Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Πορτρέτα απλών ανθρώπων πίσω από την Γιορτή της Βάρκας του Δράκου

Πορτρέτα απλών ανθρώπων πίσω από την Γιορτή της Βάρκας του Δράκου


Πεκίνο (Xinhua) - Την Κυριακή στις 8 το πρωί, ο βοηθός πωλήσεων Ζεν Ζεν έλαβε την πρώτη του ηλεκτρονική παραγγελία, μία ημέρα πριν από το Φεστιβάλ της Βάρκας του Δράκου, για την αποστολή πακέτων με ντάμπλινγκ (Zongzi)- (κινεζικά ραβιόλι) παραδοσιακό έδεσμα τις ημέρες των αργιών.
Το ηλεκτρονικό κατάστημα του Ζεν βρίσκεται στο Τζιασίνγκ της ανατολικής επαρχίας Τσετσιάνγκ, διάσημο για την κατασκευή των ντάμπλινγκ, και φέτος έχει επιτύχει ένα αξιόλογο ρεκόρ πωλήσεων. Το κατάστημα πούλησε πάνω από 120.000 πακέτα, αριθμός που αντιστοιχεί στις καλύτερες πωλήσεις σε μόλις ένα μήνα, κατατάσσοντας το ανάμεσα στα τρία κορυφαία καταστήματα του είδους του στην πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου Tmall. Μέσα σε 13 ημέρες περίπου 108 εκατ. κινεζικά ραβιόλι πουλήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Tmall, σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας.
Το Φεστιβάλ της Βάρκας του Δράκου γιορτάζεται την πέμπτη ημέρα του πέμπτου μήνα του έτους, σύμφωνα με το κινεζικό σεληνιακό ημερολόγιο και πέφτει στις 18 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. Στη διάρκεια του Φεστιβάλ οι Κινέζοι παραδοσιακά τρώνε ντάμπλινγκ-πουγκάκια φτιαγμένα κυρίως από ρύζι και γεμισμένα με διάφορα υλικά- πάνε βόλτες με τις  Βάρκες του Δράκου και πίνουν xionghuang, ένα παραδοσιακό κρασί από δημητριακά για να τιμήσουν τον ποιητή Κου Γουάν ο οποίος πνίγηκε για να αποδείξει την πίστη και την αθωότητά του. Οι διακοπές για τον εορτασμό του Φεστιβάλ είναι μια χρυσή ευκαιρία για τη λιανική και τη βιομηχανία υπηρεσιών της Κίνας και φέτος εορτάζεται ταυτόχρονα με την Ημέρα του Πατέρα και το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου.
Σε μία γειτονιά του Πεκίνου η κυρία Φαν κάθεται πίσω από ένα μικρό παραβάν όπου φτιάχνει και πουλάει ραβιόλι από ρύζι.  Γεμισμένα με 12 διαφορετικά υλικά κρέατος και λαχανικών, με γλυκιές και αλμυρές γεύσεις, τα αριστουργήματα της κυρίας Φαν καλύπτουν όλα τα γούστα των πελατών. 
Στη διάρκεια των τριήμερων εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιείται επίσης και μία έκρηξη στον εγχώριο και εισερχόμενο τουρισμό. Ενώ αυξάνεται ο ενθουσιασμός για ταξίδια στη Νοτιοανατολική Ασία, ιδιαίτερα δημοφιλής και οικονομική επιλογή παραμένουν για τους περισσότερους Κινέζους οι μικρής απόστασης εξορμήσεις με αυτοκίνητο, σύμφωνα με έκθεση που κυκλοφόρησε από κοινού η κινεζική μηχανή αναζήτησης Sogou και η εταιρεία ταξιδίων Mafengwo.
Ξεκινώντας στις 14 Ιουνίου, το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA συμπίπτει με το Φεστιβάλ της Βάρκας του Δράκου. Με ευνοϊκή τη διαφορά ώρας μεταξύ της Ρωσίας που φιλοξενεί την κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση και της Κίνας, ωφελήθηκε ιδιαίτερα ο κλάδος παράδοσης φαγητών αργά τη νύχτα. Σύμφωνα με την εταιρεία παράδοσης τροφίμων Meituan, οι παραγγελίες αυξήθηκαν κατά 40% από την προηγούμενη ημέρα, μέσα σε μόλις 15 λεπτά από τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Στις 11.30 μ.μ., ενώ οι φίλαθλοι επευφημούσαν τις ομάδες τους ο Τανγκ Γουειτσούν έτρεχε με το παπάκι του κατά μήκος της λεωφόρου Γκουανγκτσού στο Πεκίνο για να παραδώσει τις παραγγελίες των πελατών του. Παρά την κούραση και το γεγονός οτι δεν μπορεί να χαρεί και εκείνος τους αγώνες, ο Τανγκ είναι χαρούμενος γιατί, όπως λέει, στη διάρκεια του Παγκόσμιου Ποδοσφαίρου οι παραγγελίες τη νύχτα πολλαπλασιάζονται και βγάζει πολύ περισσότερα χρήματα.  
Κ.Η.
 
 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου