Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ

Την μοίρα του αγγελιοσήμου
ακολουθούν τα πνευματικά δικαιώματα

Από το μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ Δημήτρη Τσαλαπάτη, εστάλη επιστολή προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στην οποία επισημαίνεται ότι σε αντιπερισπασμό για το φιάσκο στο ΔΣ, με το δίκτυο προπαγάνδας για τη συμφωνία των Πρεσπών, αρχίζει αύριο συνεδρίαση fast track για τα πνευματικά δικαιώματα των συντακτών.
Προς το ΔΣ και το Μικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
Υπόψη κ. Μαρίας Αντωνιάδου
Οι καθημερινές εξελίξεις δικαιώνουν την αυτοκρατορική λογική, που σφραγίζει συμπεριφορές και μονομερείς αποφάσεις της περιστασιακής πλειοψηφίας στο ΔΣ. και τις επικίνδυνες διολισθήσεις σας.
Η άρνηση σας να απαντήσετε στη χθεσινή συνεδρίαση στις ερωτήσεις για τα πνευματικά δικαιώματα των δημοσιογράφων, συμπληρώνεται τώρα από επιστολή, με την οποία παρέχετε την άδεια στα μέλη του ΔΣ να παρακολουθήσουν ως θεατές τετελεσμένων που έχετε αποφασίσει1 Μάλλον έχετε μπερδευτεί με τους αυλικούς σας.
Αποκορύφωμα αυταρχισμού - και όχι μόνο- αποτελεί η χθεσινή τοποθέτηση του προεδρείου ότι η δήθεν πλειοψηφία που έβγαλαν οι εκλογές είναι δεδομένη και εκφράζεται στις αποφάσεις!..
Άρα, ομολογείτε ότι δεν υπάρχει πρόταση- εισήγηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα επειδή ,όπως…. διακηρύξατε, εσείς θα αποφασίσετε αν θα την δώσετε και πότε.
Οι εκλογές όμως δεν σας έδωσαν πλειοψηφία. Εσείς με τους εκπροσώπους του Σύριζα κάνατε συμφωνία συνεργασίας ,όπως και στον ΕΔΟΕΑΠ.
Η αρχή της δεδηλωμένης την οποία τώρα επικαλείστε, ακολουθείται ΜΟΝΟ σε ορισμένες κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ ορίζει άλλα σύμφωνα με τον πολιτισμό της απλής αναλογικής.
Στην περίπτωση σας όμως ούτε αυτή υπάρχει!.. Πρόσφατη απόδειξη το χθεσινό φιάσκο σας στο ΔΣ με το σεμινάριο για την Μακεδονία, στη γειτονιά του Ζάεφ με γερμανική χρηματοδότηση.
Σε δυο διαδοχικές συνεδριάσεις του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, η πρόταση σας δεν πέρασε. Και δεν δίνετε στη δημοσιότητα , ούτε στα μέλη του ΔΣ τα πλήρη πρακτικά και την ψηφοφορία για να μην εκτεθείτε ανεπανόρθωτα.
Πρόκειται για πανικό.
Από τις αρχές Αυγούστου θα έπρεπε να έχετε ασχοληθεί με το θέμα μετά την επιστολή-καταγγελία του συναδέλφου Κ. Μπετινάκη. Αδιαφορήσατε και όπως προκύπτει καθόλου τυχαία.
Τώρα στέλνετε επιστολή στους συνδιοργανωτές εκλιπαρώντας να αναβληθεί η συνάντηση στην Οχρίδα.
Η ουσία πάντως είναι ότι κάποιοι στήνουν, μέσω των δημοσιογραφικών σωματείων, μόνιμο διακρατικό δημοσιογραφικό δίκτυο προπαγάνδας με την ΝΑΤΟική επιλογή, ή αλυτρωτικές θέσεις και πρακτικές, για τις Πρέσπες και ότι άλλο ακολουθεί. Εσείς απλώς προσπαθείτε να τα χρεώσετε σε άλλους (..!) . Με την ουσία όμως συμφωνείτε για να μην τα χαλάσετε με τον εταίρο σας.
Είναι γεγονός -και στην πράξη το αποδέχεστε από καιρό- ότι υπάρχουν πλέον και δύο άλλες ενώσεις συντακτών Μακεδονίας, εκτός από την δική μας στη Θεσσαλονίκη, με διαφορετικές διεκδικήσεις και φανερές ή κρυφές επιδιώξεις, οι οποίες προκλητικά αρνούνται να αποκαλούνται ενώσεις για την Βόρεια Μακεδονία. Και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο.
Η συμμετοχή της ΕΣΗΕΑ σε συναντήσεις και ψηφοφορίες της ευρωπαϊκής και διεθνούς ομοσπονδίας, είχε σαν αποτέλεσμα να νομιμοποιήσετε τον αυτοπροσδιορισμό των γειτόνων υπερβαίνοντας και το ονοματολογικό της υπογραφή της συμφωνίας. Εκτός από το τίμημα προς τους εταίρους σας για την καρέκλα ήταν και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κάνουν και οι φίλες σας από το ΔΣ, ακριβοπληρωμένα ταξιδάκια αναψυχής ψηφίζοντας σχετικά.
Είναι αστείο λοιπόν να νομίζετε τώρα ότι μπορείτε να κρυφτείτε πίσω από λογογράφους, αγιογράφους, βαθμοφόρους, συμβούλους, κυρίες επί των τιμών και άλλα διάφορα.
Ούτε βέβαια η λογοκρισία η οποία εφαρμόζεται με κατασκευασμένα πρακτικά και στην οποία ενεργό ρόλο διαδραματίζουν δικηγόροι που σας πλαισιώνουν και ακριβοπληρωμένα διευθυντικά στελέχη θα καταφέρουν να αλλοιώσουν τα γεγονότα.
Οι ευθύνες σας , όπως και των συνεργατών σας είναι δεδομένες.
Σαν κίνηση απόγνωσης και αντιπερισπασμού προσπαθείτε να αλλάξετε όπως-όπως την ατζέντα.
Έτσι ανοίγει καινούργιο κεφάλαιο με τα πνευματικά δικαιώματα και μια διαδικασία fast track, την οποία θέλετε να προωθήσετε, η οποία όμως μόνο τους εργοδότες ευνοεί.
Στην ουσία ετοιμάζετε μια ακόμη φιέστα με βιτρίνα πανεπιστημιακούς σε μια δήθεν επιτροπή.
Δεν σας διαφεύγει όμως, θεωρώ. ότι οι σύμβουλοι σας αυτοί έχουν ήδη εμπειρία στις ιδιωτικοποιήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για τα δικαιώματα των εργαζομένων, και την κατάργηση του δικαιώματος δημοσίευσης των ισολογισμών στις εφημερίδες.
Το επακόλουθο τότε ήταν η μεταφορά των εκατομμυρίων του αγγελιοσήμου από τον ΕΔΟΕΑΠ και την ΕΣΗΕΑ, στην Ένωση Επιμελητηρίων και στο ΕΒΕΑ του κ. Κ. Μίχαλου. Ακολούθησαν οι μέρες του Κατρούγκαλου. Και τώρα έρχεται η συνέχεια….
11/09/2019
Δημ. Ι. Τσαλαπάτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου