριά και δάκρυα ποτάμι... Το κέντρο των Ιωαννίνων βούλιαξε το βράδυ της Τρίτης, από ανθρώπους κάθε ηλικίας, που βρέθηκαν σε μία συμβολική εκδήλωσης διαμαρτυρίας.

Χιλιάδες άνθρωποι, ένωσαν τη σιωπή τους, για να στείλουν το δικό τους μήνυμα. Ένα μήνυμα ενάντια στη βία και τον σχολικό φοβισμό.
DIABA1 
Και δάκρυα.. Δάκρυα ποτάμι για το παλικάρι από το Ρέθυμνο που σημάδεψε για πάντα τα Γιάννινα.
Εδώ την Κυριακή γράφτηκε ο τραγικός επίλογος. Και μπορεί οι αρμόδιες αρχές να έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους για να διαλευκάνουν την υπόθεση, η κοινωνία όμως δεν κρύβει την οργή και την αγανάκτησή της.
DIABA3 
Δήμος, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είχαν την πρωτοβουλία για τη σιωπηλή, συμβολική εκδήλωση.
DIABA4 
Η μαζική συμμετοχή έδειξε ότι κανένας πια δεν μπορεί να μένει αδιάφορος. Κανένας δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά του σε όσα γίνονται δίπλα μας.
Κι όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήσουν, κανένας δεν δικαιούται να ξεχάσει.
Κανένας δεν πρέπει να ξεχάσει.
ioa diam2

 Ο Δήμος Ιωαννιτών τοποθέτησε ένα βιβλίο όπου ο καθένας έγραφε το δικό του μήνυμα. Μηνύματα αποχαιρετισμού στο Βαγγέλη, αλλά και μηνύματα ενάντια στα φαινόμενα εκφοβισμού.
Το βιβλίο θα τοποθετηθεί σε προθήκη στην κεντρική αίθουσα του Δημαρχείου, για να θυμίζει όχι μόνο την απώλεια ενός νέου παιδιού, αλλά την αφύπνιση που προκάλεσε στα Γιάννενα και σε όλη την Ελλάδα ο άδικος χαμός του.
Πρώτος υπέγραψε ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, Θωμάς Μπέγκας, ακολούθως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γιώργος Καψάλης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές, χιλιάδες πολίτες που περίμεναν υπομονετικά μέχρι αργά το βράδυ για να αφήσουν το δικό τους μήνυμα. Όπως άφησαν μπουκέτα με λουλούδια μπροστά στην αυλόπορτα του Δημαρχείου Ιωαννίνων.

ioa diam3
ioa diam4
ΦΩΤΟ: Παρασκευή Παππά 
 Πηγή:EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου