Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Πάρε τώρα κεφάλια κύριε Τσίπρα… * Του Γιάννη Κανελλάκη



Πάρε τώρα κεφάλια κύριε Τσίπρα…
Του Γιάννη Κανελλάκη

         
          Καρατόμησε εδώ και τώρα κύριε πρωθυπουργέ όλους αυτούς της κυβέρνησής σου, όποιοι και να είναι, όποια θέση και αν κατέχουν, όποια σχέση και αν έχεις, όποιο αξίωμα και να έχουν, για την στάση τους αλλά και τον τρόπο με τον οποίον επιχείρησαν να υπονομεύσουν με δόλιο, ύπουλο, επικίνδυνο, αλλά και  ύποπτο τρόπο τα εθνικά μας συμφέροντα, τα συμφέροντα της χώρας, αλλά και το μέλλον της πατρίδας μας και του λαού μας. Δεν μας έφταναν τα τελευταία πέντε χρόνια που οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί τους μας χρεοκόπησαν και μας έριξαν στα βράχια, χρειάστηκε να ανεχόμαστε για πέντε ακόμα μήνες να μας λοιδορούν, να μας διαπομπεύουν και να μας χλευάζουν κάποιοι ανιστόρητοι και απολίτιστοι ευρωπαίοι, ώσπου να φτάσουμε σε μια «Αξιοπρεπή Συμφωνία» για να μείνουμε στο ευρωπαϊκό νόμισμα, όπως επιθυμούσε «διακαώς», η πλειοψηφία των ελλήνων.

          Οι  περισσότεροι από τους υπουργούς τους οποίους επέλεξες κύριε Τσίπρα για να σχηματίσεις την κυβέρνησή σου και ιδιαίτερα στο οικονομικό επιτελείο, αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Όπως, ακριβώς, κατώτεροι των περιστάσεων και σε ένα βαθμό επικίνδυνοι, αποδείχθηκαν και πρωθυπουργοί, αλλά και υπουργοί των τελευταίων προηγούμενων κυβερνήσεων. Δυστυχώς, καμία διαδικασία δεν έχει κινηθεί από την Δικαιοσύνη μέχρι τώρα, κύριε πρωθυπουργέ, ώστε να οδηγηθούν στο εδώλιο αυτοί που τα τελευταία χρόνια κατέστρεψαν μια χώρα και ένα λαό. Ελπίζουμε κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης ότι μετά τις μαραθώνιες, επίπονες, κοπιαστικές, ιστορικές, πρωτόγνωρες, αλλά και εξαντλητικές διαπραγματεύσεις με τα πιράνχας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να πετύχεις μια «Δίκαιη Συμφωνία για την χώρα μας», θα τολμήσεις, όπως είπες, να «πάρεις κεφάλια». Δηλαδή  να στείλεις στο σπίτι τους όλους αυτούς οι οποίοι είτε για προσωπικά συμφέροντα, είτε για κομματικά, είτε για συντεχνιακά, δεν δίσταζαν να υπονομεύουν και να τορπιλίζουν τις όποιες διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, για να πάρει τέλος αυτή  η συνεχιζόμενη  αγωνία του λαού και προφανώς κάποιοι δεν πειθαρχούσαν και σε οδηγίες που τους δίνατε.

          Παρακολουθούσαμε, δυστυχώς, με «κομμένη την ανάσα» τα όσα συνέβαιναν στις αίθουσες του γιούρογκρούπ, όπου εκεί παίζονταν το μέλλον, η τύχη και τα συμφέροντα του λαού μας. Παρακολουθούσαμε επίσης τον τρόπο, το ύφος, το στυλ, αλλά και την συμπεριφορά κάποιων  οικονομικών παραγόντων στην διάρκεια των διαπραγματεύσεων, οι οποίοι ενώ παρουσιάζονταν ως «ιδιοφυείς και παντογνώστες» της οικονομίας, στο τέλος αποδείχθηκαν «παντογνώστες της συμφοράς». Καιρός, λοιπόν, κύριε πρωθυπουργέ να συμβουλευτείτε τον «σκληρό δίσκο του μυαλού σας» και με την όποια εμπειρία  έχετε αποκτήσει αυτούς τους μήνες να φροντίσετε να απομακρύνεται τον οποιοδήποτε κίνδυνο που απειλεί τα συμφέροντα του λαού μας και της πατρίδας μας. Και να συγκρουστείτε, όπως είπατε, με τα κατεστημένα που προκαλούν συμφορές στο λαό και να πληρώσουν, επιτέλους, οι κλέφτες και απατεώνες που έφαγαν τα λεφτά των ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου