Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Απ΄ όλα τα… μέτωπα * Του Γιάννη Κανελλάκη



                                                              

Απ΄ όλα τα… μέτωπα

Του Γιάννη Κανελλάκη                                                                                                                         

                                     

       Οι τράπεζες άνοιξαν, αλλά οι αναλήψεις γίνονται με το δελτίο… Μόνο περιπτώσεις σαν της Βαλαβάνη μπορεί κάποιος να σηκώσει τα …ασήκωτα. Ποιος είπε ότι η κ. Βαλαβάνη είναι αριστερή ;

       Κυβέρνηση Χαϊκάλη ή μαύρο χάλι ;

       Ρε, συνάδελφοι, εκεί στην ΕΡΤ1, πήρατε συνέντευξη από τον (μεταβατικό) πρόεδρο της Ν.Δ. Βαγ. Μεϊμαράκη και δεν του κάνατε μια ερώτηση για τα γαλάζια οικονομικά σκάνδαλα ; Για την λίστα Λαγκάρντ και πόσοι γαλάζιοι, πράσινοι, κόκκινοι, κίτρινοι και λοιποί συγγενείς είναι μέσα; Πόσοι έχουν βίλες και πως τις απέκτησαν ; Πόσοι έχουν οφ σορ εταιρείες και καταθέσεις στο εξωτερικό ; Έλεος, κύριοι συνάδελφοι ! Αυτή δεν ήταν συνέντευξη, ερωτική εξομολόγηση ήταν…

       Ταπεινή μου γνώμη είναι ότι όταν αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί ( πρώην και νυν), αξιωματούχοι της κυβέρνησης και άλλοι εξουσιολάγνοι, είναι απέναντι σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη, ιδιαίτερα σε κανάλια, οι συνάδελφοι οφείλουν να τους «ξεδοντιάζουν» με ερωτήσεις και να τους σφυροκοπούν ανελέητα. Διαφορετικά ας παραγγείλουν καφεδάκι κι ας μιλήσουν για … πασαρέλες.

       Κάποια «πρωτοπαλίκαρα» του μεγαλοτραπεζίτη Σάλα, μπορούν να μας πουν πόσα εκατομμύρια ευρώ έχουν βγάλει κατά καιρούς σε τράπεζες στο εξωτερικό ; Πως μπορούν και πληρώνουν σήμερα 3 – 4.000 ευρώ το μήνα ενοίκιο σε διαμερίσματα στο Κολωνάκι ; Αυτούς κ. Τσίπρα δεν θα τους ελέγξεις ; Ολόκληρη Αγροτική Τράπεζα εξαφάνισαν κι ακόμα κυκλοφορόν ελεύθεροι. Κατά τ΄άλλα ψάχνουμε  να βρούμε τι φταίει και χρεοκοπήσαμε.

       Και κάποιοι που έφαγαν τα λεφτά συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονταν σε τηλεοπτικό σταθμό και έχουν αγοράσει σπίτια στην Πλάκα, μέσα σε αρχαιότητες, έχουν δεκάδες και εκατοντάδες στρέμματα  στο Μαραθώνα και σε κάποια νησιά θα παραμένουν για πολύ ακόμη εκτός ελέγχων αρμοδίων υπηρεσιών ; Που είναι η κάθαρση κ. πρωθυπουργεεεεε; Σε γλείφουν με πρωτοσέλιδα και …τσίμπησες ;

       Οι απατεώνες των μίντια έχουν το θράσος ακόμη να το παίζουν αναμάρτητοι και αδικημένοι ! Εισαγγελείς δεν υπάρχουν σε αυτό τον τόπο ή τους απειλούν και τους τρομοκρατούν ; Και ως πότε ;

       Αρχίζουν σιγά – σιγά τα γυρίσματα για την παραγωγή του δεύτερου ιστορικού ντοκιμαντέρ στα 8 μαρτυρικά χωριά του Αμαρίου, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Εκεί θα γίνουν και επετειακές εκδηλώσεις ( 19-22 Αυγούστου ) με πρωτοβουλία του δραστήριου και ακούραστου δημάρχου, του δήμου Αγίου Βασιλείου, Γιάννη Ταταράκη, των μελών του Δ.Σ., τοπικών φορέων και πάνω απ΄όλα με τη συμμετοχή των κατοίκων. Για την δημοσιογραφική του δράση, θα βραβευτεί ο καλός μου φίλος και αδούλωτος ρεπόρτερ και συγγραφέας ιστορικών βιβλίων, Μανώλης Παντινάκης. Άξιος ! Εξ αιτίας του έγινε και Κρητικός.

       Ποιοί  ξεχώρισαν από τα μέλη της νέας κυβέρνησης ;  Όλοι πλην …κανενός

       Και στο ορεινό χωριό, Καλή Συκιά, στο νότιο Ρέθυμνο, θα γίνουν επετειακές εκδηλώσεις τον Αύγουστο, για τις βαρβαρότητες και θηριωδίες, σε βάρος αθώων κατοίκων, από γερμανούς ναζί, το 1943.  Εκεί γυρίστηκε και το πρώτο μας ντοκιμαντέρ . Έκαιγαν ζωντανές τις γυναίκες οι κτηνάνθρωποι του Χίτλερ. Στις εκδηλώσεις θα πρωτοστατήσει και η πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου του χωριού  κ. Μπαμιάκη.

       Με τι ασχολείται τελευταία ο Γιάνης Βαρουφάκης ;      Με τον σχεδιασμό της  νέας δραχμής, που θα κυκλοφορεί μόνο στην Αίγινα για αποκλειστική αγορά φυστικιών.

       Τόχω γράψει πολλές φορές : Η δημοσιογραφία είναι δουλειά των δημοσιογράφων και όχι του κάθε ξεπεσμένου βουλευτή, στρατιωτικού, ηθοποιού, και δεν ξέρω ποιανού άλλου. Δεν θάπρεπε η ΕΣΗΕΑ ( Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών ), να το ξεκαθαρίσει αυτό ; Είναι δυνατόν να βλέπουμε σε τηλεοπτικούς σταθμούς να κάνουν δημοσιογραφικές εκπομπές ξεπεσμένοι βουλευτές, στρατιωτικοί και άλλα παράσιτα του χώρου ; Δεν είναι ντροπή για το λειτούργημα της δημοσιογραφίας ;  Όλος ο κόσμος το λέει, εμείς δεν το βλέπουμε ; Ο στρατιωτικός να μείνει στο στρατώνα του, ο ξεπεσμένος βουλευτής να πάει στο χωριό του και κάθε κατεργάρης στο μπάκο του.

       Το λένε και το ξαναλένε επιχειρηματίες : Και 90% Φ.Π.Α. να βάλουν δε πρόκειται να μαζέψουν χρήματα αν δεν κόβονται αποδείξεις. Και στις περισσότερες περιπτώσεις αποδείξεις δεν κόβονται. Είτε γιατί τα παίρνουν οι ελεγκτές, είτε γιατί είναι μικρά τα πρόστιμα, είτε γιατί δεν δουλεύει τίποτα και σ΄αυτόν τον τομέα.

       Παρασκήνιο : Μόνιμος κάτοικος της Κρήτης θέλει να γίνει ο κ. Σόϊμπλε. Θα καλλιεργεί χοχλιούς… και θα τους μαθαίνει και γερμανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου