Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Επαγγελματικά ταμεία και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ στην συνάντηση Κατρούγκαλου-θεσμών

Επαγγελματικά ταμεία και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς ΟΑΕΕ και ΕΤΑΑ στην συνάντηση Κατρούγκαλου-θεσμών

Τα δύο μείζονα ζήτηματα, που αφορούν την ίδρυση επαγγελματικών ταμείων, όπως ζητούν και οι φορείς των δικηγόρων, μηχανικών, κ.ά., καθώς και ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιηθεί η εξαγγελία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, περί «παγώματος» ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ, μέχρι τις 31/12/2016 και της δυνατότητας να λαμβάνουν ασφαλιστική ενημερότητα οι οφειλέτες, με την προϋπόθεση να καταβάλλουν, από 1/1/2017, μόνο τις τρέχουσες εισφορές τους, βρέθηκαν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τους θεσμούς.
Όπως ανέφερε ο υπουργός Εργασίας, οι θεσμοί ζήτησαν «να δουν συγκεκριμένα νούμερα, καθώς και τεκμηριωμένες και συγκεκριμένες προτάσεις επί αυτών των θεμάτων». Ο κ. Κατρούγκαλος διευκρίνισε ότι τα στοιχεία θα τους σταλούν τις προσεχείς ημέρες και θα συζητηθούν, μέσω τηλεδιάσκεψης, την επόμενη εβδομάδα.
Ερωτηθείς για το αγγελιόσημο, ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι δεν θα υπάρξει νέα παράταση. Όπως είπε, αύριο, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, για να συζητηθούν οι επόμενες κινήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου