Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Ο Πράσινος Σκορπιός του Μπαρόζο και το Cirque du Soleil

Διάβασα ότι το φοβερό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά – εκείνο ντε που αποκοιμήθηκε και του πήραν το domain neaellada.gr – έχει τη φαεινή ιδέα να ρίξει το… δίλλημα (κοπής 1985 αλά Κουτσόγιωργα, για να μην ξεχνιόμαστε) «ήλιος ή σκότος» - όπου το έρεβος είναι ο… ΣΥΡΙΖΑ και η… λάμπα η ΝΔ.

Μετά διάβασα την ιστορία με τις Κάννες, όπου ο Σαμαράς δέχθηκε, λέει ένα τηλεφώνημα, σαν εκείνα, που έκανε ο καταχθόνιος ταχυδακτυλουργός στα θύματά του, στην ταινία Πράσινος Σκορπιός του Γούντι Άλεν. Γι’ αυτό ξέχασε αμέσως τα όσα έλεγε στο Ζάππειο και έτρεξε να μπει στην κυβέρνηση Παπαδήμου – ο οποίος ήταν έτοιμος και σε τιμή ευκαιρίας από καιρό.

Αφού διάβασα όλα αυτά, μετά κάθισα και διάβασα - κακή συνήθεια αυτό το διάβασμα – και ακόμη μία είδηση: Ότι έρχεται στην Ελλάδα το Cirque du Soleil, το περίφημο Τσίρκο του Ήλιου.

Και, δεν ξέρω πώς, αλλά όλα συνδυάστηκαν,- αυτόματα μπορώ να πω. Εκπρόσωπος του «ήλιου» ο Σαμαράς, είναι και καλός ακροβάτης – αρκεί τη χορογραφία να την κάνει κάποιος από Μπαρόζο και πάνω – γιατί να μην δουλέψει στο εν λόγω τσίρκο σκέφτηκα. Τέτοια χάρη στις κωλοτούμπες, τέτοια αρμονία στις ανάποδες κινήσεις και τις πιρουέτες, δεν τις βρίσκει κανείς εύκολα. Γυμνασμένοι αυτοί του Cirque du Soleil, αλλά και ο άνθρωπος που μαστίγωνε τα μνημόνια και σιχτίριζε το ΠΑΣΟΚ, αλλά δεν είχε πρόβλημα να εκτελέσει ασκήσεις ολυμπιακού επιπέδου, σαν εκείνες του Ιωάννη Μελισσανίδη και του Βλάση Μάρα, και να καταφέρει από την Αθήνα να εξαφανίσει τα δάκρυα της Μέρκελ, που σπάραζε χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά στις Κάννες, μετατρεπόμενος σε θιασώτη της τρόικας, δεν μπορεί να πάει χαμένος.

Δυστυχώς η ιστορία με τις Κάννες, τον άγριο εκβιασμό μιας ολόκληρης χώρας και την επιβολή μιας κυβέρνησης made in Berlin, αποκαλύπτεται ως μια από τις πιο βρώμικες ιστορίες του σημερινού καθεστώτος που έχει κάτσει στο σβέρκο της Ευρώπης και παριστάνει τον σοφό καθοδηγητή και εξυγιαντή. Η ιστορία φυσικά και δεν αποτελεί δικαίωση για τον Γιώργο Παπανδρέου – άλλωστε με δικά του εγκληματικά λάθη και καταστροφικές επιλογές έφτασε η χώρα σε εκείνο το σημείο, να εκβιάζεται από τον κάθε φιρφιρίκο.

Δεν τιμά όμως και κανέναν άλλο από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου. Και επειδή η ιστορία πάντα εκδικείται, ας μην παριστάνουν τους αδιάφορους, τους αθώους, ή και τους δικαιωμένους όσοι έριξαν μελάνι για να γραφτούν αυτές οι μαύρες σελίδες… Και κυρίως να μην νομίζουν ότι γλίτωσαν. Γιατί ευκαιρίες για να βάλει πάλι τα κλάματα η Μέρκελ υπάρχουν – ας μην πάμε μακριά, σε δέκα μέρες  έχουμε όλοι την ευκαιρία να την στέλνουμε για χαρτομάντιλα…
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου