Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Απ΄ όλα τα… μέτωπα * Του Γιάννη Κανελλάκη



23-6-2015     
Απ΄ όλα τα… μέτωπα
                      
                                   Του Γιάννη Κανελλάκη



       Είναι, πράγματι, Συμφωνία με μέτρα…σύριζα, ημιοριζόντια και ψιλοκάθετα. Τώρα θα κυκλοφορούμε με μία μεζούρα στη τσέπη και κάθε λίγο και λιγάκι θα …μετριόμαστε, έτσι για να παίρνει το μάθημά του ο Σαμαράς, που μέτραγε μόνο όσα έκλεβαν οι συνεργάτες του…

       Πολλοί είναι οι βουλευτές του Σύριζα που βγήκαν από τύχη. Έχει, πλάκα, τώρα να τσαμπουκαλευτούν. Προβλέπω κούρεμα…σύριζα.

       Τι άραγες είπαν, Θόδωρος Ρουσόπουλος και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Κώστας Καραγκούνης σε κατ΄ιδίαν «μυστική» συνάντηση σε καφέ στο Ψυχικό; Προφανώς, μίλησαν για παραλαβή και παράδοση της σκυτάλης. Σαμαρώνεται ο πρώτος και            ξε-Σαμαρώνεται ο δεύτερος… Εποχή των σαμαριών, άρα και των γαϊδουριών;

       Τι θέλετε κ. Στουρνάρα ; Να λειτουργεί η Βουλή ανάλογα με τα βίτσια σας; Πηγαίνετε να μιλήσετε για το βίο και την πολιτεία σας κι αφήστε τα αχαχού δεξιά κι αριστερά. Κατά τ΄άλλα σας ενοχλεί η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εφαρμόζει κατά γράμμα το Καταστατικό της Βουλής ; Έτσι είχατε μάθει, γερμανοτσολιάδες, να βλέπετε τη Βουλή σαν τσιφλικάδες, νταβατζήδες, αεριτζήδες και χαβαλατζήδες. Ρημάξατε τη χώρα κηφήνες !

       Πήγε και ο Μητσοτάκης στη πλατεία Συντάγματος. Και όπως είπαν μερικοί, την δεκαετία του ’60, σε συγκέντρωση στην ίδια πλατεία, χιλιάδες συγκεντρωμένοι ( ίσως και τριπλάσιοι από τους προχθεσινούς), φώναζαν «Μητσοτάκη κάθαρμα», λόγω αποστασίας. Προχθές κάποιοι του είπαν «Μητσοτάκη ανάθεμα». Τι τραβάει κι αυτός ο Μανούσος που για δεκαετίες είναι δίπλα του. Ήρωας είναι. Ευγενής, χαμογελαστός και καλοσυνάτος άνθρωπος. Μητσοτάκη δεν ήθελε; Γεια σου φίλε μου Μανούσο. Κουράγιο.

       Όταν έφυγε ο Μητσοτάκης από την πλατεία κάποιοι ….πιτσιρικάδες  τον ακολούθησαν για να δουν , όπως έλεγαν, που μένει αυτός ο …δεινόσαυρος.  Σε λίμνη ; Σε ποτάμι; Σε σπηλιά; Σε λιμνοθάλασσα; Σε μοναστήρι; Σε λαγούμι; Σε πηγάδι ; Σε οστεοφυλάκιο ; Στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;  Σε αρχαίους τάφους; Σε ελαιοτριβείο ; Σε καζάνια ρακής; Που, τελικά, μένει; Αναρωτιόντουσαν και ψαχνόντουσαν… Καλά, άμα το ανακαλύψουν να μου τηλεφωνήσουν…. Μάλιστα, ένας εξυπνάκιας είπε;  «Εδώ, ο χάρος δεν μπορεί να βρει που μένει ο Μητσοτάκης, θα το βρουν οι …πιτσιρικάδες; ».

       «Για Πρόεδρος σε ένωση βερυκοπαραγωγών ίσως να ήταν κατάλληλος ο Προκόπης Παυλόπουλος, όχι για Πρόεδρος της Δημοκρατίας» έλεγαν στην προχθεσινή συγκέντρωση. Και απευθυνόμενοι σ΄αυτούς που το επέλεξαν έλεγαν : «Δεν κυβερνούν αυτοί αλλά κάποιοι άλλοι τους καθοδηγούν». Ο νοών νοείτω….

       Κάποτε ο Μητσοτάκης και η παρέα του χαρακτήριζαν το ραδιοφωνικό σταθμό Σκάϊ « Χαμαιτυπείο». Τώρα η φίλη μου η Ντορίτσα κελαηδάει εκεί και χαμογελά. Όταν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου,  χαρακτήρισε τον ίδιο τον σταθμό  «φρίκη», κάποιοι πουλέν της παραδημοσιογραφίας, τρόφιμοι των παρα-αφεντικών τους, και κάποια πουλεν-κηφηναριά της πολιτικής, έβγαζαν άναρθρες κραυγές. Α, ρε, βοϊδοπ….που θέλετε νούμερα….!

       Ο διχασμός επικράτησε, όπως ακούστηκε ευρέως στους εκπαιδευτικούς και όχι μόνο κύκλους, σε Γυμνάσια και Λύκεια στις εκλογές, για ανάδειξη διευθυντών σχολείων, που διεξήχθησαν στις 19.6.15. Στην πλειοψηφία τους, αξελέγησαν οι ίδιοι διευθυντές με την στήριξη της αυλής τους, αλλά και καθηγητές με ελάχιστα μόρια…. Δηλαδή, μωραίνει Κύριος….

       Ακούστηκε και αυτό στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα : «Κοτέτσια και κότες βρωμιάρηδες Κολωνακιώτες». Δεν είχαν και άδικο…..

       Ευτυχώς , τουλάχιστον μέχρι τώρα, δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, οι μισθοί, δεν ακριβαίνει το ρεύμα και δεν θα γίνουν απολύσεις. Για χιλιάδες   και εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι πολύ σημαντικά αυτά. Τ’ ακούτε ρε λαμόγια των  προηγουμένων κυβερνήσεων που μας καταντήσατε ζητιάνους σε γειτονιές ;

       Ο τουρισμός στη χώρα μας είναι πάντα αυξημένος. Το θέμα είναι κατά πόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες φροντίζουν ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές υγιεινής, καθαριότητας, καταλληλότητας χώρων και άλλων στη χώρα μας. Κολυμπάμε στα σκουπίδια, και κανενός δεν ιδρώνει τ΄αυτί. Ούτε δημάρχων, ούτε πολιτιστικών συλλόγων, ούτε κοινοτήτων, ούτε και εμάς τους ίδιους που πετάτε όπου νάναι τα σκουπίδια. Λίγο πολιτισμό ρεεεεεεεεεεε…….

       Εγώ μετράω τα ρέστα μου και βγάζω κι άλλο μήνα, εσύ φραπέ και i phone  μουχλιάζεις στην Αθήνα….

       Θα μας στηρίξουνε ή θα μας την …ρίξουνε; Μιλάμε για πακέτο-ατομική βόμβα…. Κι όποιος αντέξει αγαπητέ Αλέξη….  Που είναι η λίστα Λαγκάρντ που είπες ότι θα ερευνήσεις σύντροφεεεε ;

       Ποια παπαγαλάκια της παραδημοσιογραφίας  και υπηρέτες των αφεντικών τους τα παίρνουν από το Δ.Ν.Τ. (Διεθνές Νομισματικό Ταμείο; ). Ας  σηκώσουν τώρα το χέρι γιατί τους βλέπω στα 4……

       Παρασκήνιο :  Πάρτε βαζελίνη για το …μαύρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου