Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Σύμβουλοι- καιροσκόποι παραμυθιάζουν τον πρωθυπουργό… * Του Γιάννη Κανελλάκη



Σύμβουλοι- καιροσκόποι παραμυθιάζουν τον πρωθυπουργό…

Του Γιάννη Κανελλάκη



          Είναι γεγονός ότι οι σύμβουλοι του εκάστοτε εκλεγμένου, από το λαό, πρωθυπουργού αποτελούν σημαντικό παράγοντα στην όλη λειτουργία της κυβερνητικής παράταξης. Έχουμε ζήσει κατά καιρούς καταστάσεις τραγελαφικές και κωμικοτραγικές με συμβούλους  οι οποίοι έκρυβαν τον καθρέφτη της κοινωνίας απ΄ τα μάτια του πρωθυπουργού. Έκρυβαν την ωμή πραγματικότητα που βιώνει ένας λαός απ΄ τις κεραίες του. Και έκρυβαν και αποσιωπούσαν γεγονότα που αφορούσαν την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Έκρυβαν επίσης τα βολέματα που έκαναν για κολλητούς τους. Τις αυθαίρετες αποφάσεις τους για ρουσφέτια ημέτερων, αλλά και  για τυχοδιωκτικές παρεμβάσεις προς όφελος συγγενών και φίλων και πολλά άλλα.
          Δυστυχώς και  στη σημερινή πρώτη, δεύτερη, τρίτη και ούτω καθεξής, Αριστερή κυβέρνηση, ακούγεται και φημολογείται ότι ακολουθεί τα ίδια βήματα της διαπλοκής και σαπίλας, εξαιτίας κάποιων συμβούλων διαπλεκόμενων και  καιροσκόπων, που ούτε ο ίδιος ο Θεός ξέρει με ποια κριτήρια τους επέλεξαν και ποιοι. Κι  όλα αυτά εν αγνοία – σε μεγάλο βαθμό – του πρωθυπουργού που τρέχει από χώρα σε χώρα και από ήπειρο σε ήπειρο για να σώσει  ότι μπορεί από τις γκρεμισμένες αξίες αυτής της χώρας. Δυστυχώς και σ΄ αυτή την περίπτωση κάποια «λεβεντόπαιδα», που το παίζουν παντογνώστες  περιφέρονται ως ειδικοί σύμβουλοι, σε κάθε χώρο που συχνάζει ο πρωθυπουργός, δήθεν για να τον διαφωτίσουν σε εθνικά, οικονομικά, κοινωνικά,  διεθνή και άλλα θέματα και να τον συμβουλεύσουν στις αποφάσεις που θα πάρει, χωρίς να έχουν ιδέα!   
           Ακούγεται, βέβαια, ότι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέχεται συμπεριφορές από συμβούλους του επιζήμιες -πολλές φορές-, για τον ίδιο, ενώ σε άλλες περιπτώσεις κυριεύεται, απ΄ ότι λένε, από τον σύνδρομο της αλαζονείας, της έπαρσης, της υπεροψίας και εγωπάθειας με αποτέλεσμα να οδηγούνται κάποιες  καταστάσεις κυβερνητικού έργου σε αλαλούμ. Αν το φαινόμενο αυτό συνεχιστεί, πολύ φοβάμαι ότι σύντομα θα βρεθούμε προ εκπλήξεων και ραγδαίων εξελίξεων…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου