Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Ακούω, βλέπω, γράφω αδέσμευτα… Του Γιάννη Κανελλάκη

21-3-2015
Ακούω, βλέπω, γράφω αδέσμευτα…
Του Γιάννη Κανελλάκη


● Είναι ντροπή για την Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ να εύχονται και να προσεύχονται να αποτύχει η κυβέρνηση ώστε να επιστρέψουν αυτοί να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο.

● Είναι φοβερό να περπατάς στους δρόμους και ν΄ ακούς απλούς πολίτες να βρίζουν Σαμαρά και Βενιζέλο για «το κακό που έκαναν σ΄ αυτό το τόπο».

● Είναι πρωτόγνωρο να περπατάς στους δρόμους και ν΄ ακούς μικρούς και μεγάλους, άνεργους και άφραγκους να ρίχνουν μπινελίκια σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ «για τους διεφθαρμένους πολιτικούς τους που οδήγησαν την χώρα στη καταστροφή».

● Είναι άκρως ανησυχητικό «να υπάρχουν ακόμα σε κόμματα στη Βουλή, πολιτικοί κλεφτρόνια του ελληνικού λαού, όπως πρώην υπουργού της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ και άλλων πολιτικών πιτσαριών…»

● Είναι στίγμα για το δημοσιογραφικό κόσμο ν΄ ακούς παπαγαλάκια δημοσιογραφίσκους, σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις να «δημοσιογραφούν» κατόπιν καθοδήγησης των «πελατών τους».

● Αλλά και στη έντυπη δημοσιογραφία τα «μαύρα σκυλιά της κίτρινης πένας» να γαυγίζουν στην αυλή των αφεντικών τους.

● Άμοιρε λαέ, έτσι δεν πετυχαίνεις τίποτα, ούτε ανατρέπεις βρώμικες συμμαχίες. Η «παίρνεις τα όπλα», όπως λένε στα πέριξ, «και βγαίνεις στους δρόμους για κάθαρση και ξεβρόμισμα του τόπου ή θα αιμορραγείς από τις πληγές που σου έχουν ανοίξει οι ύαινες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».

«Πολύ έντιμο, σοβαρό, απλό, σεμνό, καθαρό και αποφασισμένο να αποκαταστήσει την χαμένη αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, αλλά και την τιμή του», χαρακτηρίζουν οι έλληνες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Ούτε που θέλουν ν΄ ακούσουν ξανά για Σαμαρά, Καραμανλή, Βενιζέλο, Παπανδρέου», όπως λένε. Το γιατί, ας το κρίνετε μόνοι σας.

«Πολύ σωστή και τολμηρή» χαρακτήρισαν επίσης την απόφαση του πρωθυπουργού να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις. Οι μόνοι που διαφωνούν είναι: «Οι υπηρέτες της Μέρκελ, οι γερμανοτσολιάδες, οι ταγματασφαλίτες και οι δωσίλογοι, πολλοί από τους οποίους υπάρχουν στη Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ».

● Σε ισόβια, ακούγεται ότι θα καταδικαστεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Δικάζεται σε Ειδικό Δικαστήριο και «το παίζει τρελός» λένε από νομικούς κύκλους.

«Μ΄ ακούς φίλε»; «Σ΄ ακούω…» «Είναι κατάρα για τον τόπο να είναι βουλευτές στη Βουλή Γεωργιάδηδες, Γιακουμάτηδες, Βαρβιτσιώτηδες, Μητσοτάκηδες, και αρκετά ακόμη γουρούνια, κηφήνες, αργόσχολοι και βολεμένοι. Ποιοι μαλάκες τους ψηφίζουν»; Φίλε μου, δυστυχώς, εφτωχεύσαμεν σε αξίες, ηθική, σοβαρότητα, αξιοπρέπεια!

● Είναι βαρύ, αλλά με την ευκαιρία, θα το γράψω όπως το άκουσα: «Τύποι σαν τον Γεωργιάδη, Γιακουμάτο και Σία επιδιώκουν τον εμφύλιο…» Ε, όχι, κι έτσι ρε παιδιά! Δεν το πιστεύω… Σοβαρευτείτε…

● «Όποιος σε δει πρώτη φορά, σίγουρα θα νομίσει πως άγγελος κατέβηκε στη γη να περπατήσει.» Μου το αφιέρωσε στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία της Παγκρήτιας Αδελφότητας Κρητών Μακεδονίας, Νίκος Ανδρεαδάκης, από τις Μαργαρίτες Ρεθύμνου. Το ανέφερα γιατί μου το απαίτησε να το γράψω και του το υποσχέθηκα. Συγγνώμη για την ενόχληση…

● Έξαλλος ο φίλος μου τηλεφώνησε για να μου πει: «Ρε φίλε είναι δυνατόν να ακούω τον Πόρτο Σάλτε, στο Σκάι (17-3-15 και ώρα 8:35 το πρωί) να λέει ότι η χούντα ήταν επανάσταση; Φίλε μου, δεν το άκουσα.

● Πάμε τώρα Θεσσαλονίκη. Στις 14 και 16 Μαρτίου προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης το ιστορικό ντοκιμαντέρ, που δημιουργήσαμε με τον φίλο μου και συνάδελφο Μανώλη Παντινάκη, «Πυρπόληση Γυναικών στη Καλή Συκιά» στο Νότιο Ρέθυμνο. Σεμνά και ταπεινά θα αναφέρω ότι η προσέλευση του κόσμου στις αίθουσες προβολής ήταν κάτι παραπάνω από τις εκτιμήσεις των ειδικών. Και στις δύο προβολές οι αίθουσες ήταν κατάμεστες και πολλά άτομα το παρακολούθησαν όρθιοι στους διαδρόμους, γιατί δεν υπήρχαν καθίσματα. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν από νωρίς. Μαζί με τον Μανώλη Παντινάκη παρακολουθήσαμε όλες τις διαδικασίες. Ήταν μαζί μας και πολλοί κρητικοί. Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, του μαρτυρικού χωριού, Καλή Συκιά, Βάσω Μπαμιάκη, μαζί με την γραμματέα κ. Φωτεινή και δεκάδες άλλοι. Με λίγα λόγια το ιστορικό ντοκιμαντέρ προβλήθηκε, εκτιμήθηκε, αξιολογήθηκε, αγαπήθηκε, καταξιώθηκε, αγκαλιάστηκε και τον λόγο τώρα τον έχουν οι επιτροπές αξιολόγησης και επιβράβευσης και η ψήφος του κοινού. Σήμερα Σάββατο ή αύριο Κυριακή θα γνωρίζουμε τ΄ αποτελέσματα. Όποια και να είναι αυτά το ιστορικό ντοκιμαντέρ δεν θα αλλάξει μορφή, ουσία, ποιότητα, αξίες, βαρύτητα, καταξίωση, τον βαθμό αποδοχής από το κοινό, την δικαίωση των μαρτυρικών θυμάτων από τις θηριωδίες των ναζί και την καταγραφή του στα ιστορικά ντοκουμέντα. Έτσι κι αλλιώς αποτελεί γροθιά στα διεθνή κατεστημένα της παραχάραξης της ιστορίας και της συσκότισης των αληθινών γεγονότων των θηριωδιών, βαρβαροτήτων και αθλιοτήτων των γερμανών ναζί. Έτσι είπαν, στο Φεστιβάλ, έτσι γράφουμε! Τους ευχαριστούμε όλους!

● Ευχαριστούμε και τους φίλους Θεσσαλονικείς και όχι μόνο για την αγάπη και συμπαράσταση που έδειξαν για το ντοκιμαντέρ, αλλά και για τα καλά τους λόγια.

● Οι γερμανοί, να είστε σίγουροι, ότι θα πέσουν στην «Βαρουφάκα».

● Καλά κάνουν και γιορτάζουν την Εθνική Παρέλαση με τραγούδια και χορούς την 25η Μαρτίου.

● Ο φίλος μου από τα δυτικά ξαναχτύπησε: «Αυτός εκεί στο ράδιο – Σκάι με το περίεργο όνομα (Πόρτο Σάλτε) πολύ θαυμαστής των εμβατηρίων της χούντας είναι. Είναι και νοσταλγός»; Φίλε, ρώτησε τον ίδιο.

● Τι έγινε ρε συντρόφια με τα αυτοκίνητα; Ποιοι βουλευτές αναζητούν το βόλεμα τους και όχι το… εθνικό τους έργο; Δυστυχώς, στη Βουλή μπαίνουν και νούμερα. Ο μ… ο ελληνικός λαός να μάθει να ψηφίζει αξίες και όχι κατίνες με τα στήθια και τα μπούτια σε δημόσια θέα και αχυράνθρωπους…

● Πρόεδρε της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, κράτα γερά, είσαι πολύ λαοφιλής! Άσε τα Ντοράκια να… ντορίζουν. Νομίζουν ότι η Βουλή είναι τσιφλίκι τους. Άλλαξε τους τα… φώτα.

● Οδοντιατρείο για τις… κουφάλες παράγγειλε στο Προεδρικό Μέγαρο ο (Πάκης)Πρόεδρος Πρ. Παυλόπουλος. Προσοχή στην… απονεύρωση.

● Παράρτημα του κόμματος της Μέρκελ σκέφτονται να κάνουν στην Αθήνα, Σαμαράς- Βενιζέλος. Θα πλαισιωθεί και από τρωκτικά της δημοσιογραφίας για τα καθήκοντα των ταγματασφαλιτών…

● Την Θανή, την Θανή και στον εορτασμό ή επιτυχία θα φανεί.. Παιδεία ειν΄ αυτή!

● Ευχαριστούμε πολύ τους συντελεστές του Φεστιβάλ, (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) για την αγάπη με την οποία μας συμπαραστάθηκαν, και μας βοήθησαν στις διαδικασίες για την προβολή του ντοκιμαντέρ. Τους ευχόμαστε το καλύτερο στη ζωή τους!

● Καιρός: Οι γερμανοί ξανάρχονται με τον κω…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου