Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Ακούω, βλέπω, γράφω αδέσμευτα… Του Γιάννη Κανελλάκ



21-2-2015


Ακούω, βλέπω, γράφω αδέσμευτα…
Του Γιάννη Κανελλάκη


       Πα- πα- πα- Πακης (Προκόπης Παυλόπουλος) για Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Κύριε ελέησον, κύριε ελέησον, κύριε ελέησον… Σώσον ημάς!

       Σοκ και δέος σ΄ ολόκληρη την ελληνική κοινωνία προκλήθηκαν στο άκουσμα και μόνο τον Πάκη (Παυλόπουλου) για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Άλαλοι έμειναν οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…

       Θεός ξέρει πως ακόμη, στις τάξεις- συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν ξεσηκωθεί οι «αντάρτες» της Αριστεράς και όχι οι μοδίστρες της αρπαχτής και του βολέματος, που επί τούτου «εντάχθηκαν» στο πολιτικό αυτό στρατόπεδο.

       Και ο Αλέξης Μητρόπουλος, Αντιπρόεδρος (ΣΥΡΙΖΑ) της Βουλής, μετά βίας προσπαθούσε να δικαιολογήσει σε ραδιοφωνική του ομιλία (Σκάι) το «αμάρτημα» του Αλέξη Τσίπρα να επιλέξει τον Παυλόπουλο για Πρόεδρο.

       Και νάταν μόνο ο Μητρόπουλος; Έτσι και κουνήσει το δακτυλάκι του ο Λαφαζάνης θα σκορπίσουν στα χωράφια οι Συνιστώσες.

       Αλλά και ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ «έκοβαν» τα χέρια τους ότι δεν θα ξαναψηφίσουν τις συγκεκριμένες συνιστώσες στις επόμενες εκλογές. Και (δυστυχώς) το εννοούσαν γιατί θεωρούν εαυτόν προδομένο.

      Και δεν σταμάτησαν μόνο εκεί. Φώναζαν σε καφενεία και αλλού: « Άξιος ο μισθός σας κύριοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψηφίσατε Παυλόπουλο για Πρόεδρο. Είστε όλοι, σχεδόν, πουλημένοι».

       Και οι… μπαγλαμάδες στο χωριό του έστησαν χορούς με νταούλια. Α, ρε, βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται…

       Φίλε Τσίπρα, Δανειακή Σύμβαση και Μνημόνιο είναι αδέλφια δίδυμα. Έτσι λένε στα πέριξ και δεν τρώνε καλαμανιανόχορτο ότι καταργήθηκε η τρόικα και το Μνημόνιο. Καληνύχτα σας.

       Σωτηρία του λαού: Ο υπέρτατος Νόμος!

       Και από την Ν. Υόρκη από τον καλό μου φίλο Βικέντιο Ρουχουντά έρχονται μηνύματα και για Πάγκαλο και για πολλά που προκαλούν οργή και πικρία. Βικάντιε, αγωνιστή κράτα γερά. Ήσουν από τους πρωτομάστορες που ίδρυσαν την Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, στην Αστόρια, στη Ν. Υόρκη και κράτησες ψηλά το λάβαρο των αγώνων. Καιρός να ιδρύσεις και την Τ.Ο. του Κινήματος Σοσιαλιστών Δημοκρατών γιατί, απ΄ ότι ακούγεται στην ελληνική κοινωνία, ο Γιώργος Παπανδρέου, θα κληθεί σύντομα να δώσει μάχες για την χώρα και τον λαό.

       Δημόσιοι υπάλληλοι διαμαρτύρονται ότι το εφάπαξ κόπηκε στη μέση. Και ρωτούν: «Τι θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση;»

       Υποκύψαμε στη τρόικα κ. Τσίπρα με την εξάμηνη παράταση που ζητήσαμε; Αυτές είναι οι αντιστάσεις απέναντι στη Μέρκελ; Στερνή μου γνώση…

       Πολλά δείπνα γίνονται εκεί στη Ν.Δ. Δεν χόρτασαν τόσα χρόνια οι πεινασμένοι; Τώρα, θέλουν να «φάνε» και τον Σαμαρά; Μάλλον, όνειρο βλέπουν. Ο Καλαματιανός δεν είναι εύκολο πιάτο… Έχει πολλά κόκαλα το… μενού.

       Στην διεθνή αγορά των ιστορικών ντοκιμαντέρς κατέταξαν υπηρεσίες του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, το πρωτογενές ντοκιμαντέρ που επιμεληθήκαμε και ολοκληρώσαμε (30 λεπτών διαρκείας), με τον αγαπητό μου φίλο και συνάδελφο Μανώλη Παντινάκη. Αυτό σημαίνει, ότι μετά τον υποτιτλισμό (στην αγγλική γλώσσα), που μας ζήτησαν, το προωθούν πλέον σ΄ ολόκληρη την διεθνή αγορά για την προβολή του από τηλεοπτικά κανάλια, φεστιβάλς, άλλες προβολές και για αγορά από διεθνείς οργανισμούς. Μανώλη, ετοιμάσου για να ανταποκριθείς σε προσκλήσεις και στο εξωτερικό για συμμετοχή σε διαλέξεις γύρω από ντοκιμαντέρς όπως αυτό της Καλής Συκιάς με το κάψιμο των ζωντανών γυναικών από γερμανούς ναζί το 1943.

       Ωραία Κυβέρνηση! Άκρα Αριστερά με άκρα Δεξιά…

       Κύριε πρωθυπουργέ, τι θα γίνει με την λίστα Λαγκάρντ;

       Κύριε πρωθυπουργέ, τι θα γίνει με τους απατεώνες φοροφυγάδες που έχουν βγάλει εκατομμύρια ευρώ στο εξωτερικό;

       Κύριε πρωθυπουργέ, τι θα γίνει με τα δεκάδες σκάνδαλα σε Δημόσιο, Δημαρχεία και άλλους τομείς όπου «έφαγαν» εκατομμύρια ευρώ και το παίζουν αθώες περιστερές;

       Τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας έχασαν τα φακελάκια (όχι όλοι) που έπαιρναν αυτό προηγούμενους  υπουργούς, υφυπουργούς και άλλους. Φυσικά, τα ερπετά δεν χάνουν τη… τροφή τους.

       Ποιος; Ο Άδωνις; Τι εννοείτε; Α, καλά… Τρωκτικό και κηφηναριό σε βάρος του ελληνικού είναι κι αυτός… Να τον χαίρεστε!

       Παυλόπουλε, πες αλεύρι, ο λαός των Ζωνιανών σε γυρεύει…

       Όταν καιγόταν η Αθήνα με την δολοφονία του Γρηγορόπουλου, το 2008, ο Προκόπης Παυλόπουλος έτρωγε… χαβιάρι σε κεντρικό εστιατόριο. Τώρα θεωρείται ο ικανός υπουργός της εποχής εκείνης επειδή τον πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για Πρόεδρο. Ντροπή! Ξύπνα κοιμισμένε λαέ…

       Καμμένος… Χωρίς λόγια προς το παρόν.

       «Μ΄ ακούτε»; Σας ακούω… «Αυτός ο καραγκιόζης ο βουλευτής του Καμμένου, Ν. Νικολόπουλος, αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των ψηφοφόρων του, θέλει να κάνει τηλεοπτική εκπομπή; Λαέ, τι ψηφίζεις»; Φωνή λαού… Ναι, αλλά όχι και «καραγκιόζης», άνευ προσόντων…  

       Καιρός: Στα… τέσσερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου