Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τρίτη 30 Μαΐου 2017

Οι «στόχοι» και τα «λαοδικεία» * Του Γιάννη Κανελλάκη

Οι «στόχοι» και τα «λαοδικεία»
*Του Γιάννη Κανελλάκη
Στα τριάντα εφτά χρόνια της δημοσιογραφικής μου καριέρας, ουδέποτε υπηρέτησα οποιαδήποτε μορφή εξουσίας και ουδέποτε αρθρογράφησα υπέρ των ανδρεικέλων που επηρεάζουν κατεστημένα, οικογενειοκρατίες, πολιτικές δυναστείες, πλουτοκρατίες, δεινόσαυρους της πολιτικής και άλλα παρόμοια καθεστώτα, αντιλαϊκών και αντιδημοκρατικών μορφωμάτων ! Ουδέποτε ταπείνωσα την πένα μου και ουδέποτε δέχτηκα να γίνω «δημοσιογράφος των εντολών και υποδείξεων…».
Από την δεκαετία του 1970 που ως νέος δημοσιογράφος εργαζόμουν στην ιστορική εφημερία «Ελευθεροτυπία» ήμουν απέναντι στο «Κράτος που σκοτώνει και τον Τύπο που το βουλώνει». Αυτό ήταν ένα από τα συνθήματα το οποίο ακουγόταν έντονα τότε από χιλιάδες νέους ανένταχτους, αντεξουσιαστές, ασυμβίβαστους και απροσκύνητους, σε κάθε μορφή εξουσίας που «σκότωνε και μάτωνε πολίτες με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς της, σε συνεργασία με ρουφιάνους και τρωκτικά δημοσιογράφους της».
Φυσικά, ο φαινόμενο της «δημοσιογραφικής αγυρτείας, αλητείας, υποκρισίας, υποτέλειας και ξεφτίλας» που παρατηρείται σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Ενώ το «κράτος (συνεχίζει) να σκοτώνει, ο Τύπος όχι μόνο το βουλώνει» αλλά «συνηγορεί» σε μεγάλο βαθμό υπέρ της «κρατικής βαρβαρότητας, των αντιλαϊκών μέτρων και της οικονομικής εξαθλίωσης», τα οποία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής διαφθοράς, διαπλοκής και μιζοκρατίας των τελευταίων δεκαετιών. Και η ατιμωρησία καλά κρατεί… Και για Στουρνάρα και για Παπαντωνίου και γι Καραμανλή και για Παπακωνσταντίνου και για Αλογοσκούφη και για πολλούς άλλους που είναι στη λίστα των φοροφυγάδων και τη λίστα Λαγκάρντ…
Που σημαίνει ότι «κάποιοι πολίτες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και «δικάζουν» κατά την δική τους κρίση και επιλογή». Αυτό φυσικά ενοχλεί τα «καπετανάτα των καταστημένων, τους μεγαλοτραπεζίτες, τους ληστές του δημοσίου χρήματος και τους δυνάστες των ελλήνων πολιτών». Όσο λοιπόν «το Κράτος θα σκοτώνει» (δηλαδή οι κηφήνες και κρατικοδίαιτοι), κάποιοι συμπολίτες μας δεν θα περιορίζονται πλέον στις αποκαλύψεις από τον «Τύπου που το βουλώνει» αλλά η «αυτοδικία» ίσως να αποτελεί την «αυτοάμυνά τους και δικαίωσή τους». Κι όπως λένε, «ο Σκάϊ και ο ΔΟΛ έχουν πάψει πλέον να δημοσιογραφούν, αλλά «αθλιογραφούν» επειδή δεν τους αρέσει ο Τσίπρας, ο οποίος τους έκλεισε την στρόφιγγα των θαλασσοδανείων».
Και πριν «οι άθλιοι της πουλημένης και εξαρτημένης δημοσιογραφίας, που υπηρετούν τ’αφεντικά τους» σπεύσουν να «παπαγαλίσουν» για δράσεις «αυτοάμυνας και αυτοδικίας» που εκφράζονται μέσα από ομάδες πολιτών, ας «ερευνήσουν σε βάθος το βίο και την πολιτεία του εκάστοτε «στόχου», με οποιοδήποτε μέσο («τρομοδέματα» κ.α.), πριν γίνουν και οι ίδιοι «στόχοι» όπως λένε συμπολίτες μας. Πίστευε και μη, ερεύνα, άθλιο νούμερο της παραδημοσιογραφίας και του παρακράτους… Τσάτσε και σκύλε του αρχικλέφταρου και αρχιαπατεώνα αφεντικού σου !
Αφού, λοιπόν, δεν «δικάζει το κράτος τους απατεώνες, τους διεφθαρμένους, τους κηφήνες και διαπλεκόμενους, τους δικάζει ο λαός», όπως καθημερινά λένε οι έλληνες πολίτες, οι οποίοι πάντα καλούνται να επωμιστούν τα οικονομικά και άλλα βάρη, για το οποία δεν ευθύνονται… Δεν είναι, λοιπόν, τυχαίο που όπου σταθείς κι όπου βρεθείς ακούς από πολίτες «βόμβες και λαοδικεία για όλους τους υπεύθυνους της χρεοκοπίας της χώρας και των μνημονίων, αφού σ’ αυτή τη χώρα υπάρχει πλήρης ατιμωρησία…». Γιατί, λοιπόν, απειλεί με μηνύσεις ο μεγαλοτραπεζίτης Στουρνάρας και κάθε Στουρνάρας, όταν κάποιοι αναφέρουν το όνομά τους και αυτοί το συνδέουν με τρομοβόμβες; Τι φοβούνται ; Και γιατί ; Φοβούνται μήπως σκάσουν… βόμβες στα… χέρια τους; Και δεν έχουν άδικο αυτοί που λένε «ας πρόσεχαν».






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου