Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Ναυάγιο για την αυτοδιαχείριση στον Flash


Στα χέρια των παλιών μετόχων 17:29 25.01.2014

Ναυάγιο για την αυτοδιαχείριση στον Flash
Η προσπάθεια αυτοδιαχείρισης του ραδιοφωνικού σταθμού Flash από τους εργαζόμενούς του που είχε βασιστεί στην ομόφωνη αποδοχή της τροπολογίας του Απόστολου Κακλαμάνη στη βουλή απέτυχε. Αποτέλεσμα αυτού ο Flash 96 να κινδυνεύει να περάσει στα χέρια παλαιών μετόχων του.


Παρά την απόφαση του ΕΣΡ με την οποία παρέχει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους να συστήσουν Κοινωνικό Συνεταιρισμό για τη διαχείριση της συχνότητας, ήδη με πρωτοβουλία ομάδας τεχνικών διοικητικών και δημοσιογράφων οι εργαζόμενοι, καλούνται σε  γνωστό δικηγορικό γραφείο στο Κολωνάκι, να υπογράψουν στα τυφλά καταστατικό  ίδρυσης ιδιωτικής κεφαλαιουχικής εταιρίας.
Με την υπογραφή τους οι εργαζόμενοι,
-      εκχωρούν αυτομάτως το μάνατζμεντ του σταθμού σε επιχειρηματία ο οποίος έχει ήδη συμφωνήσει για λειτουργία της εταιρίας με τη μέθοδο του άουτσόρσινγκ
-     προβλέπεται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου για την είσοδο ιδιώτη επενδυτή, με ταυτόχρονο περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης των εργαζομένων.
Το σχέδιο εκχώρησης που μπορεί να ενθαρρύνεται και από παλιούς μετόχους περιλαμβάνει
-      απαγόρευση συμμετοχής σε όποιον εργαζόμενο διαφωνεί, εφόσον δεν εμφανιστεί την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014 να υπογράψει όπως αναφέρεται στα εξώδικα που έχουν επιδοθεί.
-    Την εμπλοκή της ιδιοκτησίας των γραφείων του Flash στη λεωφόρο Κηφισίας η οποία λόγω μη καταβολής μισθωμάτων έκανε έξωση και ήδη εκπρόσωποι της ομάδας πρωτοβουλίας βεβαιώνουν ότι έχουν τον κατάλληλο χώρο για να μεταφέρουν τα μηχανήματα και τις κονσόλες.
Εντύπωση προκαλεί ότι αποκλείονται με το σχέδιο αυτό οι δημοσιογράφοι που θέλουν να τηρήσουν το καταστατικό της ΕΣΗΕΑ και το νόμο, ώστε να είναι εργαζόμενοι σε μια αυτοδιαχειριζόμενη επιχείρηση και όχι μέτοχοι εργοδότες κερδοσκοπικής εταιρίας ή εργολάβοι
Η θέση της ΕΣΗΕΑ όπως έχει διατυπωθεί σε γενική συνέλευση των δημοσιογράφων είναι ότι τα μέλη της δεν μπορούν να μετέχουν σε ανώνυμη εκδοτική εταιρία ως μέτοχοι εργοδότες επειδή αυτομάτως χάνουν και την ιδιότητα του αμιγώς εργαζόμενου μισθωτού, ασφαλισμένου στα δημοσιογραφικά ταμεία.  Στην ΕΣΗΕΑ μετέχουν μόνον μισθωτοί εργαζόμενοι για τους οποίους ισχύει η εργατική νομοθεσία και είναι ασφαλισμένοι στα δημοσιογραφικά ταμεία και ασφαλίζουν μόνον μισθωτή εργασία
www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου