Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

Έλληνες ψηφοφόροι μιλούν και σχολιάζουν τ’ αποτελέσματα…


 

«Χαβαλετζήδικες εκλογές χωρίς νόημα και ουσία»

Του Γιάννη Κανελλάκη

Θέλαμε δεν θέλαμε πήραμε μια γεύση από εθνικές εκλογές του χαβαλέ, όπως ακούγεται στην πιάτσα, της πλάκας, της διακωμώδησης, του καφενέ, της προχειρότητας, της ανευθυνότητας, της ξευτίλας και μη χειρότερα… Για πρώτη, ίσως φορά, οι μισοί έλληνες ψηφοφόροι αρνήθηκαν να υπηρετήσουν ένα «βρόμικο και χυδαίο», όπως έλεγαν, σύστημα με στημένες εκλογές και «γυάλινες» κάλπες, γι΄ αυτό και απείχαν από την ψηφοφορία. Για πρώτη, ίσως φορά, απαξιώθηκε τόσο πολύ η έννοια των εθνικών εκλογών, αλλά και η έννοια του θεσμού της κορυφαίας έκφρασης της λαϊκής ετυμηγορίας, για την ανάδειξη εθνικών αντιπροσώπων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πράγμα που αποδείχτηκε και στην πράξη.

Κυρίαρχος του παιχνιδιού αναδείχτηκε, για άλλη μια φορά, «ο νέος και φέρελπις», όπως τον αποκαλούν, πολιτικός ηγέτης Αλέξης Τσίπρας. Κατάφερε να συντρίψει τον αντίπαλο του και πρόεδρο της Ν.Δ. Β. Μεϊμαράκη, τον οποίο έστειλε στα… τάρταρα. Η ήττα της Ν.Δ. ήταν αποτέλεσμα της πολιτικής του αστικού και συντηρητικού αυτού κόμματος, του οποίου στελέχη, όπως και άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν, πλούτισαν, έκλεψαν, λεηλάτησαν, εξαθλίωσαν και χρεοκόπησαν έναν λαό και μια χώρα. Τα αποτελέσματα των εκλογών ήταν συνέπεια της πικρίας, απογοήτευσης, προδοσίας και θυμού ενός λαού που μάτωσε, ματώνει και θα ματώνει εξαιτίας των κάκιστων, ανεύθυνων, επιπόλαιων, καιροσκοπικών, αντιλαϊκών, εγκληματικών και βάρβαρων μέτρων, σε βάρος των ελλήνων πολιτών, οι οποίοι σήμερα ζουν με την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια του αύριο.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή την φορά οι «αναμάρτητες» πολιτικές δυνάμεις του τόπου θα αφοσιωθούν στα προβλήματα του λαού και της χώρας και δεν θα κάνουν πασαρέλα στο Κοινοβούλιο, αλλά και στις πιάτσες των μακιγιαρισμένων ανδρείκελων. Ας ελπίσουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα αντισταθεί στους εκβιασμούς, απειλές και νταηλίκια των νταβατζήδων της Ευρώπης, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αλλά και των διεθνών τοκογλύφων, που ήδη έχουν στήσει «ενέδρα» στον Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του. Φοβάμαι, όμως, ότι κι΄ αυτή την φορά θα «συνθηκολογήσουν» και αμαχητί θα «παραδοθούν» στα σκυλιά της Μέρκελ. Κι΄ έτσι θα φτάσουμε πάλι στο σημείο να λέμε, όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν, με εκλογές τον… Απρίλη και την ευχή να μην οδηγηθούμε σε χειρότερες περιπέτειες! Κατά τ’ άλλα, ο σώζων εαυτόν σωθείτω!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου