Αποκλειστικό: Επίσκεψη του υπευθύνου του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν στην Ελλάδα, Sarbast Mohammed, στο Vouli.net

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Τρόφιμοι του Συστήματος οι δήθεν «πολεμιστές» του Πολυτεχνείου Του Γιάννη Κανελλάκη



Τρόφιμοι του Συστήματος οι δήθεν «πολεμιστές» του Πολυτεχνείου
Του Γιάννη Κανελλάκη


          Στα συντρίμμια της ιδεολογίας, στα ερείπια των στοχασμών, στη μνήμη της Ελευθερίας, της Παιδείας και στην αναζήτηση του ψωμιού, οι καιροσκόποι της οποιασδήποτε μορφής εξέγερσης, επένδυσαν στο επόμενο τόνο της ατομικής τους φιλοδοξίας. Ντυμένοι με κοστούμια της προσωπικής τους…Επανάστασης και με μπερέδες της «αντάρτικης» ανυπαρξίας τους, περιφρουρούν το «εγώ» τους μακριά από οποιαδήποτε λαϊκή αποδοχή και συνείδηση. Τους απορρόφησε για τα καλά το Σύστημα !
          Κι ενώ η εξέγερση του Πολυτεχνείου μπήκε στην ιστορία, κάποιοι «μισθοφόροι», αναζήτησαν στα παζάρια της επαγγελματικής αγοράς δικαίωση για τα «κατορθώματά τους» με τα κομματικά διαβατήρια προτεταμένα. Το σύνθημα «ΕΑΜ- ΕΛΑΣ- Πολυτεχνείο»  σφηνώθηκε σε τοίχους και αίθουσες του ιδρύματος, αλλά ξεθώριασε με τη λήξη του «πολέμου». Το βόλεμα των «πολεμιστών» σε κομματικά, πολιτικά και άλλα «ιμπεριαλιστικά» καταφύγια, απέδειξε περίτρανα το «φιάσκο» τους στην λαϊκή εξέγερση στην οποία οι σφαίρες βρήκαν τους αληθινούς πολεμιστές κατά της χούντας. Οι νεκροί έπεσαν εκτός Πολυτεχνείου. Στους δρόμους ! Ανάμεσα στα τανκς και τους ένοπλους αστυνομικούς.
          Οι εκπρόσωποι πολιτικών «συμμοριών»  και «φορέων» αφού έφεραν «εις πέρας» ως φοιτητές την «φτιαχτή» και δήθεν «αντιστασιακή» τους αποστολή, βρήκαν επαγγελματική και «καπισταλιστική» ασυλία στα «κολαστήρια» των «δοτών» αρχιτσαλατάνων πολιτικών, που μέχρι σήμερα ρημάζουν την Ελλάδα, την κατεδαφίζουν, την ληστεύουν, την λεηλατούν και την υπονομεύουν. Οδήγησαν και οδηγούν ένα λαό στη φτώχεια, την χρεοκοπία και την οικονομική εξαθλίωση και έχουν το θράσος και την ευτέλεια να μιλούν για Δημοκρατία, αξιοκρατία, Δικαιοσύνη, Πολυτεχνείο. Αυτοί που συνθηκολόγησαν με τα «ιμπεριαλιστικά» σφαγεία τα οποία κατασφαγιάζουν λαούς με αιώνιους και θανατηφόρους φόρους.
          Ανάμεσα σ΄αυτά τα ανδρείκελα, τα φερέφωνα, ξενόδουλα, αρπαχτικά και βρωμόσκυλα της πολιτικής σαπίλας, συγκαταλέγονται και «εντολοδόχοι» - συντονιστές του φοιτητικού «μαγειρείου» στα «σαλόνια» του Πολυτεχνείου. Κι ενώ τα εκατομμύρια των ελλήνων, που αδιαφόρησαν για την ζωή τους και αντιστέκονταν μπροστά στα τανκς, ζουν τώρα το οικονομικό δράμα και ανεβαίνουν τον Γολγοθά με την εφαρμογή των μνημονίων, κι αυτοί οι ψευτοεπαναστάτες είναι βολεμένοι στην αστική - καπιταλιστική χλιδή και ευημερία, και εξαργυρώνουν ακόμη επιταγές του αντιστασιακού – μαϊμού . Ας σιωπήσουν, επιτέλους, οι βολεμένοι της …εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αρκετά πια. Η ευπρέπεια και η σοβαρότητα έχουν την δική του ιστορία. Και όπως έλεγε και ο Γ. Σεφέρης, «οι ήρωες προχωρούν στα σκοτεινά…». Και όχι στους βρώμικους προβολείς του ένοχου και αμαρτωλού συστήματος  ως βουλευτές, υπουργοί, σύμβουλοι εξουσιών, Επίτροποι σε Διεθνή Φόρα και αλλού, αμειβόμενοι με ποσά που προκαλούν ίλιγγο στα εκατομμύρια των ελλήνων, οι οποίοι μόνοι και απροστάτευτοι σηκώνουν στις πλάτες τους ολόκληρο το φορτίο της χρεωκοπίας την οποία οι ίδιοι οι σαλτιμπάγκοι , αχυράνθρωποι και  αυτοαποκαλούμενοι «σωτήρες του έθνους», προκάλεσαν και ακόμη παραμένουν ατιμώρητοι ! Ως πότε ;
          Ισως, με ένα άλλο Πολυτεχνείο, να αποκατασταθεί η ηθική εικόνα του πρώτου και να οδηγηθούν στα Ειδικά Δικαστήρια οι προσκυνημένοι και εθνοπροδότες του λαού !.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου