Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Γιάνης Βαρουφάκης: Tι απαντά ο Υπουργός οικονομικών στον Σόιμπλε; Τα νέα σχέδια του Υπουργού



Γιάνης Βαρουφάκης: Tι απαντά ο Υπουργός οικονομικών στον Σόιμπλε; Τα νέα σχέδια του Υπουργού


Από τη Νεφέλη Μπέτα




Σόιμπλε: Ο κύριος Βαρουφάκης είναι «αφελής σε θέματα επικοινωνίας»…

Με μειωτικούς και σίγουρα απαξιωτικούς, μειωτικούς χαρακτηρισμούς μίλησε ο κύριος Σόιμπλε για τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.
Την χθεσινή βραδιά, ο κύριος Βαρουφάκης εμφανίστηκε στην πρεμιέρα της εκπομπής του Mega Online με τους Όλγα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο. Η κυρία Τρέμη ιδιαίτερα επίμονα ρώτησε τον Γιάνη Βαρουφάκη, για το ποια είναι η δική του απάντηση στον κύριο Σόιμπλε, με εκείνον αρκετά να αρνείται να σχολιάσει το γεγονός λέγοντας πως αυτή είναι η δική του πολιτική απόφαση.

Αφού η εκπομπή προέβαλε το βίντεο με τον Σόιμπλε να προσβάλει και να περιγελά τον Βαρουφάκη, φάνηκε στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού η έντονη δυσαρέσκειά του, με την Τρέμη να ξαναρωτά τι έχει να σχολιάσει γι’ αυτούς τους χαρακτηρισμούς;

Εκεί ο Βαρουφάκης δήλωσε: «Δεν θα μπω στη διαδικασία οφθαλμός αντί οφθαλμού γιατί όπως κι ο Γκάντι είπε, θα μείνουμε όλοι τυφλοί».

Πολύ αξιοπρεπής σίγουρα ο υπουργός οικονομικών, είναι αυτός που ξέρει να κινείται και να μην προκαλεί και να πράττει εν βρασμώ ψυχής, ίσως αυτό και να είναι το μεγαλύτερό του πλεονέκτημα. Ακόμα κι αν εξοργίζεται, δυσαρεστείται σκέφτεται αρκετά προτού μιλήσει και είναι κάθε άλλο παρά ένας παρορμητικός. Φαίνεται ν’ αντιμετωπίζει την πολιτική σαν μια παρτίδα σκάκι που στόχος του δεν είναι να πει ρουά, αλλά ρουά ματ.

Όσον αφορά στη διαμόρφωση του Φ.Π.Α, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι πρόκειται κατηγορηματικά να ανεβάσει τον συντελεστή, στα τρόφιμα, στα βιβλία, τα έντυπα, τα νησιά και τα είδη πρώτης ανάγκης.

«Τρόφιμα, έντυπα, βιβλία και νησιά πρόκειται αν όχι να μειωθούν να μείνουν με τον ίδιο Φ.Π.Α»

Όσον αφορά στο θέμα των νησιών ο υπουργός οικονομικών, τοποθετήθηκε λέγοντας ότι όχι δεν πρόκειται να πάρει τέτοιου είδους υφεσιακά μέτρα.

Ήρεμη δύναμη κι ακομπλεξάριστος ο Έλληνας οικονομικών δείχνει να μην χάνει την ψυχραιμία του στο δύσκολο έργο που έχει ν’ αντιμετωπίσει και να σχεδιάζει προσεκτικά τις κινήσεις του. Τι έρχεται τον Ιούνιο;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου