Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Ναυτιλία και Έρωτας στο … βιβλίο ρεκόρ Γκίνες !

Ναυτιλία και Έρωτας στο … βιβλίο ρεκόρ Γκίνες !



  Γεμάτη από  ποίηση, μουσική, χαμόγελα  αλλά και έντονη συγκίνηση ήταν η τιμητική βραδιά για τον Σταύρο Γαλανάκη, το βράδυ της Δευτέρας  στον  «Παρνασσό». Η αίθουσα του  γνωστού Φιλολογικού Συλλόγου, στην καρδιά της Αθήνας , πλημμύρισε από  κόσμο  του πνεύματος της Τέχνης, της μουσικής, του θεάτρου  της Ναυτιλίας, των επιχειρήσεων , των ΜΜΕ,  με αφορμή την παρουσίαση της  επτάτομης ποιητικής έκδοσης με τίτλο «Ο Έρωτας», που περιλαμβάνει τριακόσια πενήντα  ποιήματα/τραγούδια του Σταύρου Γαλανάκη.
 Η παρουσιάστρια - συντονίστρια της βραδιάς, Νατάσα Ράγιου,  που προλόγισε τον τιμώμενο, γεννημένο στα Μανιάτικα του Πειραιά από πατέρα Κρητικό και μητέρα Μανιάτισσα, αναφέρθηκε στην ζωή και την δράση του κ. Γαλανάκη  ο οποίος, αν και ταγμένος στη Ναυτιλία(στην ηλικία των 26 δημιούργησε την δική του ναυτιλιακή επιχείρηση, την ELVICTOR GROUP),  δεν σταμάτησε ποτέ να ασχολείται με την ποίηση και συγγραφή, καθώς  έχει στο ενεργητικό του : τη «Γελοία
Η κ. Ράγιου ανακοίνωσε τρεις σημαντικές  ειδήσεις που αφορούν τον κ. Γαλανάκη :
-ο εκδοτικός οργανισμός 'ΧΑΡΗ ΠΑΤΣΗ' τον  τίμησε, με το να τον  συμπεριλάβει στη Μεγάλη
- η Οικουμενική Δελφική Ένωση (Ο.Δ.Ε), της οποίας είναι μέλος, τον  τίμησε, δίνοντάς του τον τίτλο του Επίτιμου Προέδρου της
- το Record Guinness Book προτίθεται να  τον τιμήσει, ως τον μοναδικό άνθρωπο, που αν και επιχειρηματίας, ασχολείται με τον πολιτισμό ως:
- Εκδότης του 'ΕΠΙΛΟΓΟΥ', της μοναδικής πολιτιστικής έκδοσης στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς, που φέτος συμπληρώνει 26 χρόνια
- Ιδρυτής και Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΥ.ΦΙ.ΓΕ., του μοναδικού Συλλόγου Φίλων Γέλιου
- Ο μοναδικός ποιητής σε παγκόσμιο επίπεδο, που παρουσιάζει ένα επτάτομο ποιητικό έργο με 350 ποιήματα και τραγούδια
- Ο δημιουργός της Παγκόσμιας Εγκυκλοπαίδειας Ανεκδότων, ένα έργο που θα είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί τέλη του 2018 και θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για την πατρίδα μας .
Το πάνελ τον  ομιλητών για το έργο του κ Γαλανάκη απάρτιζαν οι :
-Λουκίλα Καρρέρ -Πλέσσα, δημοσιογράφος - ραδιοφωνική παραγωγός που αναφέρθηκε στην ευαίσθητη αντίληψη ζωής, την αμεσότητα και την απλότητα  στην γραφή του που αποτυπώνει μνήμες και βιώματα,  όνειρα και κρυφές επιθυμίες,  όνειρα που παλεύουν με συναισθήματα.
-Κώστας Γεωργουσόπουλος, καθηγητής, φιλόλογος, συγγραφέας και ποιητής που ανέλυσε θαυμαστά την  αυθεντικότητα  της πραγματικής ποίησης και την σημασία της λέξης «τραγούδι», σημειώνοντας ότι «ο  Γαλανάκης γραφεί λυρικά ποιήματα που διψούν την μελωδία».
-Τάσος Λέρτας, διδάκτωρ Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστήμων Παντείου Πανεπιστημίου, Σκηνοθέτης, Ηθοποιός, Συγγραφέας, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών,  ο οποίος  αναφέρθηκε με θερμά λόγια στο πηγαίο ταλέντο  που αποτελεί και στάση ζωής για τον Στ. Γαλανάκη  αλλά και στην ..δισυπόστατη προσωπικότητα του.
-Μηνάς Τσαμόπουλος, Δημοσιογράφος που  με χιούμορ εξήρε την επιχειρηματική δράση του συγγραφέα και  το πώς αυτή συνδέεται με την τέχνη της ποίησης και της συγγραφής, παρατηρώνοντας ότι «το έργο του κ Γαλανάκη είναι τράπεζα στίχων» και
-Γιώργος Ξηραδάκης, Ναυτιλιακός επιχειρηματίας  Πρόεδρος του International Propeller Club of The United States-International Port of Piraeus, Γ. Γραμματέας Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας  οποίος με εξαιρετικές αναφορές σε παλιούς και σύγχρονους  υμνητές της ποίησης και της Τέχνης  έδωσε το στίγμα της  ποιητικής πένας  του Στ. Γαλανάκη που μέσω αυτής αγανακτεί, πονάει, νοσταλγεί, απορεί, ερωτεύεται, ονειρεύεται .
Έντονα φορτισμένος, ο Σταύρος Γαλανάκης ευχαρίστησε τους καλεσμένους του κάνοντας μνεία στους γονείς αλλά και  τα πεθερικά  του που τον στήριξαν σε όλα του τα βήματα και  ξεχώρισε την δική του μούσα-πηγή έμπνευσης του, που δεν είναι άλλη από την σύζυγο του, Καίτη.
 Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης, όταν οι  δυο από τους τρεις γιους του Στ.  Γαλανάκη, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος ανέβηκαν στο βήμα να μιλήσουν για τον πατέρα τους,  την ώρα που ο πρωτότοκος γιος του, Κωνσταντίνος, δεν έκρυβε και την δική του φόρτιση. Συγκίνησαν το ακροατήριο όταν αναφέρθηκαν στην δεμένη  οικογένεια τους, στη σχέση με τους γονείς τους, τη στήριξη και την αγάπη που  τους ενώνει, ενώ αφιέρωσαν ποιήματα και μαντινάδες στον πατέρα-βράχο της οικογένειας.
Ακλούθησε κοκτέιλ, όπου οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν υπέροχα εδέσματα και άφθονο ποτό.
Μεταξύ των επίσημων καλεσμένων ήταν: ο ιστορικός Σαράντος Καργάκος, ο πρόεδρος της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης Πάνος Καλτσής, ο Μάκης Φωκάς εκ μέρους του Δ.Σ του συλλόγου «Παρνασσός»,  ο Δικαστής Αρεοπαγίτης  Δημήτριος Γυφτάκης,  ο Ολυμπιονίκης Πέτρος Γαλακτόπουλος, η πρόεδρος του Piraeus Marina Club και αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Πειραιά Ειρήνη Νταϊφά,  ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Χρήστος Νικολόπουλος,ο Θάνος Γεωργουλάς, ο Χρήστος Χατζηνάσιος, ο Στέλιος Διονυσίου, η Χριστίνα Αλεξανιάν, ο Κρικόρ Τσακιτζιάν, η Πόπη Γιαννακού, ο Κώστας Θωμόπουλος,  ο Αναστάσης Μαρασλής, η Αγνή Καλουμένου, το ΔΣ και μέλη της Πανελλήνιας  Ένωσης Λογοτεχνών, εκπρόσωποι τη Ναυτιλίας, της δημοσιογραφίας και του καλλιτεχνικού κόσμου.

Εγκυκλοπαίδεια της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
Γραφή»(ανέκδοτα -αινίγματα – φάρσες), την δίτομη ποιητική συλλογή «Αγάπη δεν γεννήθηκες  τυχαία» και  τρία cd  με μελοποιημένους στίχους : «Η ζωή μας είναι ωραία», σε μουσική Πλούταρχου Τατζίδη, «Καλή σου τύχη» μουσική  Θάνος Γεωργουλάς - ερμηνεία Στέλιος Διονυσίου και  «Αγάπη είναι» σε μουσική Μίμη Πλέσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου