Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΔΕΘ

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. ΣΤΗ ΔΕΘ
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ "ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ"


Από το Σάββατο όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας αυριανός πρωθυπουργός, που έχει πολύ συγκεκριμένο σχέδιο για τη χώρα. Από το Σάββατο όλοι οι πολίτες γνωρίζουν ότι υπάρχει ένας άνθρωπος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα μπροστά. Η συμφωνία αλήθειας που κατέθεσε στη ΔΕΘ χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό, και δημιουργεί πραγματική ελπίδα και αισιοδοξία. Το τρίπτυχο «λιγότεροι φόροι - μικρότερες δαπάνες - λιγότερο και αποτελεσματικότερο κράτος» με τα συγκεκριμένα «κοστολογημένα» και «ισόποσα» μέτρα που εξήγγειλε αποτελούν έναν «σαφή» και «αξιόπιστο» οδικό χάρτη για την έξοδο από την κρίση.

Με την παρουσία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως δεν είναι «μία από τα ίδια». Ούτε έταξε, ούτε υποσχέθηκε, ούτε έκλεισε το μάτι σε κοινωνικές ομάδες, συντεχνίες και κατεστημένα συμφέροντα. Αυτό που έκανε ήταν να επαναφέρει την αλήθεια και την ειλικρίνεια στην πολιτική διαδικασία, ακριβώς τη στιγμή που η κοινωνία αναγνωρίζει πλέον πως τα «ψεύτικα τα λόγια, τα μεγάλα», οδηγούν μόνον σε δεινά.

Το πολιτικό μήνυμά του ήταν πεντακάθαρο. Η χώρα έχει ανάγκη να γυρίσει στην ανάπτυξη κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της επιχειρηματικότητας και του ιδιωτικού τομέα. Ούτε μισόλογα, ούτε διφορούμενα «ήξεις αφίξεις». Σε μια κοινωνία που η επιχειρηματικότητα έχει συκοφαντηθεί και έχει ενοχοποιηθεί τόσο πολύ, ο Μητσοτάκης τολμάει να ηγηθεί μιας πραγματικής «εθνικής αναγέννησης» που θα στηρίζεται σε ένα διαφορετικό αξιακό πλαίσιο από αυτό που κυριάρχησε στα χρόνια της αριστερόστροφης μεταπολίτευσης.

Τεκμηρίωσε τεχνοκρατικά την πολιτική του πρόταση. Είναι ίσως η πρώτη φορά στα ιστορικά χρονικά που αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσιάζει προγραμματική πρόταση από το βήμα της ΔΕΘ με τόσο σαφή και συγκεκριμένο τρόπο. Το σύνολο των παρεμβάσεων του στράφηκαν ευθέως προς το φάσμα του ρεαλισμού και της αλήθειας, καθώς οι προτάσεις που κατέθεσε περιλαμβάνουν σαφείς, κοστολογημένες και τεκμηριωμένες μειώσεις φόρων, βήματα ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης σημαντικών επενδύσεων και στοχευμένες μειώσεις των κρατικών δαπανών.

Μέσω των αναφορών του, απευθύνθηκε στο σύνολο των πολιτών. "Εμείς μπορούμε" ήταν η φράση που δομούσε σε πρώτο ή σε δεύτερο πλάνο το λόγο του. Εμείς η ΝΔ είμαστε το μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα που θα οδηγήσει την επόμενη ημέρα την Ελλάδα σε δημιουργική πορεία τόνισε. Έκανε ξεκάθαρο πως εναλλακτική λύση αξιόπιστη στη χώρα δεν υπάρχει άλλη από τη ΝΔ, η οποία στις επόμενες εκλογές δεν θα απεικονίζει απλώς μια εικόνα της κλασικής κεντροδεξιάς παράταξης. Θα είναι η παράταξη και ο σχηματισμός όλων των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου