Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Σταθερή συνεργασία με ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις με κοινωνική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ο Αλ.Τσίπρας

Σταθερή συνεργασία με ΟΟΣΑ για μεταρρυθμίσεις με κοινωνική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ο Αλ.Τσίπρας

Τη σύσταση μόνιμης επιτροπής συνεργασίας με τον Οργανισμό για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη που θα εκπονεί μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη ανακοίνωσε ...
ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ. του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι κάποια από τις επόμενες ημέρες για να επισημοποιηθεί αυτή η συμφωνία για τη μόνιμη επιτροπή.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως έως τώρα δεν έχουν γίνει μεταρρυθμίσεις αλλά απορρυθμίσεις επειδή οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν σχέσεις εξάρτησης με την ελληνική ολιγαρχία. Αντίθετα υποστήριξε, η δική του κυβέρνηση με τη βοήθεια του ΟΟΣΑ θα προχωρήσει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη, ώστε «να γίνει η Ελλάδα κανονική Ευρωπαϊκή χώρα». Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε πως οι μεταρρυθμίσεις δε θα έχουν σχέση με τη λεγόμενη «εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ» που προσπάθησε να εφαρμόσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε στη δήλωσή του και ο κ. Γκουρία. Ο γ.γ. του ΟΟΣΑ ξεκαθάρισε πως ο Οργανισμός δεν υποκαθιστά  σε καμία περίπτωση την ελληνική κυβέρνηση αλλά αντιθέτως θα της παράσχει όλα εκείνα τα στοιχεία και την τεχνογνωσία που θα της επιτρέψουν να πετύχει τους στόχους που η ίδια έχει θέσει.
Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου