Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η ώρα της… κάθαρσης έφτασε! Διώξτε με την ψήφο σας τους κλέφτες και απατεώνες * Του Γιάννη Κανελλάκη



Η ώρα της… κάθαρσης έφτασε!
Διώξτε με την ψήφο σας τους κλέφτες και απατεώνες

Του Γιάννη Κανελλάκη



          Τριάντα επτά χρόνια στο δημοσιογραφικό μετερίζι και την μαχόμενη δημοσιογραφία και αν θυμάμαι καλά είναι η πρώτη φορά που πολίτες όλων των ηλικιών οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου, με ρωτούν καθημερινά τι να ψηφίσουν! Κι όταν τους ρωτάω γιατί έχουν τέτοιο δίλλημα και γιατί προβληματίζονται τι θα ψηφίσουν η απάντηση είναι σχεδόν η ίδια: « Όλοι τα ίδια λένε, κανένας δεν εμπνέει, μνημονιακοί είναι οι περισσότεροι, όλοι υπόσχονται ενώ τίποτα δεν κάνουν, οι περισσότεροι προκαλούν αηδία και χάνονται στην φλυαρία τους χωρίς νόημα και ουσία,» καθώς και πολλά άλλα. Και συνεχίζουν: « Ποιον λοιπόν απ΄ όλους αυτούς να ψηφίσουμε; Τους νεοδημοκράτες που μας έχουν μπουχτίσει στο ψέμα και την παπαρολογία; Που έχουν κλέψει μαζί με πασόκους το χρήμα του ελληνικού λαού και τα έχουν κάνει βίλες και κότερα και ακόμα είναι εκτός Κορυδαλλού; Δεν ντρέπονται να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και τα μπαλκόνια και να δηλητηριάζουν πάλι την ελληνική κοινωνία με τις εμετικές ομιλίες τους; Τι θέλουν, δηλαδή, να τους πάρουμε με τις πέτρες; Αυτό τους αξίζει αλλά δυστυχώς ακόμα δεν το έχουμε κάνει γι΄ αυτό και μας χρεοκόπησαν όλους!»
          Αυτές είναι μερικές από τις αντιδράσεις πολιτών – ψηφοφόρων, οι οποίοι θα πάνε στις 20 του μήνα  στις κάλπες, χωρίς να έχουν αποφασίσει ποιους θα «σταυρώσουν» και γιατί. Χαρακτηριστικοί είναι οι διάλογοι συμπολιτών μας σε χώρους δουλείας, σε καφενεία, σε δρόμους και αλλού. Παραθέτουμε μερικούς: « Τον ακούσατε προχτές τον Μεϊμαράκη που αράδιαζε ένα ψέμα μετά το άλλο;» Απάντηση: « Γιατί δεν τους ξέρεις του δεξιούς πως κοροϊδεύουν  τόσα χρόνια τον κόσμο;» Απάντηση:  «Γιατί οι πασόκοι ήταν καλύτεροι;» Απάντηση: « Ξεχάσατε την εποχή του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου που παίρνατε επιδοτήσεις μια μετά την άλλη, αυξήσεις μισθών, συντάξεων και πολλά άλλα;» Πολλοί ήταν οι διάλογοι που δεν μπορούμε να τους καταγράψουμε όλους. 
          Το φαινόμενο αυτό του « πρωτόγνωρου» διλλήματος των ψηφοφόρων τι να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές θα είναι μια από τις αιτίες, όπως λένε πολιτικοί παρατηρητές, που θα διαμορφώσουν τα εκλογικά αποτελέσματα την τελευταία στιγμή. Είναι γεγονός ότι πρέπει να τιμωρηθούν με τον πιο σκληρό τρόπο «οι παλαιοκομματικοί, οι απατεώνες, οι ψεύτες, οι κλέφτες και οι διαπλεκόμενοι», όπως ακούγεται παντού από μικρούς και μεγάλους. Ακούγεται επίσης ότι πρέπει «να τιμωρηθεί η συντήρηση, η στείρα πολιτική, η διαφθορά, η σήψη, η μπόχα, η βρωμιά, η ψευτιά, η πλουτοκρατία, καθώς και η σαπίλα σ΄ όλα τα επίπεδα.» Ας ελπίσουμε ότι θα προσέλθουν ώριμα και ψύχραιμα οι ψηφοφόροι στις κάλπες και θα πρυτανεύσει η λογική, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της δημοκρατίας, της λαϊκής δικαιοσύνης και της λαϊκής δικαίωσης! Θα είναι τεράστια η ευθύνη όλων μας αν οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου δεν πάρουν το τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας. Όχι ψήφο στην συντήρηση και την διαφθορά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου