Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Επιστολή του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα προς τον γγ της ΚΕ του ΝΑΚΚ Solly Mapaila για το θάνατο του στελέχους του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ Chris Matlhako


 

Επιστολή του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα προς τον γγ της ΚΕ του ΝΑΚΚ Solly Mapaila για το θάνατο του στελέχους του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ Chris Matlhako

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας απέστειλε, εκ μέρους της ΚΕ του κόμματος, την ακόλουθη επιστολή προς την Κεντρική Επιτροπή του ΝΑΚΚ και τον γενικό της γραμματέα Solly Mapaila για τον θάνατο του Chris Matlhako, σημαντικού στελέχους του Νοτιοαφρικανικού Κομμουνιστικού Κόμματος, διεθνιστή, σεμνού και ακούραστου αγωνιστή του διεθνούς κομμουνιστικού και αντιιμπεριαλιστικού κινήματος:

«Προς: ΓΓ της ΚΕ του ΝΑΚΚ σ. Solly Mapaila

ΚΕ του ΝΑΚΚ

Αγαπητοί Σύντροφοι,

Με μεγάλη οδύνη πληροφορηθήκαμε την απώλεια του σ. Chris Matlhako, μέλους του ΠΓ της ΚΕ και υπευθύνου Διεθνών Σχέσεων του Νοτιοαφρικανικού ΚΚ, κομμουνιστή, λαϊκό αγωνιστή που διέθεσε τη ζωή του στην πάλη για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού στην Νότια Αφρική, διεθνιστή με μεγάλη προσφορά στην προσπάθεια συντονισμού της δράσης του κομμουνιστικού κινήματος.

Ο σ. Κρις είχε επισκεφτεί την Ελλάδα πολλές φορές, για να εκπροσωπήσει το Κόμμα σας στις Διεθνείς Συναντήσεις Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων, στις συνεδριάσεις της Ομάδας Εργασίας, σε συνέδρια του Κόμματός μας. Σε αυτά τα πλαίσια αναπτύξαμε στενή συνεργασία, ενισχύθηκαν πάρα πέρα οι δεσμοί μεταξύ του ΚΚΕ και του ΝΑΚΚ, δυνάμωσε η αλληλεγγύη στην πάλη του νοτιοαφρικανικού και του ελληνικού λαού, ενάντια στο καπιταλιστικό εκμεταλλευτικό σύστημα, για την κοινωνική χειραφέτηση της εργατικής τάξης, για το σοσιαλισμό.

Με το θάνατό του, το Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα, αλλά και το Διεθνές Αντιιμπεριαλιστικό, Φιλειρηνικό κίνημα, στο οποίο ο σ. Κρις είχε μεγάλη συμβολή, χάνουν έναν σεμνό, σταθερό κι ακούραστο μαχητή.

Εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ δεχθείτε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια του σ. Κρις και σας παρακαλούμε να τα μεταβιβάσετε στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η πάλη συνεχίζεται.

A luta continúa!

Amandla!

21 Απρίλη 2023

Συντροφικά,

Δημήτρης Κουτσούμπας

Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου