Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Κρικόρ Τσακιτζιάν * Εκτός γηπέδων πέταξε η UEFA τον Miral Imbrahimov, υπεύθυνο τύπου της ομάδας Garabag FK του Αζερμπαϊτζάν

 

Εκτός γηπέδων πέταξε η UEFA τον Miral Imbrahimov, υπεύθυνο τύπου της ομάδας Garabag FK του Αζερμπαϊτζάν, για τις πρόσφατες απαράδεκτες και πρωτοφανείς δηλώσεις μίσους που έκανε για τους Αρμένιους.
Με ανάρτησή του στο Facebook, δικαιολογούσε τη γενοκτονία που διέπραξαν οι Τούρκοι κατά των Αρμενίων το 1915 και καλούσε το στρατό του Αζερμπαϊτζάν, να πράξει το ίδιο και να μην αφήσει ζωντανό ούτε ένα Αρμένιο. Καλούσε τους Αζέρους στρατιώτες, να εξοντώσουν όλους τους Αρμένιους, νέους, γέρους, γυναίκες και παιδιά, μέχρι και τον τελευταίο.
Αμέσως η UEFA πήρε μέτρα και με απόφασή της, από τις 4 Νοεμβρίου, του απαγόρευσε να ασκεί οποιαδήποτε δραστηριότητα έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, έως ότου εξετασθεί η υπόθεσή του από τα αρμόδια όργανα δεοντολογίας, όπου θα αποφασισθεί και η οριστική ποινή του.
Τις επόμενες μέρες αναμένεται το θέμα να παραπεμφθεί και στη FIFA.
Άμεση ήταν και η αντίδραση του χορηγού της ομάδας.
Η Γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas, με ανακοίνωση του εκπροσώπου της Tomasso Saronni, διέκοψε από τις 6 Νοεμβρίου το συμβόλαιο που είχε με τη διοίκηση της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν, Garabah FK.
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Saronni αναφέρει:
«Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι αυτές οι προσωπικές απόψεις, σε καμία περίπτωση δεν εκπροσωπούν την Adidas, γι’ αυτό πήραμε την απόφαση να τερματίσουμε τη σχέση μας με το συγκεκριμένο σύλλογο».
Τέτοιες αντιαθλητικές ενέργειες, που προκαλούν το μίσος, δεν συγχωρούνται από τους διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς, απ’ όποιους κι αν προέρχονται και τιμωρούνται με βαριές ποινές.
 
 

Κρικόρ Τσακιτζιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου