Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

Σκάφος του ΛΣ εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια

Σκάφος του ΛΣ εμβολίστηκε από τουρκική ακταιωρό στα Ίμια


Σε παραβίαση των ελληνικών χωρικών υδάτων στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, προχώρησε χθες λίγη ώρα πριν τα μεσάνυχτα η τουρκική ακταιωρός, που πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς κατά παράβαση των Διεθνών Κανόνων Αποφυγής Συγκρούσεων, προσέκρουσε στην πρυμναία αριστερή πλευρά του πλοίου ανοικτής θαλάσσης (Π.Α.Θ.) "090" του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, που εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην περιοχή.
Αυτό αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το λιμενικό σώμα και προσθέτει ότι από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές στο πλοίο ανοιχτής θαλάσσας και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός μέλους του πληρώματος.
Το σκάφος του λιμενικού οδηγήθηκε στη Λέρο για επιθεώρηση, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να καταπλεύσει για τον Πειραιά προκειμένου να οδηγηθεί σε ναυπηγείο στην Αττική.
Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιανουαρίου είχε σημειωθεί και άλλο συμβάν με τουρκική ακταιωρό, όταν ήρθε σε επαφή με την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων.
Ειδικότερα, κατά τη διέλευση του «Νικηφόρου», η τουρκική ακταιωρός προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό, ο οποίος οδήγησε σε επαφή με το πλοίο του πολεμικού ναυτικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου