Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

Ακούω, βλέπω γράφω, αδέσμευτα… Του Γιάννη Κανελλάκη

8.7.2017
Ακούω, βλέπω γράφω, αδέσμευτα…
Του Γιάννη Κανελλάκη

● Ούτε Οικουμενική, ούτε… Παγκόσμια κυβέρνηση σώζει αυτή τη χώρα… Η μόνη της σωτηρία είναι η εφαρμογή όλων των νόμων και για όλους! Η ατιμωρησία είναι φασισμός και δικτατορία κατά του λαού και της χώρας, κι αυτό γίνεται δεκαετίες τώρα! Ας αφήσουμε, λοιπόν, της γελοιότητες… Η εφαρμογή των νόμων γίνεται ανάλογα με την διαπλοκή και τα συμφέροντα… Άρα, για ποια εξυγίανση μιλάμε… εδώ και 40 χρόνια;
● Όλα τα πολιτικά κόμματα, που είναι στη Βουλή, φέρουν ευθύνη για την πορεία αυτής της χώρας τα τελευταία χρόνια. Η μωροφιλοδοξία κάποιων αρχηγών και η αρχομανία τους μόνο με «πολιτικό εγκεφαλικό ή κοινοβουλευτικό έμφραγμα» μπορεί να θεραπευτούν! Η σαπίλα κυριαρχεί στις πολιτικές αρένες…
● Κατά τ’ άλλα, «ως άλλες όρνιθες σε κομματικά κοτέτσια» έσπευσαν να «κακαρίσουν» κάποια ανθρωπίδια για δημοσιογράφους, που σχολίασαν με τον δικό τους τρόπο τις επιθέσεις αγνώστων, σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού και εγκάθετου ντόπιων και ξένων συμφερόντων, Παπαδήμου με «τρόμο- δέματα». Μήπως οι ανόητοι αυτοί «λούτσοι» πρέπει να καταπολεμήσουν πρώτα την αδικία πριν έρθει η… αυτοδικία; Οι δημοσιογράφοι τους ενόχλησαν;
● Το ένα μετά το άλλο παραγράφονται τα σκάνδαλα υπουργών και πρωθυπουργών, αλλά και πολλών άλλων, αντί να οδηγούνται στη δικαιοσύνη! Να, λοιπόν, πως «ξεπετιέται» η αυτοδικία από ομάδες συμπολιτών μας, οι οποίοι καταπολεμούν τις απάτες με το δικό τους τρόπο… Ποιος ή ποιοι φταίνε για όλα αυτά;
● Και ο Χατζηδάκης με την «συμμορία» του διέλυσαν, όπως λένε, την Ολυμπιακή Αεροπορία, για να κάνουν «μονοπωλάρχες» τους κολλητούς τους! Και δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να τους καταδικάσει!
● Και το λέω αυτό γιατί οι «μονοπωλάρχες» της Ageean έχουν «στήσει» την δική τους «δικτατορία», όπως λένε επιβάτες της εταιρείας. Για να αλλάξεις ημερομηνία ενός εισιτηρίου, που έχει εκδοθεί ζητούν ακόμη και 80 ευρώ. Και μια αποσκευή που ζυγίζει πάνω από οκτώ κιλά στοιχίζει 35 ευρώ για να μεταφερθεί με το αεροσκάφος!!! Είναι, λοιπόν «δικτατορία», ή δεν είναι; Κάποια στιγμή όμως… θα «προσγειωθούν» ανώμαλα», όπως πολλές φορές «μουρμουράνε επιβάτες».
● Και αν πιάσουμε και κάποιους δημοτικούς αστυνομικούς, μπορεί να καταλήξουμε σε… ψυχιατρείο. Για φαγητό βγήκε μια παρέα σε περιοχή του Λυκαβηττού, (25.6.17) Σάββατο βράδυ, μάλλον ήταν Κυριακή και ώρα 12:05 (νυχτερινή) και κάποια «κοράκια» του δήμου έδωσαν κλήσεις σε σταθμευμένα αυτοκίνητα!!! Μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή!!! Στην οδό Αριστοδήμου… Πως θα το χαρακτηρίζετε εσείς αυτό; Ούτε κλεφτοκοτάδες να ήταν, για να μην πω «κλεφτρόνια» δεν θα το έκαναν αυτό τέτοια ώρα να δίνουν κλήση! Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή! Απορώ αν αυτά τα γνωρίζει ο δήμαρχος κ. Καμίνης! Αποκλείεται, να τα γνωρίζει γιατί δεν θα τα επέτρεπε… Έτσι πιστεύω…
● Και ο Σκουρλέτης σκέφτεται να ιδρύσει δικό του κόμμα… Μόνο τους υπαλλήλους της καθαριότητας να πάρει… καθάρισε μια κι έξω! Πάρε τη… σκούπα μεγάλε και προχώρα… Άρχισε πρώτα από την… βίλα σου!
● Έχετε παρατηρήσει πως ντύνονται και πως κυκλοφορούν ορισμένες γυναίκες σε δημόσιες εκδηλώσεις; Λες και πάνε σε… τσόντες. Πιο σεμνά, μανταμίτσες μου, πιο σεμνά! Τα διαμάντια λάμπουν από μόνα τους, ενώ οι τενεκέδες κάνουν θόρυβο για να ασχοληθεί κάποιος μαζί τους… Εσείς σε ποια κατηγορία είστε μανταμίτσες μου; Άσε που όταν πάνε να εκκλησιαστούν, βάζουν το ένα πόδι πάνω στο άλλο και όλα βγαίνουν στον αέρα, πάνω κάτω! Κάποιες άλλες καπνίζουν, φωνασκούν, κουτσομπολεύουν και γενικά ξεφτιλίζονται. Ευτυχώς, υπάρχουν και γυναίκες που σέβονται τον εαυτό τους, έχουν παιδεία και αγωγή! Ευτυχώς! Κάπως έτσι, σώζουν, από πλήρη κατάπτωση, το γυναικείο φύλλο!
● Απλώθηκαν σ’ όλα τα χωριά, στο Νότιο Ρέθυμνο και όχι μόνο, τα μηνύματα που εξέπεμπαν τα δυο ιστορικά ντοκιμαντέρς, για την γερμανική κατοχή, τα οποία δημιουργήσαμε με τον καλό μου φίλο και συνάδελφο, Μανόλη Παντινάκη. Το ένα είναι η «Πυρπόληση Γυναικών από γερμανούς ναζί, στη Καλή Συκιά» και το άλλο «Το Αμάρι στις φλόγες». Προβλήθηκαν σε πολλά χωριά πόλεις, σχολεία, Πολιτιστικούς Συλλόγους (όπως στα Αγκουσαλιανά, την Καλή Συκιά κ.α.), σε δήμους και άλλους χώρους. Παρόντες δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι, πολιτικοί, ιερείς, αγρότες, εργάτες, φοιτητές, μαθητές, εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία εστιατόρια κ.α. Συγκινητική ήταν η συμμετοχή και ηλικιωμένων ανθρώπων που δάκρυζαν όταν τα μάτια τους αντίκριζαν εικόνες καταστροφής από την γερμανική κατοχή και άκουγαν τις περιγραφές συνανθρώπων μας που έζησαν τα μαρτύρια ή που τα έζησαν κάποιοι δικοί τους. Γέμιζαν οι πλατείες όπου οι διοργανωτές είχαν προγραμματίσει την προβολή των ντοκιμαντέρς κάτω από του φεγγαριού το στωικό φως και της νύχτας τις ανάσες! Οι προβολές θα συνεχιστούν όλο το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τον Αύγουστο. Τον Αύγουστο στο Σπήλι θα βραβευτεί και ο φίλος μου Μανόλης Παντινάκης για τους αγώνες του! Άξιος!
● Ο δήμος Αγίου Βασιλείου, Νότιο Ρέθυμνο, με τον αεικίνητο λαοφιλή και λαοπρόβλητο δήμαρχο, όπως τον φωνάζουν, Γιάννη Ταταράκη, πρωτοστατεί σε πολλά κοινωνικά θέματα, που έχουν σχέση με την αναβάθμιση των χωριών αλλά και την ποιότητα της ζωής των κατοίκων, όπως οι ίδιοι κάτοικοι λένε! Δήμαρχε, Γιάννη Ταταράκη, συνέχισε να αναβαθμίζεις τα χωριά, οι κάτοικοι σε στηρίζουν!
● Ομορφύνατε περισσότερο όλη την Αργοναυπλία και Αρκαδία… Άντε, τώρα και στη Κρήτη… και Λαμία…
● Στην έκτακτη αποστολή που έκανα συγκέντρωσα πολλές και καλές πληροφορίες τις οποίες και θα δημοσιεύσουμε σύντομα. Είχαμε και ένα χαρμόσυνο γεγονός! Τον γάμο με τα Χρυσα-νθεμα, που προέκυψε εκτάκτως! Καιρός ήταν! Λίγοι οι καλεσμένοι οι οποίοι κι αυτοί αιφνιδιάστηκαν… Υγεία και ευτυχία!
● Βασίλη Κικίλια (εκπρόσωπε της Ν.Δ.), άλλαξε κόμμα όσο είναι νωρίς για να… σωθείς. Στα λέω, γιατί σε θεωρώ πολύ καλό μου φίλο και είναι αμοιβαία!
● Ο κόσμος χάνεται και η Ν.Δ. καταθέτει επερώτηση για εξεταστική επιτροπή για τον Καμμένο και τον ισοβίτη με τα ναρκωτικά! Αν έδειχνε τον αντίστοιχο ζήλο και για την ζίμενς, το ΚΕΕΛΠΝΟ και άλλα σκάνδαλα, ο (Κούλης) Κυρ. Μητσοτάκης, θα τον ξεχώριζα ως πολιτικό, αλλά «ένα μάτσο χάλια είναι και αυτός». Άντε γεια… Μίλα με τα φερέφωνα σου τα δημοσιογραφάκια και τους αυλικούς σου σύντεκνε με τις βίλες και τις μεγάλες περιουσίες κι αν δεις ποτέ προκοπή τηλεφώνησε μου! Τον έχεις τον αριθμό του κινητού μου…
● Αυτή η διάκριση μεταξύ φτωχών και πλουσίων πρέπει, επιτέλους, να «σβήσει» από το χάρτη των ανθρώπινων κατηγοριών… Είμαστε όλοι ίσοι και πιστεύω εκεί στη συνάντηση των G20, στο Στρασβούργο, να το συνειδητοποιήσουν, οι «νταβατζήδες» του πλανήτη! Μπορεί να θεωρούνται οι πιο πλούσιες χώρες αλλά με «φτωχούς» ηγέτες… όπως λένε οι λαοί τους. Τα πλούτη είναι στον πολιτισμό και την παιδεία… και όχι στη σκλαβιά της φιλαργυρίας!
● Κυρία Κουντουρά, υπεύθυνη του Τουρισμού, άσε τα συνολάκια και τις γόβες στιλέτο και βγες στις παραλίες να μαζέψεις σκουπίδια… Βρωμάει η χώρα κι εσύ… χτενίζεσαι.
● Ρε, σύντροφε, Βαρουφάκη, δεν βαρέθηκες να «καραγκιοζοποιείσαι»; Είσαι σοβαρός πολιτικός ή επικίνδυνος πολιτικός; Δηλαδή, σε κάλεσε κάποτε ο πρωθυπουργός να μιλήσετε για την οικονομία της χώρας κι εσύ βγαίνεις τώρα και τον… παίζεις τον εαυτό σου δεξιά και αριστερά και τον ξευτιλίζεις; Είσαι τόσο μεγάλο νούμερο; Ηρέμησε «ρε… γελωτοποιέ…» όπως σε αποκαλούν στα πέριξ. Βγάλε την «φουστανέλα» της έπαρσης, γιατί θα στην «τσαλακώσει» κανένας… περαστικός!
● Και ο Τσοχατζόπουλος υποψήφιος με το Σύριζα… Θα βάλει πολλούς φυλακή ο Άκης… Γιατί όχι; Αρκετά… γλέντησαν…
● Άρχισαν οι πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές… Οι εμπρηστές δρουν και μια ζωή αυτοί που κυβερνούν συνεχίζουν να εθελοτυφλούν… Μήπως είναι και κάποιοι απ’ αυτούς στο κόλπο της οικοπεδοφαγίας; Κύριοι εισαγγελείς, τι λέτε εσείς; Πότε θα γίνουν, επιτέλους, το Κτηματολόγιο και το Δασολόγιο; Ποιοι και γιατί το «φρενάρουν»;
● Γνωρίζετε ότι όταν πληρώνεις μέσω ταχυδρομείου μια κλήση του Δήμου πληρώνεις και ένα χαράτσι των τεσσάρων ευρώ; Παντού κρατική ληστεία; Κρατικά «σκυλιά» μας «δαγκώνουν» με… λύσσα! Ά, ρε, ματσούκι που θέλουν… Πρόκειται για αθλιότητα!
● Κάπου καταντάει και αηδία ν’ ακούς από το πρωί μέχρι το βράδυ πρώτη είδηση σε ραδιόφωνο (Σκάι) την ίδια… υπόθεση. Πρόκειται για το τηλεφώνημα του Καμμένου σε… ισοβίτη. Καύσωνας στο μυαλό τους… και κάρβουνο στη κεφαλή τους…
● «Φίλε Κανελλάκη, εσύ που τα γράφεις όλα μπορείς να μου πεις τι είδους δημοσιογραφία διδάσκει κάποιος Μαλέλης και την διαφημίζει μέσω του εμετικού σταθμού Σκάι; Μπορείς να μου πεις τι είδους απάτη είναι αυτή σε βάρος νέων παιδιών που έχουν ένα όνειρο και μια φιλοδοξία για τα μίντια; Προκειμένου να οικονομάνε κάποιοι τυχοδιώχτες, ανοίγουν κάτι τέτοια μαγαζάκια κι όσα αρπάξουν! Καλά, κράτος δεν υπάρχει να ελέγξει αυτές τις απάτες και να συλλάβει τους μαφιόζους που κοροϊδεύουν τα παιδιά μας; Έχω πολλά να σας πω…» Το τηλεφώνημα έγινε από (επώνυμο) αναγνώστη της στήλης και περιμένει, όπως είπε, μια απάντηση… Ίσως να ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε εμείς… Ο Μαλέλης (αν εννοεί τον γνωστό) είναι φίλος και καλός δημοσιογράφος!
● Άγριο ξύλο «τρώνε» κάποιοι γερμανοί τουρίστες στη Κρήτη (και όχι μόνο) γιατί εμφανίζονται προκλητικοί σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και μπαράκια και με ύφος «νταβαντζή» αρνούνται να πληρώσουν το λογαριασμό. Το ξύλο το «τρώνε» (και πολύ καλά τους κάνουν!!!), όταν λένε ότι «εμείς (στην Ελλάδα) ζούμε με δικά τους λεφτά και αφού τους χρωστάμε δεν πληρώνουν…». Αυτού του είδους οι γερμανοί ξυλοφορτώνονται και ότι τους περισσεύει το… «μεταφέρουν» στη πατρίδα τους… για… ενθύμιο.
● Καιρός: Εκτός από τους βουλευτές, ποιοι άλλοι παίρνουν επίδομα αδείας; Πάντως, όχι οι… πληβείοι! Καληνύχτα σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου