Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Πρ. Παυλόπουλος: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστροφής στη Χίο, από τις πυρκαγιές

Πρ. Παυλόπουλος: Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της καταστροφής στη Χίο, από τις πυρκαγιές

Την ανάγκη άμεσης λήψης μέτρων για την πρόληψη, καθώς και για την αντιμετώπιση των φαινομένων διάβρωσης στη Χίο, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την σημερινή επίσκεψή του στο νησί.
Όπως υπενθύμισε ο Πρόεδρος, «τις τελευταίες δύο δεκαετίες η Χίος δοκιμάσθηκε, με ανησυχητική, μάλιστα, συχνότητα από πυρκαγιές. Αλλά οι δύο τελευταίες, το 2012 και φέτος, ήταν όχι μόνο μεγάλες, αλλά, δυστυχώς, συνέπεσαν, καίγοντας το ίδιο έδαφος, πράγμα καταστροφικό για το οικοσύστημα».
Ο κ. Παυλόπουλος πέταξε πάνω από τις καμένες περιοχές και αφού διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής, τόνισε:
«Πρώτη ανάγκη, λοιπόν, είναι να μην ξανακαεί το νησί και να ληφθούν άμεσα μέτρα για πρόληψη, τα οποία και πρέπει να γίνουν πράξη πριν το επόμενο καλοκαίρι. Δεύτερη ανάγκη είναι η λήψη μέτρων για ν?αντιμετωπισθούν τα φαινόμενα διάβρωσης και κατολισθήσεων, κυρίως στις περιοχές της Ελάτας και των Μεστών. Υπάρχει επίσης ανάγκη ανάκαμψης της φυτικής παραγωγής, της αποκατάστασης δηλαδή των μαστιχόδενδρων και οι κάτοικοι πρέπει να βοηθηθούν σ? αυτό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου