Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο να υιοθετήσει ψήφισμα κατά του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο να υιοθετήσει ψήφισμα κατά του μνημονίου Τουρκίας-Λιβύης


Το Κίνημα Πέντε Αστέρων ανέλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει από το Ευρωκοινοβούλιο να υιοθετήσει ψήφισμα κατά του μνημονίου Τουρκίας- Λιβύης.
«Τα μνημόνια αυτά παραβιάζουν το δίκαιο της θάλασσας, τις αρχές καλής γειτονίας των κρατών και την εθνική κυριαρχία των γειτονικών χωρών σε ό,τι αφορά τα θαλάσσια σύνορά τους», τονίζουν τα Πέντε Αστέρια.
Ζητούν, επίσης, από τον ύπατο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέ Μπορέλ, να προχωρήσει σε ουσιαστική παρέμβαση.
Τις θέσεις των Πέντε Αστέρων στηρίζουν και συνυπογράφουν, συνολικά, τριάντα ευρωβουλευτές διάφορων πολιτικών ομάδων, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρέπει να καταλάβει ότι η συμφωνία Τουρκίας- Λιβύης δεν είναι συμβατή με το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας», δήλωσε ο Φάμπιο Μάσιμο Καστάλντο, αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής των Πέντε Αστέρων.
«Τα κυρίαρχα δικαιώματα χωρών μελών όπως της Κύπρου και της Ελλάδας, είναι ξεκάθαρο και αναμφισβήτητο ότι αγνοούνται», γράφει, τέλος, η πρόταση ψηφίσματος, με αναφορά στα τούρκο-λιβυκά μνημόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου