Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Αλ. Τσίπρας: Σεβασμός των συνθηκών αλλά και της Δημοκρατίας

Αλ. Τσίπρας: Σεβασμός των συνθηκών αλλά και της Δημοκρατίας

Στην ανάγκη σεβασμού, όχι μόνο της τήρησης των συνθηκών αλλά και της λαϊκής κυριαρχίας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με την καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο. 

Ο κ. Τσίπρας, που επανέλαβε ότι δεν αποτέλεσε «success story» το «πρόγραμμα διάσωσης» σημείωσε ότι αυτό που απαιτείται είναι να προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της διαδικασίας προσαρμογής αλλά και στη διεύρυνση της κοινωνικής δικαιοσύνης. 
Σημείωσε μάλιστα ότι το ζητούμενο δεν είναι να γκρεμίσουμε ότι θετικό έχει γίνει τα τελευταία χρόνια αλλά να αλλάξουμε το μείγμα πολιτικής για την αντιμετώπιση των παθογενειών 
Ως προτεραιότητες, ο κ. Τσίπρας έθεσε το σπάσιμο των εκατέρωθεν προκαταλήψεων πχ ότι οι Έλληνες είναι τεμπέληδες και οι Γερμανοί υπεύθυνοι για τα δεινά της Ελλάδας, την από κοινού προσπάθεια για καταπολέμηση της διαφθοράς όπως η συνδρομή του Βερολίνου για υποθέσεις όπως της Ζίμενς και την επίλυση διαφορών του παρελθόντος που «ρίχνουν σκιές» όπως το θέμα του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου