Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τσίπρας προς Μέρκελ: Να πετύχουμε γρηγορότερα την ενδιάμεση συμφωνία

Τσίπρας προς Μέρκελ: Να πετύχουμε γρηγορότερα την ενδιάμεση συμφωνία

Έληξε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής για το μεταναστευτικό, η οποία διεξήχθη σε εποικοδομητικό και θετικό κλίμα.  Ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση διαδικασιών μέχρι τέλους Απριλίου. Ο Α. Τσίπρας αναμένεται να έχει επαφές και με τους Φρανσουά Ολάντ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. 
Στη συζήτησή τους καταγράφηκαν τα σημαντικά βήματα προόδου που έχουν γίνει από την προηγούμενη συνάντησή τους στο Βερολίνο μέχρι σήμερα.
Ο Πρωθυπουργός ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών ώστε να ισχύσει η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου που προβλέπει μια πρώτη ενδιάμεση συμφωνία, μέχρι τέλους Απριλίου.
«Η ελληνική κυβέρνηση, έτσι όπως δεν δέχεται τελεσίγραφα, δεν θέτει» υπογράμμιζαν  κυβερνητικές πηγές πριν από τη συνάντηση.

Το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου αποτελούσε απάντηση στα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι ο Αλέξης Τσίπρας επρόκειτο να προσέλθει με τελεσίγραφο στη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.



Οι διαφορές βεβαίως, ανάμεσα  στην Αθήνα και τους δανειστές, είναι γνωστές. Αφορούν τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας.

«Πάγιο το αίτημα της Ελλάδας για αμοιβαία επωφελή συμφωνία, δεν μπορούν να σέρνουν μια τέτοια λύση και να κατηγορούν την Ελλάδα για καθυστέρηση» δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ό,τι συμβάλει στην καλύτερη προετοιμασία της αυριανής συνεδρίασης του Εurogroup στη Ρίγα της Λετονίας είναι χρήσιμο, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της Κομισιόν, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ποιες είναι οι προσδοκίες από τη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συζητήσεις, τόνισε ο Γ.Γ. του υπ. Οικονομικών κ. Θεοχαράκης, μετά το πέρας των συνεδριάσεων. Ανέφερε ωστόσο ότι υπάρχουν ακόμη πάρα πολλές διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν τις προσεχείς ημέρες. Αυτές οι διαφορές,  όπως είπε χαρακτηριστικά αφορούν «σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τις συντάξεις, τις εργασιακές σχέσεις και τον κατώτατο μισθό, ζητήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα».

Η Γερμανία θα συνεχίσει να προωθεί τη δημοσιονομική προσαρμογή και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, παρά τις πιέσεις που δέχεται δήλωσε χθες η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε οικονομικό φόρουμ στο Βερολίνο.


 http://www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου