Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

SOS! Τρωκτικά ροκανίζουν το Ταμείο Ασφάλισης των δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ)! Του Γιάννη Κανελλάκη




 SOS! Τρωκτικά ροκανίζουν το Ταμείο Ασφάλισης  των  δημοσιογράφων (ΕΔΟΕΑΠ)!
Του Γιάννη Κανελλάκη

         
          Απίστευτα και όμως αληθινά! Τρωκτικά, κηφήνες, ημέτεροι, συμμορίες, αιώνιοι σύμβουλοι, κολλητοί, φιλαράκια, «συντροφάκια», κομματόσκυλα, κρατικοδίαιτοι κι΄ ένα σωρό ακόμα παμφάγα ερπετά λυμαίνονται εδώ και χρόνια τον μόχθο και τον ιδρώτα των συναδέλφων στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Πρόκειται για ύαινες και πιράνχας που έχουν τρυπώσει σαν αρουραίοι  σε γραφεία του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), και ροκανίζουν την ραχοκοκαλιά του χωρίς αιδώ. Εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανδρείκελα και αχυράνθρωποι, αλλά και μυστικοσύμβουλοι εισπράττουν οχτώ και εννέα χιλιάρικα τον μήνα την στιγμή που εκατοντάδες συνάδελφοι βρίσκονται στον δρόμο χωρίς δουλειά, ενώ κάποιοι άλλοι εργάζονται εικοσιτετράωρα για ένα μεροκάματο.

          Οι ίδιες εγκυρότατες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι ευνοούμενοι παλιών διοικήσεων που δραστηριοποιούνται στον  οδοντιατρικό τομέα και όχι μόνο του ΕΔΟΕΑΠ, τσεπώνουν κάθε μήνα τουλάχιστον 9.000 ευρώ σε βάρος όλων των συναδέλφων που είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο αυτό και οι οποίοι  κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ασφάλιση λόγω της διαφθοράς, της σήψης και της διαπλοκής που κυριαρχούν στο χώρο αυτό. Καθημερινά στα δημοσιογραφικά λημέρια το ερώτημα που κυριαρχεί είναι: « Τι θα γίνει ρε παιδιά με το ταμείο μας; Θα το σώσουμε;» Πώς να το σώσουμε κύριοι συνάδελφοι όταν τα τρωκτικά ζουν και βασιλεύουν και αρπάζουν παχυλούς μισθούς σε βάρος των κορόιδων; Πώς θα το σώσουμε το ταμείο κύριοι συνάδελφοι όταν για δεκαετίες ολόκληρες οι γύπες και οι σκώληκες  του ΕΔΟΕΑΠ ροκανίζουν ασταμάτητα τα λιγοστά χρήματα που έχουν απομείνει μετά από τις λεηλασίες των τοκογλυφιών;

          Μένει κανένας άλαλος και ραγίζει η καρδιά του όταν πληροφορείται ότι  υμέτεροι και κολλητοί «παλιών αμαρτωλών διοικήσεων» του πολύπαθου ταμείου μας παραμένουν ακόμα και σήμερα τρόφιμοι αυτού του Οργανισμού εισπράττοντας μισθούς διπλάσιους απ΄ αυτόν του Πρόεδρου της Δημοκρατίας! Ναι, διαβάζετε καλά. Διπλάσιο μισθό απ΄ αυτόν του Προέδρου της Δημοκρατίας!!! Είναι ντροπή και αίσχος να υπάρχουν σήμερα τέτοια  μισθολόγια σε ένα ταμείο, σαν το ΕΔΟΕΑΠ,  που οικονομικά είναι στην «εντατική μονάδα» και από μέρα σε μέρα μπορεί να καταρρεύσει!  Οπωσδήποτε απαιτείται παρέμβαση του εισαγγελέα, εδώ και τώρα για το τεράστιο αυτό σκάνδαλο σε εποχές κρίσης.   Φυσικά όταν εκδηλώθηκαν κάποιες αντιδράσεις από συναδέλφους δημοσιογράφους, για τα  μισθολόγια της ντροπής σε κηφήνες,  η «πονηρή» διοίκηση σοφίστηκε να πληρώνει τα τρωκτικά της κάθε εβδομάδα από τρείς χιλιάδες ευρώ ώστε να μην προκαλεί ο μισθός των 9.000 ευρώ κάθε τέλος του μήνα. Ζητούμε επειγόντως να κοινοποιηθούν άμεσα σε όλους τους συναδέλφους οι λίστες με τους μισθούς ντροπής των μεγαλοκαρχαριών του ΕΔΟΕΑΠ.  Είναι ντροπή επίσης, σε μέρες κρίσης, κάποια «λαμόγια» του  επαγγέλματος να εισπράττουν «επικουρικό μισθό» διπλάσιο της σύνταξης άλλων συναδέλφων. Φτάνει πια η εκμετάλλευση, η χυδαιότητα, η απληστία, η κοροϊδία, η απάτη σε βάρος άλλων εργαζομένων στο χώρο.  

          Ελπίζουμε ότι η σημερινή διοίκηση και ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, που για δεκαετίες ολόκληρες  έχει δείξει στο χώρο του Τύπου στοιχεία ήθους, εντιμότητας, σοβαρότητας, αξιοπιστίας, δικαιοσύνης, αξιοκρατίας, αξιοπρέπειας, αλλά και αποφασιστικότητας, θα κάνει τις απαραίτητες τομές, ώστε από τα ερείπια αυτού του Οργανισμού να χτίσει  και πάλι ένα οικοδόμημα αντάξιο του παλιού όπου όλοι οι συνάδελφοι εύρισκαν ασφάλεια, περίθαλψη, φροντίδα, αλλά και ανθρωπιά! Αν η σημερινή διοίκηση δεν σπάσει το απόστημα και δεν καθαρίσει την σαπίλα από τον Οργανισμό, αργά ή γρήγορα θα βρεθούμε όλοι στο δρόμο. Πρόεδρε του ΕΔΟΕΑΠ, είμαστε μαζί σου για κάθαρση, διαφάνεια και ξεβρόμισμα του Οργανισμού εδώ και τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου