Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Δ. Κουτσούμπας: Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη με γραμμή σύγκρουσης και ανατροπής

Δ. Κουτσούμπας: Η διέξοδος βρίσκεται στην πάλη με γραμμή σύγκρουσης και ανατροπής

«Εν μέσω δύο αξιολογήσεων, όπου η μεν πρώτη έβαλε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό και απογείωσε τη φορολογία των λαϊκών νοικοκυριών, ενώ η δεύτερη ετοιμάζεται να βάλει χέρι σε εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, η κυβέρνηση με τον εκλογικό νόμο επέλεξε τη γνωστή τακτική όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, αυτή του αποπροσανατολισμού», ανέφερε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Thessnews".
«Αν και τα παζάρια της κυβέρνησης δεν είχαν αποτέλεσμα, όλα τα κόμματα της αστικής διαχείρισης -παρά τις διαφωνίες τους- επιδιώκουν κυβερνητική σταθερότητα για την απαρέγκλιτη εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής», προσέθεσε.
Είπε ότι η ΝΔ διαισθανόμενη ότι μπορεί να είναι πρώτη στις εκλογές υπερασπίζεται το εκλογικό σύστημα του ενισχυμένου μπόνους, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για την ανάγκη ευρύτερων συναινέσεων γιατί βλέπει ότι υποχωρεί η εκλογική του επιρροή.
«Το ΚΚΕ που δεν συμμετέχει σε παζάρια και έχει ως πάγια θέση την απλή αναλογική, ψήφισε την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών και την ψήφο στα 17, ενώ κατέθεσε τροπολογία για την κατάργηση του ορίου του 3%, χωρίς να σπέρνει αυταπάτες ότι κι αυτός ο εκλογικός νόμος εάν εφαρμοστεί θα οδηγήσει σε ανακούφιση τα λαϊκά νοικοκυριά και σε αλλαγή στρατηγικής των κυβερνήσεων», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου